NOS blij met kijkcijfers kwalificatietoernooi schaatsen

De NOS zegt zeer tevreden te zijn over de kijkcijfers van het Aegon Olympisch Kwalificatietoernooi schaatsen, dat zij de afgelopen vier dagen live uitzond op Nederland 1. “Er hebben gemiddeld ruim een miljoen mensen gekeken“, vertelt een woordvoerder van de NOS. “De meest bekeken dag was maandag 28 december met gemiddeld 1,3 miljoen kijkers. Zes weken voor aanvang van de Olympische Winterspelen in Vancouver blijkt de Olympische kijkkoorts dus al aardig op te lopen.”

Tijdens het Olympische kwalificatietoernooi vanuit Thialf in Heerenveen werden de startbewijzen voor Vancouver vergeven. Na vier dagen heeft de Olympische schaatsploeg voor het grootste deel vorm gekregen. Bij de mannen zijn acht van de tien startbewijzen uitgedeeld. Bij de vrouwen zeven van de tien.

De meest bekeken rit was op 28 december tijdens de 3 kilometer vrouwen. Daar keken ruim 1,4 miljoen mensen naar. “Plaats 2 en 3 zijn voor de 500 meter vrouwen en de 1500 meter mannen, beide verreden op 29 december. Bij deze ritten zaten ook meer dan 1,4 miljoen schaatsliefhebbers voor de buis.”

De Olympische Winterspelen in Vancouver zijn van 12 tot en met 28 februari live te volgen bij de NOS via televisie, radio, internet en de mobiele platforms.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen