Disney XD vanaf februari ook met 24 uurs-kanaal

Geplaatst op Tue 26 Jan 2010 om 9:35

Kinderzender Disney XD, sinds dit jaar de opvolger van Jetix, lanceert op 1 februari een 24 uurs-kanaal. Het kanaal zal te ontvangen zijn door klanten van kabelbedrijf UPC. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Op dit moment zendt Disney XD dagelijks uit tussen 6.00 en 18.00 uur op het kanaal van Veronica. Daar komt nu de 24 uurs- zender bij. “Disney XD komt voor alle digitale televisieklanten van UPC Nederland beschikbaar op kanaal 503“, vertelt een woordvoerster.

Disney Channels zal via UPC ook starten met Video On Demand (VOD) voor zowel Disney XD als het digitale kanaal Disney Channel. “In februari kunnen alle digitale kijkers van UPC via de rode knop toegang krijgen tot een zestal series die wekelijks ge-update worden. Series die onder andere te bekijken zijn via VOD zijn Phineas and Ferb, Zack & Cody, Hannah Montana, Handy Manny en Mickey Mouse Clubhouse. Deze laatste twee series zijn speciaal voor de allerkleinsten van 2 tot 5 jaar. VOD is voor alle digitale klanten van UPC in het digitale basisbakket beschikbaar.”

Disney XD richt zich op kinderen van 6 tot 14 jaar. Het tv-station zendt sinds 1 januari uit. “De eerste cijfers zijn veelbelovend, want de afgelopen week was Disney XD iedere dag marktleider.”
18 Reacties op “Disney XD vanaf februari ook met 24 uurs-kanaal”


 1. Layka

  Wat is dit nou weer voor onzin? Het verschil tussen Disney XD en Disney Channel is al minimaal. Hebben we straks drie zenders met precies dezelfde troep?

 2. inge

  tja dat krijg je met al die kabelshit: Kinderzender Nickeldeon heeft er volgens mij ook 3 en Cartoon Network heeft nog Boomerang, daarnaast hebben MTV, TMF er ook nog 2/3 bij en is er naast het gewone RTL, RTL Lounge.

  money,money,money:kijkcijfers

 3. Herculaas

  Reactie op inge:

  Nee, niet kijkcijfers: abonnees.

  Nickelodeon heeft nog Nick Toons, Nick Jr en Nick Hits.
  TMF/MTV heeft nog TMF Dance, TMF NL, TMF Pure en MTV Brand New.
  Comedy Central heeft nog Comedy Central Family.
  Discovery Channel heeft Discovery HD Showcase, Discovery World, Discovery Travel & Living en Discovery Science.
  National Geographic heeft nog NGC HD en Nat Geo Wild.

  Enz, enz.

  Dat is toch juist het mooie van digitale tv!

 4. Jules Winnfield

  Reactie op inge:

  Wat zeik jij nou weer? Hoe meer TV kanalen hoe beter.

 5. hji

  hoe meer zenders hoe beter dus niet lullen

 6. Jan

  En Nederland 24 niet vergeten. Waarschijnlijk gaan we toch naar een model waarbij voornamelijk thema-kanalen de boven toon gaan voeren.

 7. Stitch

  tuurlijk, alweer enkel bij UPC… Het zal eens niet :(

 8. Joedekokker

  jetix in een nieuw jasje

 9. Anonymous

  SBS zou ook een themakanaal moeten starten, maar dan meer met series. Geen vrouwelijk profiel, maar een beetje het SBS van vroeger wat mannelijks.
  Zend er gelijk weer de terminator; the sarah connor chronicles op uit. Numb3rs en al die andere series. De hoofdprijs een tweede kans geven

 10. Robbieboy

  Denk dat Disney channel zelf wel wat gaat veranderen. Je ziet nu al dat ze savonds toch een paar oude tekenfilmpjes programmeren. Gisteren was er een filmpje van Donald Duck te zien

 11. michel

  Reactie op Anonymous: Goede idee en de PO moet ook een paar themakanalen wijzigen of met een paar nieuwe komen: Een kanaal met dramaseries (van toen en nu), Een kanaal met comedyseries (van toen en nu), Z@pp24 (24 uur Z@pp), Z@ppelin/Z@pp acheruit (met kinderprogramma’s uit de jaren 70, 80, 90 en 00’s), 3FM 24 (tv zender van 3FM met kijkradio aangevuld met reportages, interviews, concerten en speciale items voor dit kanaal)

 12. Herculaas

  Oude dramaseries worden uitgezonden op NostalgieNet, oude comedy’s (maar niet van de PO geloof ik, dat is waar) op Comedy Central Family. Het lijkt me niet wensleijk dat de PO met belastinggeld deze private initiatieven gaat beconcurreren.

  3FM 24 lijkt mij nogal hetzelfde als 3voor12, met wat elementen van het toekomstige (? – het is er toch nog niet?) TV538.

 13. Herculaas

  Reactie op Anonymous:

  Hier zat ik ook al eens aan te denken. Herhalingen van Peter R. de Vries, Reportage, Alberto Stegeman enz. aangevuld met actie- en realityseries. Kan best wat worden.

 14. anti veronica

  eigenlijk is dit heel erg maat want aleen upc krijgen
  alles en bijv. mensen die geen upc hebben wat moeten hun dan
  dit is egt dom hun hebben al disney chanel vieze ……… sorry ooo
  maar veronica moet weg en niet aleen upc dus als jullie dit lezen
  UUUUUUUUUUUUeEEEEEEEEEEEE doe iets aan veronica
  WIJ WILLEN 24 UUR DISNEY XD
  GA SNEL BROODJE SMEREN

 15. Shitzooi

  Ach weetje mensen mogen nu blij zijn met twee disney zenders die 24 uur uitzenden maar weetje die sukkels denken niet eens aan zeeland !!!!!! eerst disney channel en disney xd 24!! tenmiste denken cartoon network en nickelodeon wel aan zeeland want daar heb ik extra zenders van op digitaal maar nix te bekennnen…van walt disney??? ze kunne bijvoorbeeld deze opties doen

  1. de disney zenders moeten ook samen met delta zeelandnet werken
  2. of UPC moet ervoor zorgen dat UPC ook in zeeland beschikbaar is
  3. of drie . denk ook het makelijkste optie. Veronica moet oprotten van de buis!!! die bestaat tog al in nederland meer dan 25 jaar

  laat maar hopen dat dit gaat helpen en dat ik de disney zenders ook kan zien in zeeland maar eigenlijk ben ik al blij met de extra nickelodeon en cartoon netwrok zenders:P

 16. Ilona

  Verschil tussen xd en channel is er wel degelijk (voor een disney kenner) en ook een groot verschil. Waar ik last van heb dat upc de meeste rechten heeft. In mijn woonplaats kunnen we niet voor upc kiezen. Dus geen keus. Ik kan dus niet overstappen al zou ik willen. Hier heb ik last van. Als ze channels aan providers gaan geven zorg dan dat je ook echt kunt kiezen!

  ps ik woon in noordbrabant en daar is ook niet overal upc ter beschikking

 17. stan

  had je wat

 18. safie

  kijk als je geen disney xd 24 uur hebt . en die ander die heeft het wel en die zegt hahaha julie hebben geen disney xd 24 uur. en dat is niet leuk . bijvoorbeeld je kijkt op disney xd 24 uur inazuma eleven en die ander wilt ook inazuma eleven op disney xd 24 uur kijken.maar hij heeft hem niet. en ik ben safie die de verslag heb geschreven en ik stem dat inazuma eleven teurg op disney xd komt niet disney xd 24 uur maar gewoon disney xd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.