André van Duin met gastrol in ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’

André van Duin speelt vanavond een gastrol tijdens de start van het vijftiende seizoen van de comedy Toen Was Geluk Heel Gewoon. Het gaat om acht nieuwe afleveringen. Volgens de KRO trekt de serie altijd nog ruim één miljoen kijkers. “De basis van het succes is de herken- baarheid“, zegt regisseur Zdenek Kraus. “Veel kijkers verlangen heimelijk terug naar de tijd toen alles nog overzichtelijk was, mensen nog tijd voor elkaar hadden en er kattenkwaad was in plaats van jeugdcriminaliteit.

De KRO zendt vanaf deze week iedere maandag om 22.10 uur nieuwe afleveringen uit van Toen Was Geluk Heel Gewoon met Gerard Cox als Jaap Kooiman, Joke Bruijs als Nel Kooiman en Sjoerd Pleijsier als Siem Stokvis. Toen was geluk heel gewoon is inmiddels in het begin van de jaren ’70 aanbeland. Volgens Kraus kan de serie nog jarenlang mee, omdat de verhaallijnen mee opschuiven in de tijd. “We proberen een verschil van circa 35 jaar aan te houden en zitten nu in 1972.

In de eerste aflevering De Bijna Doodervaring, heeft André van Duin een gastrol. Siem schrijft in de Bruine over de bijna dood ervaring. De nieuwsgierigheid van groepschef Jaap Kooiman is daarmee gewekt, hetgeen de nodige hilarische taferelen oplevert. Onderwerpen die de komende weken passeren zijn: Radio Veronica, Juliana, de apartheid en de autoloze zondag.

De titel Toen was geluk heel gewoon is nog altijd een meesterlijke vondst, want het klopt. In de jaren vijftig en zestig hadden mensen veel minder te besteden, maar ze waren op hún manier gelukkig en tevreden. Tegenwoordig heeft iedereen van alles, maar het geluksgevoel is niet toegenomen.

Toen Was Geluk Heel Gewoon gaat om 22.10 uur van start op Nederland 1. Vanaf 21 juli staan 30 herhalingen van Toen was geluk heel gewoon gepland, dagelijks van maandag tot en met vrijdag 19.25 uur Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen