Xander de Buisonjé: ‘Zij Gelooft In Mij niet plat’

Foto: Ferenc LorchXander de Buisonjé presenteert zondag de eerste aflevering van Zij Gelooft In Mij. Hierin gaan drie ex-gedetineerden op zoek naar een partner. “Er zijn mensen die geen begrip voor het programma hebben. Maar waarom zouden wij deze mannen geen tweede kans geven?“, vraagt De Buisonjé zich af in NCRV-gids. “Het wordt absoluut niet plat, hoor. En het draait niet alleen om het daten, het is ook een docusoap over ex-gedetineerden die hun leven weer op orde proberen te krijgen.

Gedetineerden die voor december 2009 vrijkwamen, konden zich opgeven voor het NCRV-programma. “Natuurlijk hebben wij ze heel zorgvuldig gescreend“, vertelt eindredacteur Bart Grimbergen. “Elk delict is er een teveel, maar je hebt daar natuurlijk wel gradaties in. De drie die we hebben uitgekozen, zijn in elk geval niet voor een geweld- of een zedenmisdrijf veroordeeld en ze gaven ons het gevoel dat ze echt op het rechte pad willen blijven.

De heren die gevolgd worden zijn Gert (37), John (39) en Steven (19). Wat ze precies gedaan hebben, is nog onbekend. “Bij een eerste ontmoeting weet je toch nooit wat iemand in zijn verleden heeft gedaan? Pas in aflevering vier vertellen ze de vrouwen wat ze op hun kerfstok hebben. Dat wordt wel heftig“, zegt de eindredacteur.

De Buisonjé hoopt dat de ex-gedetineerden het geluk weer vinden. “Ik wil het niet goedpraten, hoor, maar hen ook niet veroordelen. Ze zijn al veroordeeld, hebben hun straf uitgezeten en staan dus weer quitte met de maatschappij.

Zij Gelooft In Mij is zondag om 20.30 uur te zien op Nederland 3.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen