VPRO presenteert nieuw logo

Geplaatst op Tue 24 Aug 2010 om 16:25

Foto: VPRODe VPRO heeft een nieuw logo. Het oude logo uit 1982 is getransformeerd in een nieuw beeldmerk, waarmee de omroep zich beter wil onderscheiden in het grotere media-aanbod. Het bureau Thonik heeft het logo ontworpen voor flexibel gebruik. “Thonik creëerde met het nieuwe logo het uitgangspunt van een eindeloos te variëren, maar voortaan altijd herkenbare stijl in de vormgeving van alle programma’s en uitingen van de VPRO“, zo vertelt een woordvoerster dinsdag.

De pay-off die VPRO in campagnes gaat voeren is ‘meer VPRO’. “Meer VPRO, door de overtuiging dat er meer behoefte is aan kwaliteit op televisie, radio en internet, zoals de VPRO die aanbiedt. Met onderscheidende documentaires, diepgravende onder- zoeksjournalistiek en kritische reportages, met oor voor muziek uit de voorhoede en oog voor film, design, trends en literatuur, met intelligente belangstelling voor wetenschap, met sterk drama, pakkende satire en eigenzinnige jeugdprogramma’s.”

Meer VPRO omdat er met meer leden meer VPRO kan zijn. Meer VPRO omdat de VPRO Gids in het vervolg met honderd pagina’s nog meer inhoud heeft. Meer VPRO omdat dit bijdraagt aan een sterke Publieke Omroep in een tijdsgewricht waarin de noodzaak ervan onder druk staat. Meer VPRO omdat de VPRO meer wil“, besluit de zegsvrouw.

Een video van de nieuwe huisstijl is online te bekijken.
23 Reacties op “VPRO presenteert nieuw logo”


 1. Wouter

  mooier.. maar nog steeds erg lelijk haha

 2. Anonymous

  Wel een verbetering, maar idd nog steeds niet mooi

 3. David (2)

  Grappig, zat laatst er net aan te denken dat dat logo al zou oud is als ik me herinner (ben uit 1976 dus klopt dan ook wel :P).

 4. anonymous

  Het oude logo uit jaren 70 is nog de mooiste.. deze is lelijk, vooral het lettertype. Hoop niet dat ze de hele stijl gaan doorvoeren in de betiteling etc. Dat zou pas echt zonde zijn!

 5. Max

  Jammer, het oude logo bestond al zo lang, was echt een klassieker geworden.

 6. Jesse

  Ik vond het oude logo mooier. Jammer.

 7. Marijn

  Past wel bij de VPRO…

 8. NRG - 5 jaar isoaps.nl

  Het nieuwe logo van de NCRV blijft lelijker :P

 9. Anonymous

  vond het oude logo toch meer VPRO… :(

 10. Nathan

  Had ik ook kunnen bedenken.

 11. Naamloos!

  hmm, opzich wel beter dan de vorige:)

 12. Henkers

  Vond de huidige slogan erg tof. ‘VPRO, ja daar zijn wij van’. Gewoon, omdat het best wel random is.

 13. NEGATIEF

  Ik vind het een mooi logo. En als je het vergelijkt met het ‘verbeterde’ logo van RTL7, is dit mijns inziens toch wel een verbetering x 100.

 14. Medi@watcher

  Men voelt zich tegenwoordig al snel verleid tot verandering. Was in dit geval niet nodig nodig.

 15. Eddie

  Filmpje is wel echt leuker

 16. LD

  Vind het niet lelijk, ‘t is herkenbaar voortgeborduurd op het oude logo. De redenerin van meer herkenbaarheid volg ik niet, het oude logo was al heel VPRO.

 17. Frans

  Het is iets moderner dan het huidige, maar het oogt nog ouderwetser.
  Knap hoor. ;-)

  En deze dan ?
  http://www.sportgeschiedenis.nl/userfiles/vprologo.jpg

 18. Tom

  Vind het nieuwe filmpje mooi, met toch weer gelukkig de herkenbare muziek erbij.
  Mede door het filmpje vind ik het logo toch wel mooi.
  Ben ook benieuwd naar de vernieuwde VPRO gids.

 19. dnhk

  wahahaha zoiets als “new” coca cola….

 20. michel

  Ik vind dat de VPRO iets moet doen aan Villa Achterwerk. Valt totaal weg in de programmering van Z@PP. En Frank Lammers gaat Eric Corton vervangen bij De Nederpopshow. Wat een stomme zet dit. Eric Corton is De Nederopshow!

 21. Coeus

  De ontwerper van het oude logo, Willem van den Berg, zei vijftien jaar geleden al dat hij niet begreep dat ze het nog steeds niet hadden vervangen: “Zal wel teveel kosten om al het briefpapier enzo te vervangen”, grapte hij toen. Maar het is een aardig voortborduursel op. Nog steeds herkenbaar en toch nieuw.

 22. Michelle Mosterd

  Een formidabel nieuw logo, maar ‘Meer VPRO’ is erg ongeïnspireerd, erg AVRO en vooral ook heel erg 2002. Daar helpen die twee alinea’s uitleg verder niet bij. Trouwens, wat was er mis met ‘Ja, daar zijn wij van’? Dat was nog eens een pay-off!

 23. eddy XD

  Mooi logo, waarom een andere logo?
  misschien ga VPRO fuseren met VARA en BNN

  Dan komt en waarschijnlijk weer een nieuwe logo
  BVV of zo iets

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.