Tv-zenders met feestelijke shows op oudejaarsavond

Foto: Roy BeuskerNederland 1, RTL 4 en SBS 6 strijden donderdag op oudejaarsavond met een feestelijke programmering om de gunst van de kijker. Nederland 1 trapt af met ‘De TV Draait Door’ en heeft vervolgens Paul de Leeuw en Jan Jaap van der Wal op het programma staan. RTL 4 komt met speciale edities van Ushi & Dushi, De TV Kantine en Linda de Mols Ik Hou Van Holland, terwijl SBS 6 ‘Het TV Moment van het Jaar’ uitzendt, gevolgd door Guido Weijers en een verslag van het Staatsloterij-feest.

Na het Journaal blikken Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts in De TV Draait Door op Nederland 1 terug op het afgelopen televisiejaar aan de hand van de beste en meest opvallende fragmenten uit de populaire rubriek ‘De TV Draait Door’. Aansluitend laat Paul de Leeuw nog één keer wensen uitkomen in Mooi! Weer een jaar, waarna vanaf 22.05 uur de oudejaarsconference van Jan Jaap van der Wal te zien is. Van 23.30 tot 2.00 luidt Paul de Leeuw 2009 uit en 2010 in met een speciale uitzending, waarin hij onder meer het allerlaatste huwelijk van het jaar sluit.

RTL 4 zet in op de grote successen van het afgelopen jaar: Ushi & Dushi (20.30 uur), TV Kantine (21.15 uur) en Ik Hou Van Holland (22.00 uur). In Ushi & Dushi zijn onder meer twee nieuwe interviews van Ushi met Kim Wilde en Paul Young te zien, terwijl in De TV Kantine vooral hoogtepunten uit het afgelopen jaar voorbijkomen. In Ik Hou Van Holland vieren Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Peter Heerschop feest met gasten als Angela Groothuizen, Arie Boomsma en Susan Visser.

Bij SBS 6 is dit jaar voor het eerst Het TV-Moment van het Jaar te zien op oudejaarsavond. Diverse bekende persoonlijkheden als Albert Verlinde, Evert Santegoeds en Frits Wester zullen in het jaaroverzicht hun licht laten schijnen op alle gebeurtenissen in 2009. Om 21.30 uur is Guido Weijers anderhalf uur lang te zien met zijn oudejaarsconference, waarna Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas vanaf 23.00 uur live het Staatsloterij Oud & Nieuw-feest in Amsterdam presenteren. Hier zullen onder meer Marco Borsato en de Popstars-finalisten optreden.

Ook de andere tv-stations komen met een speciale programmering. Nederland 2 heeft ‘Herman van Veen zingt’ en een oudejaarsspecial van Korenslag op het programma staan en Nederland 3 staat de hele avond in het teken van de Top 2000.

NET 5 laat de hele avond films zien, RTL 5 zendt een twee uur durende compilatie van Take Me Out en een live-registratie van het nieuwjaarsfeest in Rotterdam uit, RTL 7 komt met ‘Het Beste van de Vrienden van Amstel Live’ en Veronica sluit af met ‘CQC: Dwars door 2009’ en ‘Lewis Black Live in Carré’.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen