Victoria Koblenko’s ‘Landroof’ wint Prix Italia

Het tv-programma Landroof (VPRO) met presentatrice Victoria Koblenko heeft de Prix Italia gewonnen in de categorie Empowering Audiences. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. De jury prijst Landroof voor haar interactiviteit en de grote input en betrokkenheid van burgers. Prix Italia wordt gezien als een van de meest prestigieuze mediaprijzen ter wereld. “Landroof liet genomineerde projecten van de BBC en Japanse zend- gemachtigden achter zich“, aldus een zegsman van de VPRO.

Landroof is een interactief televisieprogramma waarbij de bezorgdheid van de burger ten aanzien van zijn omgeving uitgangspunt is. Bezoekers van de website kunnen omstreden bouwplannen aandragen die vervolgens door Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer in het televisieprogramma onder de loep worden genomen.

De prijs onderstreept volgens de VPRO het belang om mensen in beweging te krijgen door de nauwe samenwerking tussen internet en televisie en zo verandering tot stand te brengen. “Het programma is afgelopen jaar uitgegroeid van een kleine site tot een omvangrijke crossmediale beweging, waarmee grote invloed kon worden uitgeoefend op diverse projecten en Kamerleden werden aangezet tot het stellen van kritische vragen in de Tweede Kamer“, aldus de woordvoerder.

De Prix Italia wordt zaterdag 20 september door Wim Schepens en Robert Wiering, de eindredacteuren van Landroof, in ontvangst genomen op het gelijknamige festival in Cagliari, Italië.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen