Pieter Storms wil Breekijzer terug op televisie

Geplaatst op zo 31 jan 2010 om 12:23

Foto: SBSPieter Storms zou graag een nieuwe serie afleveringen van zijn bekende programma Breekijzer willen maken. In dit programma sprong Storms in de jaren negentig in de bres voor de gewone burger, eerst op RTL 5 en later bij SBS 6. “Ik zou het graag weer maken. Ik denk dat er nog genoeg misstanden zijn waar ik me om kan opwinden“, aldus Storms in De Wereld Draait Door. “Ik werd kwaad, werkelijk boos. Ik kon me echt opwinden over de arrogantie van sommige mensen.”

Op dit moment zijn soortgelijke programma’s te zien, zoals TROS Regelrecht. “Als ik Breekijzer terugzie, is het iets dynamischer dan de huidige programma’s.”

Storms weet niet of er interesse is in een nieuwe Breekijzer. “Dat is misschien het probleem. Misschien is dit programma de open sollicitatieprocedure.”
29 Reacties op “Pieter Storms wil Breekijzer terug op televisie”


 1. Wouter

  Ik vond het altijd een leuk programma :)

 2. Anoniem

  Ik vond het ook leuk vroeger, ik was 12 ofzo :P maar die man is wel echt goed!

 3. hans

  heeft ook jaren op RTL4 gestaan op maandag avond 20.30 (zag gister een oude promo op youtube waar dat voorbij kwam ;) )

  Ik zie dit nog wel terugkeren op tv; woensdag/donderdag 20.30 op RTL4 of de zondag 21.30 timeslot op SBS6

 4. Drama Queen

  Of hij nog over hekken kon klimmen wist hij niet
  Zijn actie reactie vermogen is hard achter uit gegaan
  Hij is ook minder brutaal zo kwam hij mij over in dwdd

 5. Hidde

  brilliant stuk in oudejaars conferance ‘troost’ van youp v t hek over pieter storms en nina brink!

 6. Chiel

  Mooie tv was dat. SBS heeft de laatste afleveringen nooit uitgezonden. Toen duurde het ook een uur (toen rekten ze alles al uit).

 7. Fan

  Maar een leuk programma was het :) En ik vond hem toen een mooie man.

 8. Frank

  “Misschien is dit programma de open sollicitatieprocedure.”

  Misschien handig om dan ook even in het artikel te vermelden in welk programma dit gezegd is?

 9. Anoniem

  Er zijn nu meerdere programma’s die eigenlijk hetzelfde doen, ‘DAS Je Goed Recht’, bijv. al kun je je afvragen hoe neutraal een programma is dat zwaar gesponsord word, bij misstanden in de verzekeringsbranche zal het niet snel behandeld worden als het over DAS gaat ;) en ook Radar van de TROS gaat regelmatig op pad om verhaal te halen net als De Belbus van de Vara’s Kassa dus of er een noodzaak is om het terug te halen…

  Reactie op Chiel: Alsof RTL niks uitrekt, zie ‘Laat Ze Maar Lachen’ bijv… 2x zo lang en nog maar de helft zo grappig

 10. jan

  Als het programma weer terugkeert op de televisie is de eerste persoon waar hij op bezoek mag gaan om een misstand aan te kaarten zijn bloedeigen vrouw, Nina Brink. Zij heeft zoveel mensen bedonderd en ongelukkig gemaakt.

 11. Sjors

  Hij was samen met Willibrord de held van SBS6.

 12. whuu

  @ Frank,, Misschien helpt lezen..

 13. Chiel

  Reactie op Anonymous: Vast wel. Maar daar gaat het nu toch niet over?

 14. Anoniem

  Vind ik ook, ik vond het ook een leuk programma, alleen ik zou het jammer vinden als een ander programma er voor zou verdwijnen. John doet het best leuk en Willibrord wil niet terug op de buis zegt hij zelf.

 15. Kaii

  Was dat niet gewoon hetzelfde als nu Das je goed recht??

 16. Bernie

  Reactie op Kaii:

  Breekijzer was veel harder en directer, DAS je goed recht is veel te licht en oplossingen komen meestal vanzelf, niet door de druk van het programma/de presentator.

 17. Anoniem

  Inderdaad, RTL rekt ook alles uit. En formats gaan naar de klote.

 18. David

  Graag terug op TV, zat een stuk beter in elkaar dan Willibrord dus niet met elkaar vergelijken aub.

  Daarnaast was dit een groot succes op RTL4 en een stuk minder bij de verhuizing naar SBS6.

  Heerlijk hoe Pieter Storms menig wethouder natte oksels gaf en steeds opnieuw ook die persvoorlichters aan de kant wist te zetten…..

 19. Jan

  Ik vond het altijd een goed programma en ik hoop dat hij terugkomt dan heb ik nog wel een pittige klus voor hem !!!

 20. mark

  Typisch SBS Tokkie programma net als Week Van Willibrord, lager kan niet… Alberto Stegeman, Peter R. de Vries en John van den Heuvel proberen nu wel zoiets, maar beter (of slechter) kan het niet worden. SBS heeft ze niet voor niets gedumpt (pasten niet meer bij de familiezender).

 21. Helen de Vette

  Ja ik zou zelf een programma willen…IJzer met Handen Breken wahahahah,bijv mensen met het minima helpen met elkaar geen overdreven super zielig in de schuld zittende mensen maar…Mamas met kinderen in…de bijstand,voor ze opkomen en moed geven Nederland?stille armoe echt wel!!help in eigen land gewoon eenvoudig maar…echt!!!idee?

 22. Pegasus

  Laat hem snel beginnen met een nieuw programma en meteen onderzoeken dat ons koningshuis niet rechtmatig op de troon zit.

  Zie: http://jacobusderoma.blogspot.com/2010/02/hoe-staat-het-met-het-dna-van-de.html

 23. bonnie

  hee Pieter,]
  goed als je terug komt van hoe ik je ken!
  Er is te weinig roring in nl op wat voor wijze dan ook, ze hebben mensen als jou nodig!
  Mijn vraag is.. kan ik je helpen of …

  op anders op z’nminst kun jij een aabeveling voor me schrijven op linkedin.com?
  Alle beetjes helpen…
  hoop alles goed
  lieve groet
  bonnie van vugt

 24. R. vd Berg

  Storms is echt 1 van de weinige vent met ballen!

  we hebben in NL zo’n man en programma nodig.
  snel weer op de buis Pieter.

  gr. Roderick

 25. loris gulunay

  ik heb u hulp nodig willibord breekijzr \voor alles dat ik hulp nodig heb om die kanker koreyes kopen deraf jhallen ik haat na mijn risicpo so snel mogelijk

 26. loris gulunay

  SO SNEL MOGELIJK HULP BIJ GEKEN HUIS IN ENSCHDE PLAATS GESTELD MOGELIJK GEZET VOOR EEN INTERWIEW DAT IS WAST VERMOGEN DAT IK NOOIT DE FADERS KAND VAN DE FAMILY VAN HEM HEB GEKENT IK WIL NIKS MET SE TE MAKEN HEBEN SIJ HETEN VAN DE ACHTER NAAMEN KOREYE>S EN IK HEB BERSLOTEN DAT WILLIBORD VOOR MIJ MOET KOMEN VOOR EEN OPTAMISTIS INTERWIEW SO SNEL MOGELIJK IK WOON IN ENSCHDE VOOR EEN NOOD OPROEP DAT IK NIET IN TOESTEMIN MET HUN DEEL WANT HUN HAAT IK EN SE HEBEN NIKS TE MAKEN MET ONS SO SIJN WIJ DE FAMILY GULUBAYS ///IK HEB DRINERT HULP NODIG VAN BRREEKIJZER,PLKAATS ENSCHDE

 27. loris d gulunay

  ik wil mij lefen alls gunst doen omdat ik graag dopor mij heen vopvalen en ik kwam achter warom ik se haat die family van aho koreye die echt door mij heen driegen die ik in staat niet toe staat met mij overheen komsten en hat is mijn gemogen om mij in ditil mij helpt so snel ervarin mogelijk uit idiejen ik snel zeg hoe en waaarom ik opzetelijk bij neerkom?daarom,

 28. bezorgde moeder

  ik ben een bezorgde en heb broblemen met william schrikker en met leefgroep Daelzicht waar mijn dochter woondt .bezorgde moeder hoop dat u mij kunt helpen anders weet ik niet meer die mijn dochter kan helpen wandt met mijn dochter gaat het niet goed mee Natuurlijk ,ben ik onder de indruk,van wat er gebeurd is.
  ik denk al van af zondag ,aan mijn meiske.
  Waarom,omdat ze zondag en maandag ,huilde door de telefoon.
  En ik ,vraag mij af,als de hoorn neer gelegd is ,
  Hoe helpen jullie dan xena???
  is er hulp van haar spel therapeut ingeschakeld???
  hebben jullie met haar gepraat,is ze getroost???
  Of is de verdriet van xena ,door gelopen ,zodat dit kind ,steeds meer boos werd???
  hoe kan dat ,wat gebeurd er ,zien jullie het boos worden niet aan komen???
  waarom steeds straf
  ???
  kunnen jullie niet helpen ,door praten???
  wat is het probleem nu???

 29. Khan Mursalim

  Menneer pieter storm wij hebben 190000 euro uitgegevens voor een huis en werden van alle kanten in de zeik genomen
  hj simonsstraat 52
  finsterwolde

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.