Veelbesproken tv-reportage Joran Spreekt op RTL 5

Foto: RTLVoor het eerst vertelt Joran van der Sloot zondag voor de camera van RTL 5 wil- lens en wetens het, volgens hem, ware verhaal rond de verdwijning van Natalee Holloway. In de special Joran Spreekt – vanaf 20.30 uur te zien bij de zender – raakt Van der Sloot door emoties overmand en verklaart hij betrokken te zijn bij de dood en verdwijning van de Amerikaanse studente. “Natuurlijk hebben wij dit verhaal met de nodige scepsis benaderd“, zegt RTL 5-baas Remko van Westerloo.

Het interview dat aanleiding gaf tot deze special over Joran van der Sloot is RTL 5 vorig jaar al aangeboden. Programmadirecteur Van Westerloo was erg sceptisch over het vraaggesprek, met Terror Jaap uit De Gouden Kooi als interviewer. “Wij hebben dezelfde vragen die ook zullen leven bij justitie en bij de kijkers. Wij hebben besloten dit programma uit te zenden en al die vragen te stellen, zodat de kijkers zelf hun oordeel kunnen vellen over de geloofwaardigheid van deze verklaring.

Op 30 mei 2005 verdween de toen 18-jarige Natalee Holloway op Aruba. Zij werd voor het laatst gezien in het gezelschap van de toen 17-jarige Joran van der Sloot. Van der Sloot werd meerdere malen gehoord door justitie, maar zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Holloway is nooit aangetoond. Ook is nooit duidelijk geworden wat er precies met Holloway is gebeurd in de nacht van haar verdwijning.

Joran Spreekt is zondag om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen