Wendy van Dijk: ‘Susan Boyle-achtig talent in X Factor’

Geplaatst op zo 31 jan 2010 om 11:48

Foto: Nick van OrmondtPresentatrice Wendy van Dijk verwacht dat het nieuwe seizoen van X Factor de kijker zal verbazen. Ze belooft dat er een groot talent voorbij zal komen. “We hebben ons ook echt verbaasd. Er zit in de eerste aflevering meteen bij de audities al zo’n mooi figuur. Paul Potts– of Susan Boyle-achtig“, zegt Van Dijk in De Telegraaf. “Iemand waarvan je denkt: ’dat kan niks worden’ en waarvan je dan als-ie z’n mond opendoet, steil achteroverslaat. En ik zeg je: Dat wordt nog een hele grote.”

X Factor is net bekroond met een Beeld en Geluid Award. “Daar waren we zo trots op. Het programma heeft Op zoek naar Joseph en Popstars zelfs verslagen“, zegt Martijn Krabbé in De Telegraaf. “De jury oordeelde dat we ons onderscheiden doordat we de echte verhalen rond de kandidaten laten zien. Waar ze vandaan komen, hoe ze bij ons terechtkomen en zo. Meer reality-soapachtig. Dat complete beeld geven, waar we vorige keer mee zijn begonnen, zorgt ervoor dat mensen echt kunnen meeleven. Het is niet zomaar een talentenjacht. Het zorgt ervoor dat je bij sommige kandidaten op het puntje van de stoel gaat zitten. Trouwens er komen nu ook af en toe producenten uit Engeland en Amerika kijken. Die zitten dan mee te schrijven over hoe wij het doen. Het is, denk ik, ook de ontzetting over hoeveel talent wij in Nederland hebben.

Ach we zijn in alles een bijzonder volkje. Wij haalden voor Haïti 80 miljoen euro op, met de verdubbelaar van de minister eraf veertig miljoen. Niet gek voor slechts zestien miljoen mensen. De Amerikanen verzamelden met 307 miljoen inwoners, zeventien miljoen dollar. Ik bedoel maar.

Van Dijk bevalt eind februari van een kindje. In april is de eerste liveshow van X Factor. “Ik heb dus vijf of zes weken om over de nieuwe baby en Sem te moederen. Dat is top.

X Factor gaat op vrijdag 5 februari van start op RTL 4.
42 Reacties op “Wendy van Dijk: ‘Susan Boyle-achtig talent in X Factor’”


 1. Anoniem

  Fake!!

 2. bobby

  goed geproduceerd… eentje uit het boekje van hoe je het programma beter kan laten scoren… tjonge… zo doorzichtig!! go zo door!

 3. bobby

  ow wacht… oma wendy doet zelf mee!! ha ha

 4. Anoniem

  Krijgen we nu ook de mysterie zanger?

 5. Medi@watcher

  Haha, de SBS’ers zijn ook weer wakker.

 6. Anoniem

  Bedenk zelf eens iets ipv altijd maar dit soort dingen te copieren! Er is gewoon gezocht naar zo’n type. Daarnaast moet je het niet van te voren in de publiciteit gooien maar je meot de kijker zihzelf laten verbazen ipv die verbazing opleggen. SBS doet dat een stuk beter, die leggen ook vanalles op maar laten de kijker nog wel zelf conclusies trekken. RTL snapt dat gewoon niet.

 7. Anoniem

  SBS laat mensen zelf conclusies trekken???
  OMG alles bij die zender wordt voorgekauwt, voorgekauwt en voorgekauwt!!!
  Bijvoorbeeld Hart van Nederland… de presentatrice vertelt over een gebeurtenis en zegt hoe de mensen betrokken bij die gebeurtenis zich voelen… Dan heb je de voice-over die datzelfde verhaaltje nog een keer vertelt… en dan gaan ze de mensen zelf nog eens interviewen!
  SBS heeft de 3x herhalen tactiek. Let maar eens op, ook bijvoorbeeld bij programma’s als de 25 of undercover in NL, altijd wordt een verklaring in totaal 2 keer herhaald. Ik heb zoiets, na 1 keer is echt meer dan voldoende… ik wil mijn eigen conclusie trekken… LEt maar op.. dit was een van de redenen waarom ik geen Hart van NL meer kijk, omdat het eigenlijk te simpel is voor me… ik ben 21, maar in mijn pubertijd vond ik HvNL echt leuk

 8. Anoniem

  En trouwens, X-Factor is altijd goed geweest… Ik word altijd moe van: Nederland heeft nog zoveel talent… maar elke keer is het ook zo.. ik had niet verwacht dat ik naar X-factor 2 zou kijken, maar toch greep het me…
  Ik denk dat X-factor 3 dat ook wel gaat doen, maar ik zal het merken aankomende vrijdag!

 9. bobby

  Nou kan dat ook wel ’s zijn opgedragen door het X Factor platform… Je weet wel het boek van hoe X Factor er uit moet zien over de hele wereld.
  Nee Ik ben geen SBS fan, ik heb een hekel aan bla bla

 10. Anoniem

  Nepkuttelevisie.

 11. Anoniem

  denk dat uri toch beter gaat scoren nu zo met de audities van uri ziet er veelbelovend uit

 12. Drama Queen

  Dat smoelwerk van Wendy op deze foto
  Ze lijkt zo wel een lellebel

 13. keesje

  nee, wat denk je van dat popje er naast dan??????????/
  ppppppppppppppppfffffffffffffffffffffffffffffffffff

 14. Marie Claire

  Zo, de SBS-ers hebben gesproken, nu is het tijd voor fatsoenlijk commentaar.
  Ik hoop voor The X Factor dat het net zo goed of beter scoort dan het vorig seizoen, maar nu net een week nadat Popstars is afgelopen ben ik bang dat het Nederlands Publiek toch liever naar de trucjes van meneer Geller kijken. Want bijna heel televisiekijkend Nederland trapt toch in de promotie van SBS (zoals de mensen hier boven). Voor mij wordt de vrijdagavond gewoon NPO of X Factor.

  P.s. Jullie zitten te zeuren over Wendy en Martijn? Wat denken jullie wel niet van Nance en Gerard (die nog geen één zin fatsoenlijk van de autocue over kan lezen).

 15. yossarian

  Het is totaal geproduceerd, voorgekookt en gescript, tot de zogenaamde ‘spontane’, ‘verbijsterde’ reacties van de juryleden aan toe. Dat geldt ook voor de Amerikaanse en Engelse versies, maar die doen dat veel beter. Verder is het wel leuk kijkvoer hoor, daar niet van, maar met spontaniteit en het ontdekken van echt nieuw talent heeft het niets te maken. Echt talent dient zich wel spontaan aan. Niet op televisie, maar in achterafzaaltjes en clubjes. Daar zijn afgelopen jaren talloze voorbeelden van.

 16. Sven

  X factor is echt het summum qua talentenjachten; hoog niveau, mooi geproduceerd, veel talent. Punt uit !!

 17. @yossarian

  Uuh wat niet op tv?!! Alles is toch nep
  alleen man bijt hond is nog soms beetje echt..
  Alleen zij krijgen ook tips van gekke vreemde mensen net zoals waarschijnlijk bij x factor is gebeurt.. toch heerlijk om naar te kijken

 18. Anoniem

  Reactie op Sven:
  Je omschrijving doet me meer denken aan Op Zoek Naar Mary Poppins / Joseph / Evita.
  Wat mij betreft zijn de musical-talentenjachten van de AVRO echt 100 keer beter dan X Factor, Idols, Popstars etc.

 19. Anoniem

  Opvallend is dat in Nederland bij X factor publiciteit altijd de presentatie naar voren wordt geschoven. Zo ook hier weer: een foto van Wendy en Martijn bij dit artikel. In Engeland heeft de presentator echt NIETS te zeggen. Hij praat de boel aan elkaar en dat is het. In dat format hebben de juryleden, samen met de kandidaten, de hoofdrol. Waarom is dat hier niet zo? Waarom denken Martijn en (vooral) Wendy weer dat zij het belangrijkste van dit programma zijn? Uit de publiciteit van vorig jaar komt duidelijk naar voren dat Wendy haar rol belangrijker dan het format en alles er omheen vindt.

 20. D@@N

  Omdat in de Engelse en Amerikaanse versie Simon zit; de bedenker van X Factor. Daarom trekt hij heel de show naar de jury en naar zichzelf. In Nederland is dat niet zo, en heeft de jury eigenlijk totaal geen toegevoegde waarde dan alleen jureren.

 21. Anoniem

  ‘Susan Boyle achtig talent’, aha, dus we krijgen straks mensen die regelmatig niet op komen dagen bij optredens omdat het allemaal teveel wordt, mensen die de boel in het openbaar op stelten zetten, mensen die slechts 1 interview geven dat dan maar flink verspreid moet worden omdat er niet meer komt want dat kunnen ze dan niet aan, sja, ik weet niet of dat nou zo’n goede aanprijzing is… toch raar als je dan na oneindig veel talentenjachtjes pas nu ineens dat grote onverwachte talent zou ontdekken…

  En Wendy, me omaatje zeg altijd, ‘wie te hoog van de toren blaast maakt teveel lawaai’, oftewel geen dingen als feiten gaan roepen die je niet kunt garanderen

  Reactie op Anonymous: Ach, daarom kwam Dewi langs bij Popstars, zie je bij beide shows dezelfde mensen voorbij komen, op den duur is het echt wel op, durft Wendy dit zwart op wit te geven dat er nu van die onverwachte grote supertalenten in zitten? Dusdanig dat ze haar baan ervoor op het spel zou durven zetten? Ze doet immers beloftes hier, dus ga ik ervan uit dat wij over een jaar een groot talent a la Marco Borsato erbij hebben anders heeft ze nu dus onzin gebrabbeld.

 22. Anoniem

  Het komt er dus op meer dat X Factor zoekt naar een labiele alleenstaande huisvrouw van 48, wonend in een klein plattelandsdorpje, tamelijk vereenzaamd, geestelijk geen 100%… OF een mobiele telefoonverkoper van 40 met heel apart gebit… want dat is dus wat Wendy ons belooft, Susan Boyle of Paul potts achtige types… apart

 23. Erik

  Ag aandachttrekkerij in de hoop 2 miljoen kijkers te trekken. Maar ik schat 1,4 miljoen.

 24. Anoniem

  Ik vind de ‘aandachttrekkerij’ reuze meevallen.. Bij sbs trekken ze de aandacht van een programma dat volgende week moet beginnen in een finale-liveshow van een ander programma.. Dát is pas belachelijk..

 25. David (2)

  Hoop dat het weer mooie cijfers gaat scoren, X-Factor zit (of zat vorig jaar iig) beter in elkaar dan Popstars.

  Maar weet iemand hoeveel kijkers Uri Geller vorig jaar scoorde? Dat was toch niet zo bijzonder? (1,1/1,2 miljoen) Dat betekent dat er dus eigenlijk wel 1,3 miljoen gehaald moet kunnen worden voor de eerste aflevering van X-Factor, en dat het daarna nog wat groeit.

 26. Mark

  Duidelijk is dat X factor veel beter is dan de kopie die SBS heeft gemaakt. Verreweg de beste talentenshow. Wat pas echt nep is…is de Uri Geller show. Afschuwelijke televisie. Theater voor de arme sloebers!

 27. Anoniem

  Duidelijk is dat Popstars stukken beter is dan het afgetrapte X-Factor met waardeloze presentatie en nepjury

 28. Sven

  Reactie op Anonymous: Pardon, nepjury. Laat me niet lachen. Als er iemand nep is, dan zijn dat wel die van Popstars. Gadver. Je wilt je toch niet laten beoordelen door zo’n persoon als Patricia Paay. Nee, dank je. De jury van X-factor is iig kundig. Daar kunnen ze bij Popstars nog een puntje aan zuigen

 29. Anoniem

  Reactie op Sven:

  Kundig, laat me niet lachen. Gordon is een stuk stront met zn flauwe grappen. Hij kan zelf amper zingen.
  en dan die trieste nepruzies tussen hem en van Tijn om de kijkcijfers te krikken. Nee, trieste bende dat Niks-Factor.

 30. Anoniem

  aanvulling, de enige persoon die espectabel is in die jury is Angela Groothuizen

 31. Estreve

  Reactie op yossarian:

  Kijk, eindelijk iemand die écht begrijpt hoe het werkt.
  X Factor e.d. zijn gewoon leuk voor mensen die van hypes volgen houden, zonder echte eigen mening. Het was op TV dus het zal wel goed zijn… dat idee.
  De echte muziekliefhebber gaat zelf op onderzoek uit in inderdaad kleine poppodia en obscure festivalletjes. Ik ga al lange tijd naar een festival in Hongarije, heel wat dingen daardoor leren kennen.
  Ik heb sowieso een hekel aan iets wat me opgedrongen wordt. Je kijkt een serieuze reportage en ja hoor, boven in beeld: “Over 1 week, X Factor”. Nou en? Gewoonweg te irritant voor woorden.

 32. Estreve

  Reactie op Sven:

  Helemaal mee eens. Als je voor talent gaat voor 1`jaar ofzo
  Als je van mensen fan wil zijn die het langer dan 1 jaar uithouden moet je niet bij X Factor en aanverwante programma’s zijn.
  Echt talent bij X Factor. Laat me niet lachen.

 33. Estreve

  Reactie op Anonymous: Reactie op Anonymous:
  Met zo’n reactie geef je dus aan dat het bij jou alleen maar iom uiterlijk draait dus. Triest. Je kan veel zeggen over Paul Potts en Susan Boyle, maar die kunnen in ieder geval zingen. Zo’n vervelende mooiboy als Jim komt niet verder als 1 toonladdertje zuiver zingen bijvoorbeeld.
  Sowieso is muziek geen uiterlijk vertoon, uiterlijk zie je toch niet op CD.
  Als je daarvoor gaat moet je fan worden van een model ofzo.

 34. Estreve

  Reactie op Mark:
  Ik vind X Factor en soortgelijke programma’s eerder iets voor mensen met muzikale armoede. Als er iets goedkoop is, zijn het zulke programma’s wel. Pulp voor de naieve massa.

 35. mark

  Beter dan Waylon (Holland’s Got Talent) kan het in ieder geval niet worden. Dat wil ik meemaken: een X-Factor kandidaat die internationaal gaat scoren…

 36. WJ

  Reactie op Estreve:Sorry hoor, maar je draaft een beetje door.
  Als je programma’s als X-factor zó serieus neemt is het wel erg makkelijk om naar dit soort neerbuigende conclusies (“pulp voor de naieve massa”) toe te schrijven.
  De gemiddelde kijker doet niet zo moeilijk, en neemt het dit soort televisie voor wat het is: goedgemaakte, prettig wegkijkende amusementstelevisie. Die neemt het allemaal niet zo serieus, weet dat het niet hoogstaand is, en maalt niet om de al dan niet blijvende muzikale kwaliteiten van de deelnemers. De gemiddelde kijker wéét dat het pulp is, en is dús niet naief. Popcorn voor de ogen, even lekker kijken, en daarna weer over tot de orde van de dag.

 37. Estreve

  Reactie op WJ:
  Ja maar dan wel vervolgens commentaar leveren als hun kandidaatje niet wint. Dan is het list en bedrog. Wat ze daarna vervolgens in stand houden door het programma te sponsoren en de zgn goede artiesten die er uit vort vloeien te supporteren. Wie hou je dan voor de gek?
  Ik durf wel te beweren dat de kijker juist niet weet dat ze besodemieterd worden. Anders waren er niet zoveel vervolgen en werd het niet uitgemolken.
  Het IS pulp voor de naieve massa.

 38. Estreve

  Reactie op mark:

  Hetzelfde geld voor kandidaten uit Idols en Popstars. Maar maak je geen illusies dat zal toch niet gebeuren.

 39. WJ

  Reactie op Estreve: Je hebt blijkbaar geen hoge pet op van de gemiddelde kijker. Alsof jij één van de weinigen bent die doorheeft dat er bedrog in het spel is; en al die anderen zijn te simpel om dat door te hebben. Hooghartig, hoor.
  Ik (en ik spreek nu even als gemiddelde kijker) weet heus wel dat het allemaal één grote voorgekookte poppenkast is. So what? Ik vind het leuke poppenkast, en kijk er met plezier naar.

 40. Estreve

  Ja alleen kijken is natuurlijk niks mis mee. Maar er zijn erbij die werkelijk geloven dat mensen daaruit, ik kan het geen artiesten noemen, daardoor het helemaal maken, wat dus niet zo is. Ze verdienen geld aan iemand, en is er genoeg aan verdiend komt er wel weer een volgende malloot die zich wil laten exploteren door een platenmaatschappij. Dat is niet hooghartig bedoeld, zo werkt het gewoon. Ik geef mijn geld liever uit aan artiesten die er écht moeite voor hebben gedaan.
  Hooghartig zijn juist die types die uit dat soort programma’s voortkomen.
  Die winnen en denken dan meteen dé nieuwe sensatie te zijn.
  Zo’n Jim bijv. Waar andere grootheden uit de muziek jaren moeten wachten op bijv een beeld in Mademe Tussaud, had meneertje samen met zijn maatje Jamai er al 1 binnen 3 weken. Niet echt bescheiden, vind je niet?

 41. Nobbel

  Bij X-Factor staan alle grappen die ze maken al op papier, de jury krijgt een kant en klaar script als een kandidaat binnenkomt.

  Dat komt omdat de kandidaat in werkelijkheid al de dag ervoor voor een andere jury auditie doet. Vervolgens word er een deel doorgelaten voor de TV jury. Die krijgt een script inclusief grapjes, housding etc die de jury aan dient te nemen. Ook wordt er voordat je bij de ‘TV-jury’ komt, al bepaald door een echte jury of je door gaat of niet. Dat wordt met de 1e voorrondes dus niet bepaald door Angela, Gordon, Erik en Stacy.

  Ik werk in 1 van de hotels waar de voorrondes gehouden werden en kan het met 100% zekerheid zeggen.

 42. Anoniem

  Reactie op Nobbel:
  Er waren dit jaar 15.000 aanmeldingen voor X-Factor. Dat lijkt t me toch niet meer dan logisch dat de ‘echte’ jury ze niet allemaal doet. Dat zou geen doen zijn. Nu kun je gewoon 10 verschillende jury’s ofzo gebruiken en die laten dan de allerbeste en de meest opvallende door naar de ‘echte’ jury..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.