‘Boulevard-stem’ Kas van Iersel woest over ontslag

Geplaatst op di 28 okt 2008 om 10:38

Kas van Iersel sleept RTL Nederland voor de rechter. Hij werd onlangs ontslagen, omdat hij een dag te laat op zijn werk verscheen als voice-over bij RTL Boulevard. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Kas eist zijn achterstallige salaris op en wil zijn baan terug, of anders een forse schadevergoeding. De 52-jarige Kas is al sinds de start in 2001 de vaste stempresentator van Boulevard en verdiende daarmee ruim 8600 euro per maand. Hij kreeg met RTL ruzie over zijn televisiecontract.

Van Iersel had afgelopen jaren al diverse malen ruzie met RTL Nederland over zijn contract. Zo moest hij in 2003 vier maanden lang op zijn salaris wachten. Vorig jaar duurde het zelfs bijna een half jaar voordat hij zijn loon (8680,55 euro per maand) tegemoet kon zien.

Bij de start van het nieuwe televisieseizoen ging het mis. Kas van iersel wilde éérst een arbeidscontract zien, voordat hij weer aan het werk ging. Tijdens de eerste uitzending op 25 augustus kwam hij niet opdagen. Dat kostte hem zijn baan.

Nu is Jeroen Kijk in de Vegte te horen als voice-over van RTL Boulevard.
45 Reacties op “‘Boulevard-stem’ Kas van Iersel woest over ontslag”


 1. JaJa

  Volgens mij was hij als freelancer actief toch? Dat is het risico van het vak. Maar kan me voorstellen dat als je zo lang op je centen moet wachten, je behoorlijk baalt.

 2. jeroen cruise

  jeroen is ok veel beter dan kas dus laat hem maar weg blijven

 3. Arrowhead

  Wat? 8600 euries p/m voor je stem en het dan oplezen van een papiertje, dat wil wil ik ook wel, doe ik voor 1/4 van de prijs.

 4. Jos

  @Arrowhead Dat is toch echt een vak beste Arrowhead. En Kas deed dat geweldig. Hij trof altijd precies de juiste tongue-in-cheek toon in zijn commentaar. Jammer dat hij is ingeruild voor Jeroen Kijk in de Vegte.

 5. Ronald

  Ik vroeg me al af waarom hij niet meer te horen was bij RTL Boulevard… Dit verklaart een hoop. Is dit al eerder in het nieuws geweest en heb ik dat gemist, of komt dit allemaal nu pas naar buiten?

  Jeroen doet het ook niet slecht, maar ik vind Kas een veel prettiger stem hebben. Ik denk dat hij ook een van de duurste stemmen van Nederland heeft.

 6. Anoniem

  Ach ik zit er niet mee…

 7. Anoniem

  Vuile RTL, schandalig om op zo ene manier met een werknemer om te gaan Typisch geval voor RTL wat een bagger zender zeg! respectloos

 8. Anoniem

  RTL wat is dit nu voor een zender? ik vind RTL 10 keer niks

 9. Zizi Possi

  Er lopen een paar vervelende mannetjes rond bij RTL. Ik bebieuw wie het volgende slachtoffer wordt. Wendy Van Dijk in ieder geval niet want ondanks haar beschamend slecht manier van presenteren heeft zij haar toekomst veilig gesteld door zo`n vervelend mannetje te paaien.

 10. SBS less

  Kom op zeg: dit is slechts een kant van het verhaal. En als je voor dit eenvoudige baantje zowel geld krijgt moet je niet zeuren als je soms eens moet wachten, hoe sympathiek ik Kas overigens ook vind. Mag van mij best weer eens terugkomen met Over de Balk of Denktank. Daar zal SBS6 nu wel achteraan gaan. Die werken toch een lijstje af van oude RTL4 programma’s. Bij gebrek aan totale eigenwaarde en creativiteit misschien ook wel het beste om te doen. wellicht wordt SBS6 dan nog eens wat.

 11. Anoniem

  Reactie op JaJa:
  “Volgens mij was hij als freelancer actief toch?”

  Dan is dit een klassiek voorbeeld van een fictief dienstverband. Dat heeft een aantal fiscale consequenties maar ook juridisch. Ik dacht dat Karel de Graaf ook freelancer was en ook niet zomaar ontslagen mocht worden omdat er sprake was van een langdurige relatie.

  Reactie op SBS less:
  “En als je voor dit eenvoudige baantje zowel geld krijgt moet je niet zeuren als je soms eens moet wachten,”

  Sommige mensen denk hier wel heel erg simpel.

  De hoogte van het salaris doet er totaal niet toe (behalve bij mensen die blijkbaar jaloers zijn). Als je met een werkgever/opdrachtgever een afspraak maakt dat jij bepaalde diensten levert tegen een bepaald bedrag en dan moet die werkgever gewoon betalen binnen een redelijke termijn. Een werknemer heeft ook zijn uitgaven (hypotheek e.d.) en die gaan ook gewoon door en daar kan de werknemer ook niet zeggen dat ze moeten wachten.

 12. Geert-jan

  Lekker smeuig! ik ga vanavond zeker even kijken of ze ook drek durven spreken over zichzelf.(vast niet)

 13. kooskoets

  binnenkort bij SBS6… Cas van Iersel….
  RTL gaat lekker!

 14. yossarian

  8600 euro voor het inspreken van tekstjes? Verd*mme, ik doe echt iets verkeerds in mijn leven.. :-(

 15. insider

  Cas heeft gelijk en opnieuw heeft ook hier Erland de ruzie uit de hand laten lopen.

 16. RTLB is going down

  Ooit was RTLB verfrissend, vernieuwend en een instituut. Maar de dalende lijn is 2 jaar geleden al ingezet met slechtere presentatie en steeds nietszeggender ‘deskundigen’.

  En dan nu ook DE Stem weg..

  KidV is best ok maar lang niet zo imposant en krachtig als Kas. Jammer, jammer, jammer.. Hoe groot is het geduld van Luxemburg met Erland?

 17. SBS less

  matige programmering, diverse flops, afstand tot Ned1 steeds groter, afstand met SBS steeds kleiner, ruzie met Gordon, ruzie met cas van Iersel, ruzie met de roddelbladen, geen zicht op verbetering…..

  Hoe lang krijgt Erland eigenlijk nog? Vreemd dat er met hem heel wat meer geduld is dan met Cas.

 18. mark

  KidV doet het toch ook heel leuk met z’n nichterige humor.

 19. WJ

  Heel slordig van RTL, niet zo slim van Kas. Het zal wel weer geschikt worden, al betwijfel ik of Kas ooit terugkomt. En dat is op zich geen ramp, want Jeroen doet het wat mij betreft net zo goed; alleen z’n stemgeluid is (uiteraard) anders, maar daar zijn we nu wel aan gewend.
  Als SBS verstandig is schakelen ze Kas in voor Shownieuws; de ‘stem’ die daar nu zit vind ik bloediiritant – net als degene die daar de vlakke, humorloze en simplistische tekstjes schrijft trouwens.

 20. ronaldo

  En Albert nu horen we je niet

 21. rob

  Jeroen Kijk in de Vegte is toch een oen.

 22. Anoniem

  RTL, ik doe het voor 100 euro minder….

 23. Anoniem

  Grappige is wel dat ik hier nu niemand hoor over de ‘Balkenende-norm’ of ‘van onze centen’. Bij de publieke omroep spreekt iedereen schande van zo’n idioot salaris omdat het ‘van onze belastingcenten’ wordt betaald, maar beste mensen, deze 8600 euro per maand betalen wij OOK, koop je een pakje boter in de supermarkt, wattenstaafjes bij de drogist, of betaal je per ongeluk de energierekening een keer dan gaat een deel daarvan o.a. naar Meneer van Iersel. Commerciele omroep wordt 100% betaald ‘van onze centen’. Via commercials van bedrijven die het geld ervoor verkrijgen via het verkopen van hun producten aan ons, via SMS inkomsten etc maar wij betalen ALLES wat er bij de commerciële omroep wordt uitgegeven, dus ook de 8600 euro van Kas van Iersel, maar waarom hoor ik daar nu niemand over? Zou hij de helft ervan verdienen bij de publieke omroep is de wereld te klein, toch raar dat eigenlijk niemand het te ver vind gaan dat WIJ dit salaris mogen ophoesten en dan hebben we het nog niet eens over de 3 miljoen voor Gerard Joling waar WIJ iedere cent van betalen of de 2000 euro per aflevering van Wie Ben Ik die Patty Brard veel te weinig vond maar dus ook het megasalaris van Wendy van Dijk, van Gordon en al die andere toppers… (van ONZE centen ;) maar bij de commerciële omroep vind iedereen dat geweldig en acceptabel…

 24. Tjeerd

  Het is niet acceptabel en ook niet geweldig, maar het is een commerciel bedrijf dus gaat het niet van gemeenschapsgeld waar ook andere zaken van betaald moeten. Iedereen kan zelf de afweging maken om wel of niet producten van de sponsors van de RTL programma’s te kopen. We hebben geen keus in wel of geen geld naar de PO, dat is politiek.

  Je vergelijk gaat dan ook niet echt op. Maar ik ben met je eens dat het buiten proportie veel geld is voor het ‘inboeren’ van een paar clips.

 25. yossarian

  @Tjeerd: zoals gewoonlijk verkoop jij weer onzin van de onderste plank. Gelukkig heb je er alle tijd voor en houdt het je van de straat.
  Als je ALLE producten van ALLE commerciele programma’s zou boycotten zou je weinig overhouden wat je nog wel kunt consumeren. Je zou bijvoorbeeld vrijwel geen supermarkt meer kunnen bezoeken en vrijwel geen verzekering meer kunnen afsluiten.

  In de praktijk komt het er dus gewoon op neer dat ook jij, meneer de mediadeskundoloog, aan dat megasalaris van Kas van Iersel meebetaalt.

 26. Bas

  @Tjeerd & Yossarian

  Desalniettemin blijft het corrupte concurrentievervalsing dat de staatsomroepen van Nederland 1, 2 & 3 zowel een greep in de staatskas kunnen doen en vervolgens ook nog halfslachtig commercieel hun zakken lopen vullen.

  Jammer dat je Nely Kroes of de Nederlandse mededingings autoriteit daar nooit over hoort .

  Verder heeft Tjeerd best een punt.
  Ook in de supermarkt en bij je verzekeringen kun je best kiezen voor produkten waar geen reclame voor gemaakt wordt.
  De vlieger van Yossarian gaat niet op dat elk produkt zich bediend van reclame.

 27. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Wat een doordraven! Ongelofelijk. Op die manier betaalt iedereen aan alles en iedereen mee. Wat een ongelofelijke dooddoenerredenering. Met alle respect maar het lijkt hier soms wel net een kleuterklas.

 28. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Grappig, ik wilde je een s-o-c-i-a-l-i-s-t noemen, maar dat wordt verwijderd, blijkbaar is het een belediging (en terecht).

  Droom verder. Al naar Cuba geweest?

 29. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Ik betaal belasting voor Radio en Televisie … waar denk je dat ik ‘kijk en luister geld’ voor beteaal? Voor de kat zijn viool???

  Een pakje boter of een andere goed dat toevalig ook heel mischien wel in een spotje op radio en/of televisie is, koop ik omdat ik boter nodig heb. Niet omdat ik graag tv wil kunnen blijven kijken.

  Daar komt nog eens bij dat goederen uit de reclame’s niet verplicht zijn en het betalen van de belastingen wel!

  Dat is een wezelijk verschil! Die 8600 euro word betaald van Commercieel geld, de NPO word grotendeels gefinancierd door de maatschappij, dan heeft de maatschappij ook recht op een stem waar dat geld wel en niet aan gespendeerd kan en mag worden!

  Dat eeuwige gezeik over … ‘Ja, maar de commerciele TV betalen wij ook door de producten die we elke dag komen’ moet eens stoppen ! … Omdat het de grootst mogelijke onzin is! Die vergelijking gaat absoluut niet op!

 30. jopie

  ach ja tis algemeen bekend dat met die Van Iersel niet te werken valt. Een omhoog gevallen figuur die denkt dat tie het zelf beter weet. En ja dan krijg je dit. Je wordt uitgekotst.

 31. marciano

  ik vind die van nu echt wel leuk dus laat die maar dan

 32. nada

  @jopie
  ik weet niet waar jij die wijsheid vandaan haalt, maar Cas is een zeer plichtgetrouwe persoon die juist nooit een steek laat vallen. Ik hoop dat Cas er een flink slaatje uitslaat… uit dat stuk Erland die zo langzamerhand RTL naar een bedroevend dieptepunt aan het sturen is.

 33. sleefje

  Wendy heeft nooit last dat ze te laat wordt uitbetaald… die krijgt in natura!

 34. Anoniem

  Reactie op yossarian: niet zo zeuren. Als jij ziek bent, betaal ik met mijn verzekering mee aan jouw kosten. Andersom ook. Als je in de commerciele wereld niet mee wilt, zijn er genoeg alternatieven. Maar ach, ook jij maakt er volop gebruik van. Jij kijkt (heel veel) tv, po en commercieel, dat moet betaald worden. Als je zo’n grote mond wil hebben moet je beginnen met stoppen te kijken naar wat je ‘gratis’ thuis krijgt. Pas dan kun je deze discussie zinnig voeren.

 35. anononemussie

  @SBS Less
  prima dat SBS alle leuke programma’s overneemt. Misschien moet RTl eens flink achter zijn oren gaan krabben waarom het zo slecht gaat de laatste tijd.

  @Nada
  ik denk dat je gelijkt hebt…. Erland moet maar ergens anders de boel naar de klote helpen… (misschien wel bij de grootste concurrent) :P

 36. yossarian

  @Anoniem: ik ben het helemaal met je eens. Iedereen betaalt voor dingen waarvan hij niet of nauwelijks gebruik maakt, of juist heel veel. Zo werkt ons belastingstelsel en onze democratie nou eenmaal.

  Ik wilde alleen maar aangeven dat ik die eeuwige discussie over de kosten van PO/CO voor de belastingbetaler en de consument moe ben. Laten we er inderdaad over ophouden.

  Maar ik blijf me verwonderen over het salaris van Van Iersel. Dat vind ik heel hoog, voor een relatief makkelijk baantje dat nauwelijks fulltime zal zijn..

 37. Jos

  Kas is een uitstekende voice over en een leuke vent ook.

  Overigens zat het onderwerp gisteravond gewoon in RTL Boulevard in tegenstelling tot wat Ronaldo en Geert-Jan hierboven voorspelden. Vond wel dat Albert wat makkelijk heenwalste over de opmerking van Kas dat hij al sinds april aan het hameren was op een contract.

 38. Tjeerd

  Reactie op yossarian: Doe eens even normaal en wat mij van de straat houdt is helemaal niet belangrijk. Blijkbaar heb jij dagbesteding nodig dat je hier zo vaak zit te zeuren over mensen in plaats je inhoudelijk met media bezig te houden.

  Zo en nu hup aan je weblogje

 39. PO-er

  Tja, ik denk dat je als goeie free-lance voice over toch wel 100 eurootjes ex. BTW per uur kunt vragen. Stel dat je dan van maandag t/m vrijdag 4 uurtjes per dag bij RTL aan het inboeren bent is 400 euro per dag maal 5 is 2000 euro per week is 8 ruggen per maand. Daarvan moet ie wel de helft naar de fiscus brengen en krijgt ie geen vakantie-geld, eindejaars-uitkering, wordt ie niet doorbetaald als ie ziek is (of je moet daar een peperdure verzekering voor afsluiten) of erger nog als ie arbeids-ongeschikt raakt (en ja ook daar heb je dan weer een peperdure verzekering voor nodig), hij heeft geen pensioen-voorziening (of hij moet die zelf afsluiten). Kortom, dat salaris van Kas valt best mee, het is natuurlijk niet slecht betaald maar als je bovenstaande zaken allemaal zelf moet betalen (en je ook nog een huis/hypotheek/auto/partner/gezin) hebt is het wel belangrijk dat je opdrachtgever op tijd betaald. Kas heeft dus groot gelijk en ik wens hem dan ook veel succes !

 40. Anoniem

  Reactie op PO-er:
  “Daarvan moet ie wel de helft naar de fiscus brengen ”

  Dan doe je iets niet goed want als zelfstandige betaal je minder belasting (o.a. 10% MKB aftrekpost) dan als particulier.

  En zelfs als particulier zou je dat niet betalen omdat de eerste schijven veel lager zijn dan 52% (in Nederland hebben we een zogenaamd progressief belastingstelsel) en dan blijft er minstens €5.000 over bij een bruto bedrag van €8.500.

  Wat daarnaast vergeten wordt is de vraag of hij wel 12 maanden in het jaar betaald wordt. De kans is groot dat hij maximaal 9 maanden werkt.

 41. Anoniem

  Reactie op nada:

  Kan wel zijn maar tis een eigenwijs figuur. Als ie een tekst moet inspreken en t moet toch op een andere manier zegt nee ik doe t zo en daar moet je t mee doen.

 42. interniek

  Ik vond hem te vaak te platvloers.

 43. Tjeerd

  Ach een andere stem na zoveel jaar kan eigenlijk helemaal geen kwaad. Van Iersel komt heus niet om van de honger, want die heft het druk genoeg met zijn andere klanten.

 44. Mike

  Tis een eigenwijze eikel… een beetje hoog in de bol
  niet raar trouwens wanneer je 8500 eurootjes krijgt
  voor een kwartiertje per dag slap lullen

 45. Mike

  Tis een eigenwijze eikel… een beetje hoog in de bol
  niet raar trouwens wanneer je 8500 eurootjes krijgt
  voor een kwartiertje per dag slap lullen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.