1,6 miljoen kijkers voor TV Show op Reis


De kijkcijfers van vrijdag 19 september 2008 (SKO)

TV Show op Reis (TROS, Ned1, 22:05) – Het succes van de Tros TV Show van Ivo Niehe blijft zich voortzetten. Naar de eerste aflevering van het 28ste seizoen keken vrijdagavond 1.641.000 kijkers (madl: 25.9%) en daarmee was het de best scorende uitzending van de avond. In TV Show op Reis had Ivo Niehe een interview met de Britse actrice Patricia Routledge, die Hyacinth Buckett speelde in de komedieserie Keeping Up Appearances, dat de TROS uitzendt als Schone Schijn.

Nederland 1 was vrijdagavond opnieuw de best bekeken tv-zender van Nederland. Voorafgaand aan de TV Show op Reis werden ook de start van Vermist (1,4 miljoen kijkers) en de realityshow Frans & Marianne (1,1 miljoen kijkers) goed bekeken. Bij de concurrentie scoorde vooral SBS 6 goed. Popstars werd daar door 1,3 miljoen mensen bekeken. RTL 4 bleef ver achter met 710.000 kijkers voor Men In Black 2.

De Wandeling (KRO, Ned2, 17:08) – De KRO-serie De Wandeling ging vrijdagmiddag haar tiende seizoen in. Presentatrice Hella van der Wijst belooft opnieuw boeiende gesprekken. “De Wandeling bestaat alweer tien jaar en het is daarom een logische ontwikkeling dat het programma dit seizoen meer spraakmakende interviews zal hebben dan voorheen“, vertelt Van der Wijst. “Mensen die zichzelf aanmelden voor De Wandeling, komen er maar zelden in. Wie zichzelf aanmeldt, somt meestal op wat hij of zij allemaal heeft meegemaakt. Maar het gaat erom wat je gedaan hebt met die ervaringen. De meeste gasten vinden wij via via via. Dan bel je die persoon, en die zegt dan: ‘Ik? Maar ik heb toch niks te vertellen?’ Juist dan krijgen we vaak een mooi verhaal.” De Wandeling werd vrijdag door 128.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Geert Hoes mist zijn overleden maatje Percy Irausquin nog dagelijks. “We hadden een diepgaande vriendschap“, vertelde hij vrijdag in RTL Boulevard, dat met entertainmentdeskundige Sipke Jan Bousema door 665.000 kijkers (madl: 18.3%) bekeken werd. “Hij was iemand met wie ik alles kon delen, die ik iedere dag sprak. Ik denk dat hij de liefste jongen is die ik ooit heb gekend.” Op 14 augustus overleed de Arubaanse couturier op 39-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. “Als zo’n bericht komt stort je wereld eigenlijk helemaal in elkaar. Je beseft het niet echt. Ik was bij mijn zus en we zijn meteen naar Amsterdam gereden om bij vrienden te zijn. Percy was iemand die altijd aan alles dacht. Hij was een sociaal beest.” Irausquin werd begraven op Aruba. “Aruba is zijn thuis, een plek tussen de bloemen, de kolibri’s en de mooie zee. Er zal een moment komen dat ik daar weer heen zal gaan.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen