Opnieuw langere NOS zomerochtend-Journaals

Het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, sportnieuws, het Europese vakantieweer en – na een succesvolle start vorig jaar – een dagelijkse video- correspondentencolumn. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de langere ‘zomerochtend-Journaals’ die de NOS vanaf aanstaande maandag (2 juni) gedurende de vakantiemaanden juni en juli gelijktijdig op Nederland 1 en 2 uitzendt. “De langere ochtendjournaals duren 10 in plaats van de gebruikelijke 7 minuten“, aldus de NOS.

De ochtendjournaals zijn te zien om 07.00 en 08.00 uur en worden vervolgens ieder kwartier herhaald. De zomerochtendeditie van het NOS Journaal eindigt met het bulletin van 09.00 uur.

De langere NOS Journaals, mogelijk vanwege de zomerstop van het programma Goedemorgen Nederland, worden op doordeweekse dagen uitgezonden. In deze langere bulletins wordt de kijker allereerst geïnformeerd over het belangrijkste wereldnieuws. “Maar er is ook ruimte voor sport, met in juni en juli natuurlijk veel aandacht voor het EK Voetbal en de Tour de France“, legt een zegsman van de NOS uit. “Ook is er tijd gereserveerd voor ‘een weerrondje Europa’ oftewel het (vakantie)weer in Nederland en de overige Europese (vakantie)landen.”

Na het succes van 2007 is er ook dit jaar een dagelijkse correspondentencolumn. “Iedere dag geeft één van de ruim 40 NOS-correspondenten aan de hand van beeld en tekst op persoonlijke wijze commentaar op een zelfgekozen nieuwsonderwerp. Een onderwerp dat niet het grote wereldnieuws betreft, maar wel een bijzonder beeld geeft van een ‘actualiteit’ of gebeurtenis in zijn of haar land of regio. De correspon- dentencolumn wordt zowel in het 07.00, 08.00 als 09.00 uur bulletin uitgezonden.”

De langere zomerochtend-bulletins van het NOS Journaal zijn tot en met vrijdag 1 augustus te zien op Nederland 1 en 2. De uitzendingen van 08.00 en 09.00 uur op Nederland 2 worden ondersteund door een gebarentolk.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen