NPO-directeur Timmer: ‘Beau en Martijn geen tv-sterren’

Geplaatst op di 24 aug 2010 om 17:38







Foto: BNNGerard Timmer, directeur televisie van de Publieke Omroep (NPO), denkt dat de nieuwe generatie tv-sterren nog niet is opgestaan. Er zijn volgens Timmer nog maar een handjevol grote namen over. “Tsja, als je Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Linda de Mol genoemd hebt, blijft het lang stil daarna. Martijn Krabbé is niet geprofileerd genoeg en Paul Witteman heeft op een heel andere manier autoriteit. Nee, ik zie nog niemand in de buurt van dat trio komen“, zegt Timmer in het AD.

Timmer denkt dat veel tv-talenten niet de potentie hebben om tv-ster te worden. “Ik zie wel nieuwe presentatoren maar niet mensen met dat talent die een heel breed publiek aanspreken. Ik vind het spannend om Ruben Nicolai te volgen en ik dacht dat Beau van Erven Dorens het misschien in zijn mars had, maar dat topt toch af.


48 Reacties op “NPO-directeur Timmer: ‘Beau en Martijn geen tv-sterren’”


 1. TeeVeetje

  Hé hé zo vaak ik hier niet geroepen Nederland kent géén TV sterren , want om ster te zijn moet je iets voorstellen toch ? Maar ze worden sterren genoemd door die lieden die er belang bij hebben om onze” Sterren , Sterren te noemen ” bv de roddel-media en figuren die toch niks anders te doen hebben . Maar goed het is ontzenuwd nu . Dank U wel Meneer Timmer voor deze brainwave .

 2. Anne

  Dit is toch wel ieder zijn eigen mening..

  Bedoel Linda de Mol? Oke dats waar.. Maar Paul zakt nu ook wel wat af, en Matthijs vind zichzelf helemaal toppie.. Veel mensen kijken DWDD niet voor Matthijs, maar voor het progamma zelf.

  Spannend om Ruben te volgen? Sorry hoor maar die komt echt HELEMAAAL niet in de buurt van een tv-godin zoals Linda de Mol.

 3. Beau de KONING

  Ach zo heeft iedereen wat te zeiken, Beau is de KONING en Lind inderdaad de koning.. De rest doen maar wat. Beau is werkelijk geweldig een ongekend talent! Depressieve Nederland komt nu weer met zielige reacties!

 4. Daniël

  Tja SBS heeft al helemaal geen sterren in dienst…

  RTL heeft er een paar…
  NPO ook maar een klein aantal

 5. Margreetje

  Paul de Leeuw? Wat is dat nou weer voor een ”ster”? Ik kan namen noemen die een veel betere bijdrage leveren aan onze Nederlandse televisiewereld. In elk geval geen Paul de Leeuw. Ook spreekt hij niet zo’n breed publiek omdat veel mensen hem erg vervelend of irritant vinden. Volgens mij zijn er maar weinig mensen die hem écht leuk vinden.

  En ik denk eigenlijk dat we gewoon nieuwe gezichten op TV moeten hebben, want vernieuwing is goed!

 6. Margreetje

  Sorry overigens voor de negativiteit, maar normaal ben ik ALTIJD positief!
  Als iemand Magreetje kent, weet hij dat!

 7. NRG - 5 jaar isoaps.nl

  Reactie op Margreetje: “Volgens mij zijn er maar weinig mensen die hem écht leuk vinden.”
  In dat geval ben ik er daar één van. De Leeuw hoort zeker in dit rijtjes thuis.
  Van Nieuwkerk ook, want als je kijkt naar bijv. De Zomer Draait Door, vorig jaar, dan zie je wat er gebeurt als iemand anders het programma presenteert.

 8. Tim20 MJ

  Het begrip ‘ster’ is ook wel wat, hoor. Linda is denk ik de grootste tv-‘ster’ die we kennen in Nederland. Maar dat is ook niet zo moeilijk, zet haar eens naast Irene Moors, Tooske Ragas of Nicolette van Dam… dan is het ook niet zo moeilijk om een ster te worden. Er zijn genoeg goede tv-maaksters in Nederland, alleen dat zijn geen sterren. Hanneke Groenteman is steengoed, maar niemand zal haar in het rijtje tv-sterren zetten. Hetzelfde geldt voor Anita Witzier: voor mij de sympathiekste presentatrice van ons land, alleen ze mist de glamour om een ster genoemd te worden.
  Bij de mannen ligt dat anders, naast Paul de Leeuw kennen we nog wel een paar echte sterren. Dat is inderdaad niet Martijn. Beau daarentegen wel, alleen na hem gezien te hebben in CQC en Kinderen dansen op het IJs is zijn sterren-status toch wel een beetje gedaald. Sowieso was die overstap naar SBS niet helemaal super, maar het beste moet nog komen als het goed is (politieserie met Jeroen en Wereld van Beau).
  Jack Spijkerman wás ooit dé tv-ster, maar na het hele Talpa-RTL gebeuren doet hij ook af. De ster van de VARA is toch (naast Paul) wel Matthijs van Nieuwkerk, hij zou eens wat anders moeten doen dan alleen maar DWDD.

  Achja, hebben we ze nodig dan? De ‘sterren’?
  John Williams is ook een ‘leuke’ presentator, maar met ‘leuk’ heb je het ook meteen gehad.

 9. Anoniem

  Jammer zeg! de zaterdagavondshow van sbs, staat maar 2 weken tegenover Ik hou van Holland, dat begint 2 oktober, en de zaterdagavondshow duurt tot 9 oktober! anders was het: Dág sbs :lol: Nu trouwens ook, want ze gaan films uitzenden, dus geen concurentie dan meer tegenover IHVH.

 10. adje

  he he.

 11. Hans

  Reactie op Daniël: SBS heeft heel veel sterren hoor, Gerard Joling en Victor brand, die zijn wel van de sterren. Hahahaha!

 12. Anoniem

  En meneer Timmer wat ben je zelf dan?
  Je hebt geen recht van spreken.

 13. P

  Paul de Leeuw scoorde anders wel belabberd op het laatst voor ‘een echte TV-ster’

 14. Anoniem

  De mannelijke sterren zijn Carlo Boszhard, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw.

  De vrouwelijke sterren zijn toch Linda de Mol en Caroline Tensen

  Upcoming (over 10 jaar), John Williams, Valerio Zeno, Bridget Maasland, Peter van de Vorst

 15. Jurgen

  Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Linda de Mol zijn inderdaad buitencategorie presentatoren. Er zijn nog wel een aantal die in de buurt komen. Het lijkt allemaal zo makkelijk maar als een goede presentator vervangen wordt merk je duidelijk het verschil. Bijvoorbeeld bij DWDD en Ranking The Stars zag je dat.

 16. Martijn

  Als die er zo naar kijkt dan zijn Mathijs en Paul ook geen tv sterren. Martijn en Beau zijn in mijn ogen minstens gelijkwaardig! Linda steekt er misschien als enige iets bovenuit, maar echte sterren als Jos Brink, willem ruis, andre van Duin, Henny Huisman en Ron Brandsteder hebben we in deze tijd niet!

 17. joris van ooijen

  Het begrip TV Ster heeft op zich al weinig kwaliteit in zich. Monroe was een absolute film ster en hetzelfde kun je zeggen van Julia Roberts. Maar in de TV wereld is het begrip ster zwaar gedevalueerd. Er wordt te pas en te onpas over sterren gesproken. Maar we hebben natuurlijk wel een aantal absolute vakmensen, goede interviewers en presentatoren. Paul Witteman, Clairy Polak, RoB Trip bijvoorbeeld. En als het om entertaiment gaat vind ik Anita Witzier top of the bill. Matthijs van Nieuwkerk is een persoonlijkheid, maar ik ben benieuwd hoe hij in een ander format als DWDD functioneerd. Zoals TIM20MJ al schreef. (gebruik toch je eigen naam)
  Ik wil maar zeggen: laten we het begrip ster maar even vergeten.

 18. Sandra

  Ik vindt Beau wél een tv ster, waarom niet?!
  Bij RTL was hij idd de Linda de Mol van de mannen. Beau heeft alleen een beetje pech gehad dat zijn overstap naar SBS6 niet helemaal een succes is.
  Maar zodra Beau in een goed programma zit wat bij hem past, is hij weer helemaal de held volgens criticie. Hoewel hij het voor mijn als is!

 19. Martijn

  Heeft idd ook veel met smaak te maken. Ieder heeft zo z’n mening over wie een ster is. Vraag je het aan Tina Nijkamp, dan zal ze Gerard Joling enz opnoemen.

  Wat mij betreft zijn de sterren:
  – Linda de Mol
  – Martijn Krabbe
  – Beau van erven Dorens
  – Carlo Boszhard
  – Irene Moors
  Valerio Zeno gaat er in mijn ogen in de toekomst 1 worden, voor de rest is dat nog moeilijk te voorspellen.

 20. Martijn

  Laat hem trouwens eerst maar eens zijn personeel aan het werk zetten, die met onze belastingcenten betaald worden. Schema’s van oktober horen vandaag online te komen, maar van de PO zijn ze er nog steeds niet :)

 21. JaJa

  Als je Ruben Nicolai als grote belofte ziet, dan heb je het niet helemaal helder. Maar ach, het is een mening.

 22. Jan

  Waarom wordt toch altijd Ruben Nicolai genoemd? Wat ziet men in hem? Ik in ieder geval niks.

 23. Martijn

  Super dat uitstel van executie er weer is. Martijn doet het echt super! Wat een mooi en goed programma is dit toch!

 24. Haper

  Martijn Krabbe is juist echt! Goede presentator!

 25. Geenstijl

  Ruben Nicolai zou ook een show als mooi weer de leeuw kunnen dragen, hij gaat nog groot worden.

 26. 3.0

  Sterren konden zich vroeger profileren in een bestel met twee netten in shows die minimaal 500.000 gulden per aflevering kosten. Er waren veel minder podia om op te schitteren en de budgetten reikten tot aan de hemel. Dat maakte het wel wat eenvoudiger. Toch zou ik, hoewel niet mijn smaak, Gerard Joling in zekere zin wel een ster durven noemen.

 27. -

  Duidelijk de man van de publieke omroep met al zijn stoffige types!

 28. michel

  Reactie op Margreetje: Tuurlijk hoort de Leeuw in het rijtje thuis alleen is hert niet jou smaak dat kan. Iedereen zijn of haar menig maar, je moet niet voor andere mensen gaan spreken. Gerard Timmer vind dat Ruben Nicolai in de buurt komt en ik weer niet. Vind het niks die jongen en vind Beau weer leuker. Zo heeft iedereen weer iemand anders die hij/zij beter of leuk vind.

 29. NEGATIEF

  Reactie op : Paul de Leeuw stoffig… Die had ik nog niet eerder gehoord.

 30. Daisy Bell

  Wat is tegenwoordig nog een Ster? Vroeger had je BB en Sophia Loren, dat waren nog eens Sterren. En niet te vergeten Johnny Halliday in zijn jonge jaren. Helemaal te gek! Die leken van een andere planeet te komen, zo ver stonden ze van je af. En wat dacht je van de Beatles? Met de Stones werd het al minder. Tegenwoordig worden ze als Ster neergezet en heeft iedereen het maar een Ster te vinden. Nogal opgelegd. En als je dan al niet van de glitter en de glamour bent snap je het natuurlijk al helemaal niet. Gor had net zo goed de groenteboer kunnen zijn. Het wordt je verteld, Linda is De Ster. Nou sorry maar als die niet zo vaak gebotoxt en gelift was en geen pruik ophad, niet geliposuct en geen kunstgebit in, dan zou ik willen weten hoe ze eruit had gezien. BB en Sophia Loren wisten van op tijd ophouden. BB heeft al helemaal nooit iets aan haar uiterlijk laten doen. Die is gewoon zichzelf gebleven. Dat is pas een Ster. Uiteindelijk is iedereen de Ster in zijn eigen leven dus bij bij speelt Linda maar een bijrol.

 31. Daisy Bell

  Dus bij mij speelt Linda maar een bijrol.

 32. Manon

  Tegenwoordig noemen ze iedereen die 3 woorden heeft geroepen in een soap, of 2 volzinnen heeft opgelezen van een autocue al een ‘ster’. Wat is de definitie van een ster?

 33. michel

  Reactie op Daisy Bell: Die laatste zin van je is echt geweldig!

 34. David

  Allemaal Heilige Commercie. Groots is de Ster die de olie in Mexico opruimt, die de aardkorst daar dicht, die een kern oorlog tegen kan houden en vrede kan brengen tussen de elkaar naar het leven staande ‘gelovigen’ en die daarbij ook nog eens de krisis bezweerd. Maar die moet wel van heel ver weg komen, of nog geboren worden. Hier hebben ze het over Linda. jaja…

 35. cees

  de echte tv sterren zijn nog altijd Ron Brandsteder,Henny Huisman,Andre van Duin,Jos Brink,Willem Ruis,Ted de Braak,Rudi Carell……. dat waren en zijn mensen die miljoenen kijkers thuis lieten kijken en genieten en ergeren zo je wilt maar echt tv mensen in hart en nieren met grote shows voor een heel groot publiek

 36. Olga

  @ Cees: Ja en een brood kostte toen nog 80 cent….
  Waarmee ik wil zeggen: Dat waren andere tijden, met minder televisiezenders, geen Internet, etc. dus die vergelijking gaat echt niet op.

 37. Puk

  Reactie op cees: Toen was televisie nog een magisch iets. Dat is het allang niet meer. Tientallen zenders, nog veel meer mensen NODIG(! met de nadruk op nodig, wij dus die sterren niet, nee die sterren ons, zeker per vergissing omgedraaid…) om die beeldbuis maar in beweging te houden, je uiterste houdsbaarheidsdatum is met name bij de co al snel bereikt. Trouwens met zoveel soapsterren raak je uberhaupt de draad kwijt wie er bn’ner is en wie niet. Zeker als je weinig televisie ziet.

 38. Daan

  Wat maakt je tot een ster? Hoge kijkcijfers? Veel verschillende programma’s? Veel in de bladen? Ster is maar een onduidelijk begrip. Door de versnippering van het televisielandschap (veel teveel zenders in nederland) scoren de programma’s nog nauwelijks topcijfers, waardoor er geen echt nieuwe ster meer zal opstaan. Kwalitatief gezien (kundig en charismatisch presenteren) vind ik Martijn Krabbe wel degelijk een A-ster.

 39. Grote Smurf

  Reactie op P:

  Een echte ster dooft ook langzaam maar zeker.

  “Hoe je het ook wendt of keert, het begrip televisiester is in de loop der tijd danig gedevalueerd.”

 40. moi

  vroeger was presenteren een vak tegenwoordig zijn het artisten en wat doen die nou helemaal neem paay,, vel bombarie een paar leuke plaatjes destijds, nu belangrijk doen in jury verder noppes, en dat is nu de ster????

 41. Ik was erbij

  Sterren van een Omvang als Willem Duys of Mies Bouwman en Rudi Carrell zijn er ook niet meer, maar misschien is het medium televisie wel gedegenereerd en is het ook niet meer zo noodzakelijk om sterren te hebben maar mensen die gewoon leuk een programma kunne presenteren.

  Pauw, de Leeuw en do Mol zijn ook niet meer dan leuke presentatoren.

 42. Jurgen

  Dat presentatoren vroeger beter waren is onzin. Gewoon jeugdsentiment, als je oude programma’s terug kijkt valt het vaak tegen. De herinneringen zijn mooier dan het in werkelijkheid was. Nu wordt je ook sneller bekritiseerd via internet en andere media. Mensen als Jos Brink zouden in het huidige medialandschap niet aan de top staan!

 43. Froukje

  Wat grappig en opmerkelijk dat helemaal niemand over Robert ten Brink praat. Deze man heeft toch echt een lange en succesvolle TV historie en zou je in het rijtje sterren minstens moeten noemen als alternatief. Om een ster te worden heb je ook tijd nodig. Tijd om aan te tonen dat je meer dan een talent hebt en dat je geen modische eendagsvlieg bent. En daar komt bij dat TV de sterren krijgt die ze verdient. Als we alleen maar slappe gesponsorde programma’s in prime time zetten krijgt talent ook niet echt de kans om zich te ontplooien en de weg wordt heel veel langer. Tegenwoordig krijgen veel halve talenten de kans om grote programma’s te presenteren, vooral de AVRO is daar goed in. Dat spaart kosten maar is eigenlijk zonde. Het wordt nooit wat met Ruben ook niet met Sipke Jan of Frits. Allemaal aardige mensen maar geen grote talenten. Kom op nederland verfris en ga eens een risico nemen.

 44. Daan

  Reactie op Froukje: mee eens, Robert is zeker ook een A-ster.

 45. vinn

  Ik zie in Bridget Maasland wel de nieuwe Linda de Mol,
  En Valerio Zeno, Nikki Plessen worden denk ook groot

 46. Siep

  Puur het feit dat zoveel mensen “iets” in hem zien en hij genoemd blijft worden maakt Ruben Nicolai tot een ster. Hij moet alleen eens een keer een goed programma krijgen!! De Avro doet daar niet echt zn best voor. Misschien kan de Vara wel iets met m? Ben wel blij dat hij niet meedoet aan die verkleedpartijen van zn oudcollega’s Ruben vd Meer en Tijl… Zo infantiel!

 47. Sven L.

  Ik snap wel wat Timmer bedoelt te zeggen, maar ben het niet helemaal met hem eens. Martijn krabbe heeft wel degelijk een echte tv-sterren status. Voor mij persoonlijk niet, maar als ik dit aan mijn jongere zus vraag krijg je n ander antwoord. Zij is van de idols-generatie, en kent krabbe eigenlijk alleen maar van de grote shows, om het ff zo te zeggen; dan ben je dus een tv ster.

  In mijn ogen zijn Caroline Tensen, Robert ten Brink, Nance Coolen, Gordon en Irene Moors ook echte tv sterren.

  Timmer doelt waarschijnlijk op het feit dat je in de oude gloriedagen meer status kon zien aan een tv ster; Willem Ruis, Sonja Barend, Mies Bouwman, Hennie Huisman of Ron Brandsteder. In dát rijtje horen Paul de Leeuw en Linda de Mol wel bij natuurlijk.

  Voor de toekomst voorspel ik dat Nicolette van Dam en Valerio Zeno dé televisiesterren worden.

 48. Siep

  Reactie op Sven L.: Tot je laatste regel ga ik helemaal met je mee maar ik zie dus niet wat mensen aan dei valerio Zeno (mager slungelig beetje dommig en Nicolette van Dam (komt voor mij niet van het voetbalvrouwen typetje af) vinden. Maar als je me vraagt wie vind je dan wel goed…. ehhh ja toch Ruben (die improvisatie tijdens Musical awards toonde zijn talent) en bij de dames….eh… Eva Jinek?

  Oh trouwens Ivo Niehe hoort wel in het rijtje van “groten”.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.