2,2 miljoen kijkers voor Op Zoek Naar Joseph Finale


De kijkcijfers van zondag 26 oktober 2008 (SKO)

Op Zoek Naar Joseph Finale Uitslag (AVRO, Ned1, 22:25) – De uitslag van de finale van Op Zoek Naar Joseph werd zondagavond door maar liefst 2.198.000 kijkers (madl: 35.3%) bekeken. Tijdens de uitzending werd Freek uitgeroepen tot de winnaar van het programma. De fina- leshow van Op Zoek Naar Joseph trok eerder op de avond 1.776.000 kijkers (madl: 22.4%). Freek bracht daarin het lied ‘Gethsemane’ te horen. Panellid Pia Douwes: “Ik heb dit nummer zelden zó goed horen zingen.

Het was zondagavond een topavond voor Nederland 1, dat een marktaandeel van maar liefst 30 procent boekte. Maar liefst drie programma’s van de publieke tv-zender scoorden nog beter dan Op Zoek Naar Joseph. Het NOS Journaal scoorde 2,9 miljoen kijkers, Studio Sport Eredivisie trok 2,8 miljoen kijkers en ook De Reünie werd door 2,8 miljoen mensen bekeken.

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:30) – Lies Visschedijk speelt één van de nieuwe hoofdrollen in de goed bekeken televisieserie Gooische Vrouwen. Ze volgt de populaire Annet Malherbe op. “Ik was blij dat ik al lang en breed aan het draaien was toen het hele mediacircus losbarstte. En moest ook wel lachen om al die commotie“, vertelt Visschedijk in De Telegraaf. “Het eerste dat ik zei toen ik voor deze rol werd gevraagd, was dat ik Willemijn niet wilde vervangen. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om de plaats van Annet Malherbe in te nemen. Gelukkig dachten ze daar bij de productie hetzelfde over. Het heeft ook wel iets kwetsbaars en dat valt mooi samen met de rol. Je stapt in iets heel groots. Als nieuweling ben je dan best wel onzeker. Op een of andere manier kan ik dat broze goed gebruiken voor de invulling van het personage. Wat ook helpt is dat Roelien er niet uitziet. Ze zegt de verkeerde dingen en draagt de verkeerde kleding. Daar kan ik mooi van profiteren.” Gooische Vrouwen scoorde zondag 1.561.000 kijkers (madl: 19.4%).

Rock Nation (RTL5, 21:30) – Na een spannende finale in het Paard van Troje in Den Haag is zondagavond bekend geworden welke deelnemers aan het RTL5-programma Rock Nation de band Stereo gaan vormen. Thijs (toetsen), Noah (bas), Daan (gitaar), Jean Baptiste (gitaar), Astrid (zang) en Stephan (drums) werden het beste bevonden en mogen zich lid van de rockband noemen. Het eerste optreden heeft de kersverse band al binnen, ze staan volgend jaar op het Haagse muziekfestival Beatstad. In Rock Nation werd de afgelopen weken gezocht naar het beste rocktalent van Nederland. Artiestenmanager Edwin Jansen en presentator Dennis Weening hadden de taak de rocksterren te begeleiden. De laatste twintig deelnemers woonden met elkaar in een huis in Den Haag. Rock Nation werd zondag door 292.000 kijkers (madl: 3.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen