Eurovisie Platform: ‘Anouk naar NOS Songfestival’

Geplaatst op di 29 jul 2008 om 12:01Nederland moet volgend jaar in Moskou vertegenwoordigd worden door Anouk op het Eurovisie Songfestival. Daartoe zou de NOS de zangeres moeten uitnodigen. Dat is de uitkomst van een online poll onder journalisten en songfestivalliefhebbers, bericht De Telegraaf. De organisatie van de peiling, het Eurovisie Platform, hoopt dat de NOS zo spoedig mogelijk een uitnodiging stuurt naar Anouk. De kenners denken dat de zangeres alles in huis heeft voor een topklassering.

De afgelopen weken heeft een honderdtal liefhebbers van het Europese liedjesevenement kunnen stemmen op 50 geselecteerde artiesten en bands. 25 finalisten haalden de finale en daar kwam de Haagse zangeres Anouk als winnares uit de bus. De top 5 werd verder aangevuld door Within Temptation, Nick en Simon, Glennis Grace en Van Velzen. Andere veelgenoemde namen, zoals Gerard Joling en de homoband Bearforce 1, wisten de top 10 niet te halen.


26 Reacties op “Eurovisie Platform: ‘Anouk naar NOS Songfestival’”


 1. Jeroen

  Fantastisch! Laten we eindelijk es een A-artiest sturen! Ben ervan overtuigd dat Anouk heel goed zal scoren!
  Hopelijk zegt Anouk JA (tegen alle verwachting in!).
  Mocht ze onverhoopt niet scoren in Moskou, trekken we gewoon lekker de stekker eruit, en doen we nooit meer mee!

 2. jerry

  inderdaad! hopelijk is die uitnodiging van de NOS de deur al uit!!!!!!!!!

 3. Anoniem

  Reactie op Jeroen:
  Ik denk dat ze absoluut niet mee zal willen doen (en terecht). En dat ze niet zo goed zal scoren. Je moet niet vergeten dat bij dat Songfestival hele andere regels (lees: politieke spelletjes) en smaken (lees: wansmaken) gelden. Volgens mij heeft daar zelden het beste liedje gewonnen. Onbegrijpelijk dat Nederland hier nog aan meedoet.

 4. Jeroen

  Anouk lijkt me een prima idee!
  Met een goed nummer maakt zij zeker kans.

 5. AL

  @ Jeroen: Oh jij denkt nog dat Songfestival om goede artiesten en goede nummers gaat?

 6. mark

  Anouk lijkt wel gek, geen haar op haar hoofd die eraan denkt, dat doet ze NEVER, nog voor geen miljoen. Within Temptation doet ’t ook nooit! Het moet wel iets opvallends zijn, dus ik stem nog steeds voor Bearforce 1.

 7. Kanjer

  Anoniem, de laatste paar jaar heeft Nederland ook niet veel soeps gestuurd.
  (Wel goede artiesten, maar vlakke nummers!).
  Wat mij betreft mag Anouk ook; dan kan er bewezen worden dat Nederland wel degelijk kan scoren!!!

 8. Kanjer

  Oh en Anoniem..
  2003 – Turkije – Goed nummer
  2004 – Oekraine – Goed nummer
  2005 – Griekenland – Goed nummer
  2006 – Finland – Verschrikkelijk!!!!!
  2007 – Servië – Goed nummer
  2008 – Rusland – Goed nummer (op cd tenminste)

  Die wansmakerij valt dus wel mee; Finland 2006 was een uitzondering op de regel!

  ‘And now, representing The Netherlands…ANOUK!’

 9. Jenny

  Leuk! Stuur Anouk maar lekker naar Moskou! TOP 3!

 10. Pietertje

  Ja ik denk dat Anouk haar promoties in Duitsland en VS wel op een laag pitje zet om mee te doen aan ’s werelds grootste camp event. Lijkt me een geweldige careermove. :-?

 11. Anoniem

  Reactie op Kanjer:
  Oke laten we het geen wansmaak noemen. Ieder zijn smaak!

  Maar je hoort toch zelf ook wel dat Anouk iets heel anders is dan de nummers op het Songfestival (los van goed of slecht). Het is gewoon een ander genre.

 12. Fan

  Ik hoop ook dat Anouk gaat. Gaat ze niet, laten we dan Petra Berger in hemelsnaam vragen.

 13. Marco

  Anouk op t songfestival…Heerlijke gedachte! Ik hoop vurig dat ze het doet!
  Luister naar de stem des volk, Anoukje:-)
  Douze points!

 14. Puk

  Anouk zal wel naar Moskou willen gaan, bizar toch? Voorheen het IJzeren Gordijn en dat je er dan, compleet met de hele wereldpers om je heen, kan gaan staan! Duizenden mensen, wat zeg ik? miljoenen mensen die je dan zien, dan ga je als Rock chick annex zangeres toch uit je dak?

 15. vinn

  Lijkt mijn ook erg sterk dat ze Ja zou zeggen maar dan maken we denk toch wel een grote kans. Cker in iedergeval door na de volgende ronde en dan toch wel top 10/top 5. Als ze het niet doet stel ik voor Nathalie Makoma van idols 4! met een nummer ala Proud Mary

 16. Martijn

  @Kanjer,

  Finland 2006 was een perfect nummer! Je hebt je misschien laten afleiden door de act, maar dat nummer was echt goed hoor.

 17. Kanjer

  @Martijn…
  Hardrock Hallelujah was niet echt mijn ding; smaken verschillen.
  Veel artiesten zien de winst van Lordi ook als dè feitelijke ommekeer van het ESF. Zo zei Simon (van Nick..ha ha) gister nog op radio 538 dat het festival voor hem sinds de winst van Lordi alle geloofwaardigheid heeft verloren.
  Is ook wel een beetje zo…Lordi maakte er een freak-act van. Ik vind het jammer dat ze die televoting hebben ingesteld. Hierdoor zie je steeds meer bagger (alles gericht op de act!), en minder kwalitatieve inzendingen.
  Hopelijk doet de EBU hier snel iets aan!

 18. robster

  A) Dat doet ze NOOIT! Anouk is geen songfestival type!
  B) Zelfs iemand als Anouk wint zoiets niet. Zo lang je niet met veren uit je kont, rondparadeert op een hersendodend discodeuntje en vuurpijlen uit je mond schiet, terwijl je jurk per couplet 20 cm korter word en hyperactieve, ingeoliede mannelijke dansers met ADHD hebt, maak je geen schijn van kans. De muziek is slechts bijzaak geworden…

 19. Sarah

  Ik zou het een giller vinden als Anouk JA zou zeggen!!!!!!
  Ze is er het type voor; een dergelijke verrassing!!

 20. Anoniem

  Reactie op Sarah:
  Ze is meer het type van een hele dikke middelvinger opsteken naar het songfestival.

 21. Anoniem

  Reactie op Kanjer:
  Het is al veel langer een freakshow.

 22. Sebas

  En wat ziet Europa als ze Anouk zien? Een oudere blonde zangeres met een maatje meer die rockmuziek maakt waar er dertien van in een dozijn zitten….

 23. Sarah

  Ze zal allicht met een vééééél beter liedje aankomen dan Hind!

 24. Goochem

  Reactie op robster:
  quote: “Zo lang je niet met veren uit je kont, rondparadeert op een hersendodend discodeuntje en vuurpijlen uit je mond schiet, terwijl je jurk per couplet 20 cm korter word en hyperactieve, ingeoliede mannelijke dansers met ADHD hebt, maak je geen schijn van kans”

  Oh.. dan is Gerard Joling onze enige optie ;)

 25. Robin

  Ik denk eerlijk gezegd dat Anouk hier zich niet zo leent.

 26. Nasja

  Anouk zou het vast niet doen. Ik denk trouwens ook dat ze het niet zou winnen. Ik denk dat Within Temptation het zou moeten doen, Sharon kan geweldig zingen, ze hebben altijd vette kleding, geweldige liedjes en ze hebben geweldige acts. Within Temptation zou veel kans maken om het te winnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.