Opnieuw langere NOS zomerochtend-Journaals

Geplaatst op do 29 mei 2008 om 18:18

Het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, sportnieuws, het Europese vakantieweer en – na een succesvolle start vorig jaar – een dagelijkse video- correspondentencolumn. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de langere ‘zomerochtend-Journaals’ die de NOS vanaf aanstaande maandag (2 juni) gedurende de vakantiemaanden juni en juli gelijktijdig op Nederland 1 en 2 uitzendt. “De langere ochtendjournaals duren 10 in plaats van de gebruikelijke 7 minuten“, aldus de NOS.

De ochtendjournaals zijn te zien om 07.00 en 08.00 uur en worden vervolgens ieder kwartier herhaald. De zomerochtendeditie van het NOS Journaal eindigt met het bulletin van 09.00 uur.

De langere NOS Journaals, mogelijk vanwege de zomerstop van het programma Goedemorgen Nederland, worden op doordeweekse dagen uitgezonden. In deze langere bulletins wordt de kijker allereerst geïnformeerd over het belangrijkste wereldnieuws. “Maar er is ook ruimte voor sport, met in juni en juli natuurlijk veel aandacht voor het EK Voetbal en de Tour de France“, legt een zegsman van de NOS uit. “Ook is er tijd gereserveerd voor ‘een weerrondje Europa’ oftewel het (vakantie)weer in Nederland en de overige Europese (vakantie)landen.”

Na het succes van 2007 is er ook dit jaar een dagelijkse correspondentencolumn. “Iedere dag geeft één van de ruim 40 NOS-correspondenten aan de hand van beeld en tekst op persoonlijke wijze commentaar op een zelfgekozen nieuwsonderwerp. Een onderwerp dat niet het grote wereldnieuws betreft, maar wel een bijzonder beeld geeft van een ‘actualiteit’ of gebeurtenis in zijn of haar land of regio. De correspon- dentencolumn wordt zowel in het 07.00, 08.00 als 09.00 uur bulletin uitgezonden.”

De langere zomerochtend-bulletins van het NOS Journaal zijn tot en met vrijdag 1 augustus te zien op Nederland 1 en 2. De uitzendingen van 08.00 en 09.00 uur op Nederland 2 worden ondersteund door een gebarentolk.
7 Reacties op “Opnieuw langere NOS zomerochtend-Journaals”


 1. Valpa

  altijd leuk.. dat geeft extra zomergevoel :)

 2. Anoniem

  Reactie op Valpa:
  Je kunt daarvoor natuurlijk ook buiten genieten van het mooie weer ;-)

 3. Craig

  Doe mij maar het Ontbijt Nieuws op RTL4.

 4. ©hiel

  Wat een verassing Craig :lol:

 5. Sebas

  Van 7 naar 10 minuten? Wow!

 6. Johan

  Goedemorgen Nederland, wat een triestheid is dat, een irritante tickertape en de ‘populaire kreet’ your wake-up call.

 7. Anoniem

  RTL Ontbijtnieuws rules!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.