Rick Nieman: ‘Blij met Rick’s Road Trip op RTL 4′

In deze week voorafgaand aan de nu al historische presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, reist RTL Nieuws-anchor Rick Nieman door Californië. Vanaf deze maandagavond praat Rick in het RTL 4-programma ‘Rick’s Road Trip’ met bekende en onbekende Nederlan- ders over de Amerikaanse politiek. “Ik had het eigenlijk bedacht voor RTL Z en internet. Maar toen vroeg onze program- madirecteur Erland Galjaard: ‘Kunnen we het ook op 4 doen?’ ‘Nou graag!’, zei ik“, vertelt Rick Nieman.

In volgorde van uitzending praat Rick met schrijver Leon de Winter (maandag), regisseur Paul Verhoeven (dinsdag) en componist Tom Holkenborg (woensdag), bekend van Junkie XL. Op donderdag is het de beurt aan oud-Porsche importeur Ben Pon, nu eigenaar van de chique Bernardus Lodge & Winery in Carmel en op vrijdag aan Inez Hollander, professor Nederlands aan de universiteit van Berkeley. Op maandag 3 november wordt de rij gesloten door Erik-Jan de Boer, animatieregisseur van de films ‘The Chronicles of Narnia’ en ‘The Golden Compass’.

Rick’s Road Trip is volgens Rick Nieman wel “even buffelen“. “Want we maken het maar met z’n drieën. Daarna ga ik met correspondent Erik Mouthaan een verkiezingsuitzending maken vanuit New York en dat doen we met z’n tienen.

De NOS stuurt 25 man. “Ja, en als je daarbij optelt wat er al zit dan kom je dik boven de 30 uit. Dat is wel veel, en dat is nog alleen maar voor de verkiezingsnacht. Want Nova en EenVandaag doen alles apart. En dan heb je Twan Huys nog met talkshows op 3, 4, en 5 november“, vertelt Rick Nieman in De Volkskrant.

Rick Nieman bekijkt iedere dag de kijkcijfers van RTL Nieuws. “Ze zijn nou eenmaal belangrijk voor het voortbestaan van commerciële programma’s. Hoe beter wij scoren hoe meer financiële ruimte we krijgen en hoe minder er aan onze kop wordt gezeurd. Maar van dit programma verwacht ik niet zo veel vanwege het late tijdstip.

Rick’s Road Trip is direct na het late nieuws rond 23.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen