RTL Nederland lanceert nieuwszender voor mobiel RTL 24

Geplaatst op do 29 mei 2008 om 11:21

RTL Nederland lanceert op donderdag 5 juni aanstaande de voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender RTL 24. Programma’s als Editie NL, RTL Boulevard en RTL Nieuws zijn te zien op het kanaal. Dat laat een zegsvrouw van RTL vandaag weten. Ook RTL 4 gaat mobiel uitzenden. Directeur Bart Habets van RTL: “In Nederland zijn er inmiddels meer mobiele telefoons dan inwoners en de techniek maakt het nu mogelijk om ook via dit nieuwe massamedium televisie te kijken.

RTL 24 en RTL 4 zijn vanaf 5 juni te ontvangen via KPN DVB-H mobiel. Deze nieuwe mobiele standaard maakt het mogelijk om in een hoogwaardige beeldkwaliteit op elk gewenst moment mobiel televisie te kijken. “Met RTL 24 doet RTL Nederland niet alleen de consument, maar ook de adverteerder een uniek en tailor made aanbod“, aldus een zegsvrouw van RTL Nederland. “Speciaal bij RTL 24 zijn er mogelijkheden gecreëerd voor de adverteerder om op een hele nieuwe manier zijn boodschap te communiceren: via de mobiele banner.

Voor de start van RTL 24 hebben zich reeds een aantal innovatieve adverteerders gemeld, te weten Volvo, Nike, KPN, Samsung, Ford en LG. Een aantal hiervan zal ook gebruik maken van de exclusieve mobiele banner van RTL 24.”

Bart Habets is enthousiast over de nieuwe ontwikkeling. “Ons streven is om de kijker te volgen waar hij ons wil zien. Wij verwachten dat het kijken via de mobiel de komende jaren een grote vlucht neemt en dus willen we vanaf de start onze kijkers via mobiel hun favoriete programma’s aanbieden. Daarom zetten we onze populairste zender live door en hebben we speciaal voor de mobiele kijker RTL 24 ontwikkeld.
29 Reacties op “RTL Nederland lanceert nieuwszender voor mobiel RTL 24”


 1. Jeroen

  Goeie zet van RTL, was wel te verwachten…… Ooit moest het er van komen, leuk dat RTL de eerste is!!

  Ik kijk graag naar de zenders van RTL, dus zal zeker ook op mijn mobiele telefoon gaan kijken!!

  Lang leve de innovatie en RTL!!

 2. Jeroen

  Goeie zet van RTL Nederland, dit gaat de toekomst worden!! Iemand moest de eerste zijn, leuk dat RTL dat geworden is!

  Ik kijk graag naar de zenders van RTL, dus ga zeker ook kijken op mijn GSM!

  Leve de innovatie en RTL, goeie zet!! Ga zo door!

 3. Elm

  Leuk, maar zal wel duur zijn?

 4. Anoniem

  Eindelijk!

  Goede zet, RTL24 zou ook een goede digitale zender zijn!

 5. michel

  leuk! goeie zet! Hoop dat rtl ook komt met themazenders noor drama en comedy!

 6. Erwin

  RTL snapt het! Komt de zender ook met een livestream? Mag toch hopen van wel.

 7. Tienfan.nl=medianieuws

  Hele goede zet van RTL, ism KPN. KPN gaat nog voor het EK mobiels uit brengen geschikt om tv mee te kijken. Overal tv en nieuws met KPN en RTL

 8. Johan

  ik vraag me af hoe lang je kunt kijken totdat je batterij leeg is

 9. !#Michael#!

  Sijpelen de invloeden van John de Mols Talpa Media dan eindelijk door bij RTL Nederland? Bedoel Talpa Media was met hun crossmediale inovaties altijd al de concurentie mijlen voor! Leuk dat RTL Nederland de voetsproren van Talpa gaat treden op het gebied van crossmediale activiteiten! Chapeau!

 10. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Welk programma heeft Talpa dan op de mobiel aangeboden? Zij kwamen met mobieltjes toch niet verder dan smssen?

 11. Anoniem

  Reactie op Johan:
  Of je rekening ;-)

 12. Ronald

  Talpa had dat download ding op Schiphol. Dat heette Fuel for Travel. Dat ding was altijd stuk en werkte niet met Apple Ipod. Weet niet of het apparaat er nu nog staat.

 13. Johan

  Het kost 9,95 per maand

  http://www.planet.nl/planet/show/id=67782/contentid=926297/sc=3c00c1

 14. Tim20

  Iemand de nieuwe teletekstpagina’s van SBS6, Net5 en Jetix/Veronica al gezien? Echt stukken beter.
  Nieuwe website, nieuwe textpagina. Goede verbeteringen!

 15. RTL blijft in het nieuws

  RTL Nieuws spant een kort geding aan tegen minister van Defensie Eimert van Middelkoop, zo meldt RTL Nieuws zojuist. RTL eist het vrijgeven van informatie uit een geheim rapport van het ministerie van Justitie over de kosten van de Groene Draeck, het privéschip van koningin Beatrix. De accountants van Defensie hebben ontdekt dat een deel van dat geld bij Defensie vandaan komt.

  Defensie houd dat echter voor zich, en RTL vind dat niet kunnen, en spant dus een kort geding aan.

  http://home.digitaalmedia.nl/?p=155

 16. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Fuel for Travel op schiphol, radiodigitaal.nl, Tien live stream, dewedstrijden.tv moet ik nog even door gaan aan inovaties die Talpa Media invoerde?

  TalpaTV was de omroep met de minste kijkers en de meeste online bezoekers op de site van alle omroepen, vaak in de top10 van alle nl sites …

  Het crossmediale aspect was altijd een grote pijler voor Talpa Media!

 17. !#Michael#!

  16 is ik ;)

 18. Pietertje

  Jippie, TV op mijn mobiel met 4x4cm beeldscherm. Is dat nu Jan de Hoop of Femke Wolthuis ???? Of toch de flamoes van een dronken Britney. Ja, echt handig dat TV op je mobiel. En wanneer moet ik dat dan zien ? In de auto ofzo ? Technologisch BS.

 19. BREAKING NEWS!!!!!!!!

  Producent Fan failliet; presentatoren zonder salaris op straat

  Producent Fan-TV is (voor de derde keer) failliet verklaard. De presentatoren van programma’s als Woon & Klusmagazine en Tuinmagazine kunnen fluiten naar hun centen. Fabienne de Vries is daar niet blij mee. Nou ja, wrok helpt me niet verder natuurlijk, maar ik vind het zeker niet leuk. Dat ik mijn geld nooit zal krijgen is gewoon zuur.
  Lees verder >>
  Ook collega Dennis Mulder is verbolgen door de gang van zaken. Dan werk je elf jaar samen met een productiemaatschappij en krijg je dit. Wordt er zo maar een eind aan gemaakt en naar je salaris kan je fluiten. Ik ben wel kwaad ja. Maar ik ben alweer met een nieuw programma bezig, maar daar kan ik nog niets over zeggen, zegt hij in de Telegraaf.

  RTL stopte in maart met het uitzenden van de programma’s van de producent vanwege een ‘zakelijk meningsverschil’. Ook de start van een eigen digitale tv-zender van Fan-TV zou daarbij een rol hebben gespeeld. De producent gaf vervolgens RTL de schuld van de financiële problemen wilde beslag laten leggen op de RTL-tegoeden.

  Bron: Telegraaf/Medialog/Adformatie/MediaTraffic

 20. Tim20

  Nieuwe teletekstpagina’s voor SBS6, Veronica en Net5!
  Zien er stukken beter uit.
  Nieuwe sites en nieuwe textpagina’s! Goede vooruitgang.

 21. Anoniem

  Waarom niet RTL8 opheffen en RTL 24 ook op de normale televisie uitzenden? RTLZ kan dan verder onder de naam RTL 24 en ’s avonds gewoon de nieuwsuitzendingen van 18:00 en 19:30 in carrousel en je hebt de eerste echte nieuwszender van Nederland

 22. Dymphy

  Daar hebben we te weinig nieus voor, of ze moeten dit geleuter van dit forum uitgebreid gaan bespreken.

 23. Micha

  @Anoniem

  Wat dacht je van 24 uur per dag een nieuwsuitzending van hooguit 10 minuten, waarna er een docu/intervieuw of herhaling volgt. En dat dan op de frequentie van RTL8.

 24. Craig

  Waarom niet niet gewoon ’s nachts op RTL7 RTL Nieuws van half 8, Late nieuws, Editie NL en RTL Boulevard herhalen.

 25. Anoniem

  ik kijk gewoon op de tv televisie mobiel kost heel erg verschrikelijk duur

 26. RobbieBoy

  @Pietertje.

  Dat valt reuze mee. Heb zelf ook een telefoon gehad, waarop ik RTL 4 nl1, en SBS, en nog wat documentaire kanalen kon ontvangen, en het beeld was kraakhelder. En wees niet bang, je kan Jan de Hoop, Femke Wolthuis, en de Muts van Britney prima herkennen op zo’n scherm. Verder is het handig als je in de pauze op je werk/school nog ffe het nieuws wilt zien. De prijs vond ik bij vodafone wel mee vallen hoor. 50 euro cent per 10 minuten, was het, geloof ik. En dan een tv abonement bij vodafone (Wat je altijd weer kan stopzetten) voor 7 euro 50 per maand. Neem aan dat KPN niet zo ver boven die prijs zal gaan zitten

 27. Nick

  Ik denk dat het wel duur is als je op je mobiele telefoon deze 2 zenders kan ontvangen. en als je echt puur NIEUWS wilt zien kan dat ook op een van de UPC thema kanalanen ergens tussen de 400 en 600. (dit is wel een kanaal van nos) want 50 cent voor 10 minuten is echt best duur.tenminste als je je beltegoed of abbonement tegoed al perdag er doorheen jakkert.

 28. Anoniem

  Reactie op Nick:
  Hierboven staat toch al dat zo’n abonnement minder dan 10 euro per maand kost. Dus dat is niet zo duur.

  En jij vergelijkt digitale televisie met televisie op een mobieltje. Dat is toch vreemd. Alsof ik met m’n grote televisie op m’n schouders de straat op ga, of thuis op de bank televisie ga kijken op mijn mobieltje. Dat zijn geen alternatieven van elkaar maar producten die je op verschillende plaatsten gebruikt (buiten/onderweg vs thuis).

 29. Anoniem

  wat moet je met die troep. Op een crappy klein kutschermpje het nieuws volgen. zo erg zit ik nu ook weer niet op t nieuws te wachten dat ik t 24 uur per dag om me orgen geslingerd hoef te hebben.
  En er voor betalen….. never.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.