Achter de schermen bij The British Museum

Het tiendelige The Museum, met ingang van vanavond te zien op Nederland 2, is een opmerkelijke documentaire over het wereldberoemde British Museum in Londen. De serie speelt zich af achter de schermen van dit vermaarde museum waar bijzondere kunsttentoonstellingen worden samengesteld. De mensen die voor het grote museum werken, staan centraal. Van directeur tot klusjesman; ze hebben een ongekende passie voor hun werk met elkaar gemeen; een liefde die nooit meer overgaat.

In het museum bevinden zich Egyptische mummies, Romeinse en Griekse oudheden en de legendarische ‘Reading Room’ waar Karl Marx nog heeft gewerkt. Jaarlijks bezoeken zo’n vijf miljoen mensen het nationale museum met één van de grootste collecties ter wereld met als hoogtepunt de steen van Rosetta.

Meer dan 800 mensen waaronder wetenschappers, archeologen, conservatoren en specialisten dragen zorg voor de verzameling van meer dan één miljoen jaar geschiedenis. In iedere aflevering ziet u een portret van verschillende werknemers die allerlei activiteiten verrichten behind the scenes.

De eerste aflevering van The Museum is om 19.55 uur te zien op Nederland 2. Metaalconservator Alex Baldwin restaureert ‘Charlie’, een geoxideerd Romeins bronzen beeld. Na zes jaar voltooit Karen Birkhölzer één van de meest waardevolle museumschatten; een Eyptische muurschildering van de ’tombe van Nebamun’. En galeriemanager Brendan Moore heeft problemen met een opgezette aap.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen