Wendy van Dijk: ‘Susan Boyle-achtig talent in X Factor’

Foto: Nick van OrmondtPresentatrice Wendy van Dijk verwacht dat het nieuwe seizoen van X Factor de kijker zal verbazen. Ze belooft dat er een groot talent voorbij zal komen. “We hebben ons ook echt verbaasd. Er zit in de eerste aflevering meteen bij de audities al zo’n mooi figuur. Paul Potts– of Susan Boyle-achtig“, zegt Van Dijk in De Telegraaf. “Iemand waarvan je denkt: ’dat kan niks worden’ en waarvan je dan als-ie z’n mond opendoet, steil achteroverslaat. En ik zeg je: Dat wordt nog een hele grote.”

X Factor is net bekroond met een Beeld en Geluid Award. “Daar waren we zo trots op. Het programma heeft Op zoek naar Joseph en Popstars zelfs verslagen“, zegt Martijn Krabbé in De Telegraaf. “De jury oordeelde dat we ons onderscheiden doordat we de echte verhalen rond de kandidaten laten zien. Waar ze vandaan komen, hoe ze bij ons terechtkomen en zo. Meer reality-soapachtig. Dat complete beeld geven, waar we vorige keer mee zijn begonnen, zorgt ervoor dat mensen echt kunnen meeleven. Het is niet zomaar een talentenjacht. Het zorgt ervoor dat je bij sommige kandidaten op het puntje van de stoel gaat zitten. Trouwens er komen nu ook af en toe producenten uit Engeland en Amerika kijken. Die zitten dan mee te schrijven over hoe wij het doen. Het is, denk ik, ook de ontzetting over hoeveel talent wij in Nederland hebben.

Ach we zijn in alles een bijzonder volkje. Wij haalden voor Haïti 80 miljoen euro op, met de verdubbelaar van de minister eraf veertig miljoen. Niet gek voor slechts zestien miljoen mensen. De Amerikanen verzamelden met 307 miljoen inwoners, zeventien miljoen dollar. Ik bedoel maar.

Van Dijk bevalt eind februari van een kindje. In april is de eerste liveshow van X Factor. “Ik heb dus vijf of zes weken om over de nieuwe baby en Sem te moederen. Dat is top.

X Factor gaat op vrijdag 5 februari van start op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen