Studio Sport vreest voor geldtekort

De NOS vreest dat zij in de financiële problemen komt door een reeks grote sportevenementen die naar Nederland komt. De NOS verzorgt in die gevallen de tv-registratie, die ook door buitenlandse omroepen uitgezonden wordt. “Degene die de productie maakt voor de hele wereld, loopt tegen flinke uitgaven aan“, zegt Maarten Nooter van Studio Sport in De Telegraaf. “Als je extra evenementen wilt organiseren, zul je ook met geld over de brug moeten komen. De NOS alleen kan dat niet opbrengen.”

Er komen veel internationale sportevenementen naar Nederland, vertelt de hoofdredacteur van Studio Sport. “Op relatief korte termijn komen bijvoorbeeld dit jaar het WK turnen, het EK korfbal en het WK allround schaatsen naar Nederland, volgend jaar onder meer het WK baanwielrennen en het WK tafeltennis. Daar is nog wel geld voor, maar er zijn plannen om de komende tien jaar circa 120 toernooien hierheen te halen. Het gaat 60 tot 100 miljoen euro kosten om die voor de rest van de wereld goed in beeld te brengen. Per jaar 6 tot 10 miljoen euro die wij niet hebben.

Vooruitblikkend naar het binnenhalen van de Olympische Spelen van 2028, zegt Nooter: “Dat is een gezamenlijk probleem van overheid, sportwereld en de NOS.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen