Toekomst voetbalvrouwen hangt af van België

Geplaatst op di 29 jul 2008 om 12:24De toekomst van de populaire serie Voetbalvrouwen hangt af van de Vlaamse televisiezender VTM. Slechts in coproductie wil RTL 4 verder gaan met de goed bekeken productie. Dat vertelde producent Johan Nijenhuis maandag in Shownieuws. “Voetbalvrouwen is in België ontzettend populair en haalt de serie hoge kijkcijfers. Het is een erg dure serie om te maken, dus pas als de Belgen meer willen meebetalen kunnen we met zekerheid zeggen dat er een volgend seizoen komt.

Samen met RTL zal de Vlaamse commerciële omroep geld op tafel moeten leggen. Johan: “De Belgen willen graag nog een seizoen Voetbalvrouwen. De vraag is nu alleen hoeveel ze er voor over hebben.


24 Reacties op “Toekomst voetbalvrouwen hangt af van België”


 1. !#Michael#!

  Zal wel goed komen, hoop alleen nog voor voorjaar 2009 :) VTM en RTL werken geregeld samen met realitys en show formats, waarom geen drama serie? Leuke belgische transfer er in, met een belgisch voetbal trutje, en je hebt een gemixedte serie :)

 2. RTL GJ

  Hoop het zo!!!!!!!!!!!!!!!! Is zo’n leuke serie! maar trekt hier toch ook 1 miljoen kijkers!? iets minder laten gebeuren niet te overdreven en dan kan het wel meer worden maar ik wil wel een nieuw seizoen! en anders een slotaflevering nu is zo’n raar eind…

 3. Belg

  Hopelijk doet vtm mee en wordt het hier nog populairder.

 4. Anoniem

  laatste seizoen scoorde op vtm maar – 350.000 kijkers met een lead in van – 700.000 , eerste seizoen lag het dicht tegen de 500.000 , dus zo hoog scoort het nou ook niet hoor.

 5. Vlaming

  300 à 500 000 kijkers noem ik niet ‘ontzettend populair’. En als vtm mee moet betalen, zullen ze ook wel eisen dat er minstens voor de helft Vlaamse acteur tussenzitten. Terecht.

  Voetbalvrouwen was slechts een opvullertje in de laatavond. Persoonlijk ken ik niemand die er naar keek.

 6. AL

  Ik heb het een paar keer gekeken maar vond het op een gegeven moment echt te slecht voor woorden worden: onwaarschijnlijke plots en wendingen bleven elkaar maar afwisselen.

 7. 't'

  Nu stoppen, we hebben er nu nog leuke herinneringen aan. Anders raakt het zo een uitgekauwde serie als Gooise Vrouwen.

 8. Anoniem

  Reactie op ‘t’:

  Gooische Vrouwen uitgekauwd? In die 10 afleveringen per seizoen? Nou, dan ben ik benieuwd wat je van Amerikaanse series a la Gooische Vrouwen vindt; die hebben meestal 24 afleveringen per seizoen!

 9. ©hiel

  Gooische vrouwen uitgekouwd? 3 seizoenen hier is er 1 in de US! Zo mogen – als het o goed blijft als afgelopen reeksen – nog wel 5 jaar doorgaan!

 10. Timo

  Dit vind ik toch wel de meest belachelijke nieuws dat ik in tijden heb gehoord. Ze hebben MAAR 2 drama series en wel geteld NUL comedy series. En nu gaan ze gierig doen. Want 1 drama serie is zeker beter dan 2. Ik vind dit echt ongelofelijk. En dan maken ze idd maar 10-13 eps per seizoen, en dan nog vinden dat het te duur is. Dan moeten ze meer eps per seizoen maken, dan kunnen de opstartkosten van een productie over een grotere tijd verdeeld worden. Hoe kunnen ze nou niet het geld terugverdienen via commercialsinkomsten van de original airing op RTL4, sponsoring, dvd-verkoop, verkoop aan het buitenland (België en ???), commercialinkomsten van de herhalingen op RTL8. Wat zal een ep kosten, het kan toch niet meer zijn dan een paar ton in NL. Ik weet niet wat de ad-rates zijn in NL, maar het lijkt er toch meer op dat het geld dat ze in nieuwe shows hebben gestoken, nu gaan bezuinigen op anderen dingen. Waaronder nu dus Voetbalvrouwen. En kunnen ze niet onderhandelen met Lavita & Nijenhuis producties over de license fee voor elke episode. Ik neem aan dat hun de show ook graag in productie houden, en dan kan er toch ook gekeken worden waar er geld bezuinigd kan worden. Minder camera’s, geen/minder dure locaties, minder shots, kleinere cast.

 11. Sam liese

  Reactie op Timo:
  Het moet ook weer worden betaald om een herhaling uit te zenden op een overige zender. en dus ook als je dus ‘inkomsten’ haalt uit dvd verkoop van dat programma (daar moet je dus ook weer voor betalen) je moet dus al die extra,s weer betalen..

  maar dit is dus exclusief kosten van de opnames enkel een redelijk klein bedrag voor de rechten.

  een voetbal wedstrijd mag ook niet worden herhaald:P

  ff off topic: Wie is de chef komt volgend jaar terug in plaatsvan GTST niet om
  18.35 uur (i.v.m dat rtl boulevard geen zomerstop meer heeft en NL vertrekt neit aan wil slaan bij de kijkers)

  Dit staat op http://www.zappen.blog.nl

  Greets

 12. Anoniem

  Waarom kunnen er in Vlaanderen wel drama series gemaakt worden en wel 3 soaps
  Thuis, Familie, Sarah (komt nu een opvolger voor)
  en in NL kan er veel minder
  omdat het allemaal et duur is

  Dit is BELACHELIJK
  RTL 4 heeft naast Voetbalvrouwen maar 1 dramaserie: Gooische vrouwen
  verder ook geen comedy’s

  Ik snap dit echt niet meer

 13. uhm...

  Het is duur omdat ze die villa’s af moeten huren, staan er een aantal in Hoofddorp, en daar wonen gewoon mensen in die hun huis een paar weken verlaten om die shots op te laten nemen… zal wel dure serie zijn maar een beter programma kan je er niet voor in de plaats zetten…

 14. Anoniem

  En hoe zit het met VAN SPEIJK.

 15. JB

  Vlaanderen maakt in verhouding meer fictie dan Nederland. Daar kiezen ze zelf voor. Ook in Nederland kan het geld echter maar 1 keer uitgegeven worden, en RTL is wat mij betreft vrij om te kiezen wat ze ermee doen. Ik zie liever een goede dramaserie dan drie halve series.

 16. Anoniem

  @JB
  maar waar geven wij dan meer geld aan uit i.p.v. fictie

  en in NL moet toch meer geld beschikbaar zijn, wij hebben immers 3x zoveel kijkers dan Vlaanderen

 17. michel

  @16 De zenders en omroepen hier geven liever belachelijke bedragen uit aan voetbal. Moet ook uitgezonden worden maar de prijzen zijn echt belachelijk.

 18. tom

  gelukkig is er nog Spoorloos Verdwenen bij de AVRO:) In Vlaanderen is gisteren de laatste aflevering van seizoen 3 uitgezonden en die was suuppppeerrspannend.

 19. 't'

  Reactie op Anoniem: Verschrikkelijk natuurlijk. Vooral omdat het zulk licht entertainment is dat het na 2 afleveringen al verveelt

 20. Sleen

  BREAKING NEWS

  VTM WIL NIET OPTREDEN ALS CO-PRODUCENT

  Bron http://www.tienfan.nl

 21. Timo

  En daarom ben ik dus blij als drama en comedy series liefhebber dat er in de US wel een heleboel goede series worden gemaakt. En mogen we dus blij zijn dat shows als CSI:, Bones en CSI: NY er zijn. Want anders was Gooische vrouwen dus de enige (drama) serie op RTL4 geweest het komende tv-seizoen. Wat echt te schandalig voor woorden zou zijn.
  Maar als ik RTL4 was zou ik snel op zoek gaan naar meerdere nieuwe drama en comedy projecten voor het komende of evt volgend seizoen, want het kan echt niet om maar 1 serie te hebben.

 22. VIRGSKE

  ZE MOETEN VERDER DOEN

 23. Michel

  [IMG]http://i135.photobucket.com/albums/q126/lottetalpa/previewvvcopy.jpg[/IMG]

  Voetbalvrouwen Seizoen 3

 24. Michel

  Voetbalvrouwen Seizoen 3

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.