BNN maakt documentaire over gevangen rapper

BNN heeft een documentaire gemaakt over rapper Kempi. Onder de titel ‘Free Kempi’ is te zien hoe het leven van de rapper eruit ziet. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Volgens BNN is Kempi ‘immens populair’. “Zijn clips genereren miljoenen hits op YouTube en hij trad op als voorprogramma van de rapgigant 50 Cent in de Melkweg. Voor Kempi is muziek het enige redmiddel om op een positieve en gezonde manier uit een hectisch en uitzichtloos bestaan te komen.

BNN heeft Kempi ruim anderhalf jaar gevolgd bij het maken van keuzes over criminaliteit, de prijs van succes en over de onmacht van het leven in een achterstandwijk.

De vrijspraak van Kempi in de rechtzaal van Den Bosch vormt het begin van de documentaire en is een nieuwe start in zijn leven. Kempi gaat aan het werk. Hij duikt de studio in en werkt intensief aan zijn debuutalbum. Dit combineert hij met optredens waar hij zijn geld mee verdient. “Kempi wordt steeds bekender: hij geeft de straat een stem en veel jongeren zien hun gevoelens vertolkt worden door deze rapper uit Eindhoven.”

Maar voor Kempi speelt ondertussen ook zijn leven op de straat een grote rol. “Kempi krijgt dagelijks moeilijke keuzes voor zijn kiezen. Hij worstelt met zijn leven in een achterstandswijk waar de hoop op een goede toekomst zo goed als uitzichtloos is. Als zijn vriendin ook nog eens zwanger van hem raakt, weet hij dat hij zijn leven radicaal moet omgooien. Gaat het Kempi lukken zijn leven te beteren?

Free Kempi is op zaterdag 6 september van 20.40 tot 21.30 uur te zien bij BNN op Nederland 3. De dag erna, op zondag 7 september, komt Kempi’s langverwachte debuutalbum De Zoon uit.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen