Paul de Leeuw: ‘Marathonuitzending kent strak program’

Paul de Leeuw viert zijn 25-jarig jubileum samen met de kijker met een marathonuitzending van Mooi! Weer de Leeuw. Een feest van 12 uur non-stop live-televisie met wisselend publiek op Nederland 1. De uitzending begint deze zaterdagavond om 20.30 uur en duurt tot zondagmorgen 08.30 uur. “We beginnen met Mooi! Weer de Leeuw“, legt De Leeuw uit. “Dan Ranking the Stars met voor mij tien onbekende mannen. Aansluitend Hoe is het met… waarin we oude gasten terughalen.

Paul de Leeuw vervolgt in De Telegraaf: “Vervolgens cabaret met Brigitte Kaandorp, een gesprek over theater onder leiding van Jacques d’Ancona, Toppers in Concert met Danny de Munk, Jan Smit, Ilse DeLange en Jamai. We gaan moppen toppen tegen Cor Bakker. En dan, ja dan is het al ’s morgens vroeg. Een mooi moment voor een ochtendshow met Linda de Mol, op Amerikaanse leest geschoeid en we sluiten af met Sinterklaas.

Dat klinkt als een strak programma. “Met alle ruimte voor opvulling. Ik hoop ook nog een paar liedjes te zingen die ik eigenlijk helemaal niet kan zingen. Waarom, van Marco Borsato, De laatste dans, uit de musical Elizabeth. Dat doe ik natuurlijk rond half zes, zes uur, wanneer er geen hond kijkt. En alle typetjes kunnen voorbijkomen. Ik denk dat ik Bob en Annie thuislaat, maar de kostuums hangen klaar.

Mooi Weer De Leeuw staat eenzaam aan de top. “Er komt een moment dat de mensen er genoeg van hebben. Van de zoveelste verkleedpartij of een gek die met het orkest van Cor Bakker wil spelen. Ik weet zeker dat dat komt, maar daar kun je niets aan veranderen. Dat kan ik ook niet voor zijn. Ik ga in elk geval tot 1 januari 2010 door. Volgend jaar zomer gaan we het wel goed bekijken. Maar… alleen aan de top? Daar heb ik helemaal geen beeld bij. We doen het met een grote club. De Televizier Ring circuleert ook binnen het team.

De Leeuw heeft plannen om Duitsland te veroveren. “Het gaat om een Duitse formule van Mooi! weer De Leeuw, met als werktitel Lieber Paul. Ik ga, na Rudi Carrell, de Duitsers verwennen. Heel spannend. Mijn Duits is nog niet goed genoeg, daar moet ik nog wat aan doen maar het gaat niet alleen om de taal. Voor dit programma moet je vooral weten wat er allemaal in Duitsland speelt.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen