Karel van de Graaf kreeg 5,5 ton ontslagvergoeding

Karel van de Graaf heeft vorig jaar een ontslagvergoeding van 544.000 euro gekregen bij zijn gedwongen vertrek bij de AVRO. Het is één van de hoogste afkoopsommen die door een publieke omroep betaald is. Dat heeft een woordvoerster van de AVRO bevestigd. Verschillende Kamerleden spreken er schande van. Martin Bosma (PVV): “Dit is meer dan een half miljoen gemeen- schapsgeld dat door de hardwerkende burger moet worden opgehoest voor een publieke omroep.

Ook Jasper van Dijk (SP) kan er niet over uit. “Te gek voor woorden“, vindt hij het.

Karel van de Graaf vertrok na 38 jaar bij de AVRO. De omroep vond zijn werk als presentator van EénVandaag niet langer verenigbaar met zijn andere baan bij een energiebedrijf. Zijn contract liep echter nog tot eind 2009. Een ontslagvergoeding was het gevolg. “Natuurlijk, het is publiek geld, maar als je het afzet tegen het aantal dienstjaren is het meer dan passend. Het is niets vergeleken met het bedrijfsleven“, zegt een zegsvrouw van de AVRO in het Algmeen Dagblad.

Zelf heeft Karel van de Graaf ook een reactie gegeven: “Ik ben er kennelijk in geslaagd betere contracten af te sluiten dan mijn collega’s. Als je voortijdig uit elkaar gaat, hoort daar een navenant bedrag bij. Ik heb altijd veel belasting betaald. Over deze vergoeding betaal ik dat ook. De belastingbetaler mag mij ook dankbaar zijn.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen