1,8 miljoen kijkers voor Mooi Weer De Leeuw


De kijkcijfers van zaterdag 29 november 2008 (SKO)

Mooi Weer De Leeuw: De Marathon (VARA, Ned1, 20:29) – Het eerste deel van het twaalf uur durende Mooi Weer De Leeuw: De Marathon met Paul de Leeuw werd zaterdagavond door 1.785.000 kijkers (madl: 36.1%) bekeken. Het gaat hierbij om de gemiddelde score van de uitzending tussen 20.30 en 02.00 uur ’s nachts. “Wat een waardering dat zoveel mensen gekeken hebben, dat zeg ik namens het hele team“, kon De Leeuw vanochtend aan het eind van de mara- thonuitzending al zeggen.

De Leeuw vierde met de uitzending dat hij 25 jaar in het vak zit. “Twaalf uur televisie was eigenlijk te groot en te omvangrijk naast een reguliere show. Ik ben oprecht dankbaar voor het succes van het programma. Ik wil iedereen bedanken voor deze geweldige ervaring, kijkers en medewerkers. Het waren twaalf geweldige uren. Het is voor mij onvergetelijk om zo’n feest te vieren met zijn allen.” Maandagmorgen wordt bekend hoe Mooi Weer De Leeuw tussen 02.00 en 08.30 uur werd bekeken.

Ik Hou Van Holland (RTL4, 19:59) – Linda de Mol bleef tegenover het jubileum van Paul de Leeuw overeind met haar televisieshow Ik Hou Van Holland op RTL 4. Er keken 1.294.000 kijkers (madl: 19.6%) naar het amusementsprogramma. Linda de Mol speelt de komende weken voor Sinterklaas. Samen met de redactie van haar glossy Linda stelt ze speciale feestpakketten samen voor de veertienduizend Nederlandse gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank. De 44-jarige presentatrice pakt de pakketten, die zijn samengesteld in samenwerking met tien partners van haar glossy, zelf in. Het is bedoeling dat de pakketten voor 5 december bij de mensen thuis zijn. Het 52e nummer van Linda heeft als thema ‘Platzak in Nederland’ en besteedt onder meer aandacht aan de Stichting Voedselbank.

SC Heerenveen – PSV (Discovery Channel, 20:40) – Ook op zaterdag bleek het eredivisieweekend op Discovery Channel een groots succes. Nadat Discovery Channel op vrijdag de positie van zevende televisiezender van Nederland wist te veroveren met de wedstrijd FC Groningen – AZ, wist het deze positie zaterdag vast te houden met 632.000 kijkers (madl: 9.2%) voor SC Heerenveen – PSV. PSV heeft door een sterk slot een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Heerenveen, 2-2. “Als je met 2-0 achter staat en je toont die veerkracht, dan mag je alleen maar blij zijn met een punt en die jongens complimenteren“, zegt trainer Huub Stevens van PSV. Dankzij de voetbalwedstrijd behaalde Discovery Channel een gemiddeld marktaandeel van 4,8 procent en was daarmee groter dan RTL5, NET5, RTL7 en RTL8.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen