Nederland 3 in augustus met De Week van de Smaak

Welk lichamelijk ongemak veroorzaakt de combinatie van pasta en vla? Wat doet 30 dagen fast food met je lichaam? En welk voedsel maakt je sexy? Deze vragen en antwoorden komen voorbij in ‘De Week van de Smaak’ die van maandag 18 augustus tot en met 23 augustus te zien is op Nederland 3. “De week begint op maandag 18 augustus om 21.05 uur met de documentaire ‘Super Size Me’. Documentairemaker Morgan Spurlock onderwierp zichzelf aan een experiment.

Gedurende dertig dagen at Morgan Spurlock alleen voedsel van McDonald’s, drie maaltijden per dag, en sportte hij niet meer. Na deze dertig dagen was de documentairemaker 11,1 kg aangekomen, 13% van zijn lichaamsgewicht. Super Size Me is een film die gaat over een onderzoek naar de schadelijke effecten van fastfood. De film wordt wel aangeduid als een aanklacht tegen de fastfoodindustrie.

De hele week is om 22.40 uur de BBC-serie ‘De waarheid over eten’ (‘The Truth about food’, foto) (NPS) te zien. Over voeding wordt veel onzin verteld. In deze serie nemen de makers de proef op de som. “Een panel van 500 personen wordt onderworpen aan allerlei onconventionele experimenten. Per aflevering komt in rap tempo telkens een ander aspect van voeding en gezondheid aan bod. De waarheid over eten laat het shockerende effect zien van voeding op de werking van ons lichaam. Hoe blijf je slank en gezond? Wat moet je je kinderen voorzetten? En hoe word je niet oud?”

Vanaf dinsdag 19 augustus om 22.05 uur komen vier herhalingen van ‘Keuringsdienst van Waarde’ (RVU) voorbij op Nederland 3. De verslaggevers van dit consumentenprogramma over eten stellen gewone vragen aan fabrikanten en krijgen wonderlijke antwoorden. “Op donderdag 21 augustus doen kinderen het werk voor de Keuringsdienst, want om 21.45 uur is de tweede aflevering te zien van de nieuwe vierdelige reeks De Kinderen van de Keuringsdienst.”

Ter afsluiting van de Week van de Smaak op Nederland 3 wordt op zaterdag 23 augustus om 21.10 uur ‘De Avond van de Smaak’ (NPS) uitgezonden. Onder leiding van quizmaster Jörgen Raymann gaan twee teams van drie bekende Nederlanders de strijd tegen elkaar aan. Niet alleen moeten ze de juiste antwoorden op de in totaal vijfendertig vragen weten te geven, ze zullen ook te maken krijgen met spectaculaire smaaktests. De quiz bestaat uit vier ronden, de vragen worden meestal voorafgegaan door bijzondere filmpjes. Dit alles onder het toeziend oog van topkok Pierre Wind.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen