Paul de Leeuw, Gordon en Gerard Joling luiden jaar uit

De laatste televisieavond van 2007 staat bol van muziek en amusement. De drie grootste zenders hebben ieder een po- pulaire televisiepersoonlijkheid ingezet om het jaar uit te luiden: Paul de Leeuw op Nederland 1, Gordon op RTL 4 en Gerard Joling op SBS 6. Paul de Leeuw brengt op de eerste publieke zender een oudejaarsaflevering van Mooi! Weer De Leeuw, Gordon presenteert voor RTL 4 The Singing Bee en bij SBS 6 is de registratie van Gerard Jolings concert Stout & Nieuw te zien.

Een overzicht van het programma op oudejaarsavond 2007:

Nederland 1

Op Nederland 1 luidt Paul de Leeuw ook dit jaar het nieuwe jaar in met een feestelijke tweedelige uitzending. “Oude gasten van het afgelopen jaar, nieuwe uitdagingen, wensen en kleine hartenkreten vormen de ingrediënten van de live oudejaarsuitzending“, aldus een woordvoerder van de VARA.

In de feestelijke oudejaarsshow Het TV-Moment van het Jaar: de Vooruitblik om 21.30 uur kijken Matthijs van Nieuwkerk, Marc-Marie Huijbregts en Joost Zwagerman terug op het afgelopen televisiejaar. Patrick Lodiers blikt terug op De Grote Donor Show. Anita Witzier vertelt over het programma Nederland te Koop, waarin ze in de lach schiet bij een doedelzakspeler en Paul Witteman vertelt over wat goed en minder goed ging bij de dagelijkse talkshow Pauw & Witteman.

Na Wim Kan, Freek de Jonge, Lebbis & Jansen en Youp van ’t Hek neemt Jan Jaap van der Wal dit jaar de oudejaarsconference voor zijn rekening. “Scherp, actueel en als het moet confronterend“, aldus de VARA. De oudejaarsconference ‘Onderbewust’ begint om 22.15 uur. Paul de Leeuw is tussen 23.30 en 01.05 uur te zien met het tweede deel van Mooi! Weer De Leeuw.

Nederland 2

Jarenlang voerde Toon Hermans de boventoon met Kerst op televisie. Als eerbetoon aan hem en de avonden die hij de kijker bracht, herhaalt de AVRO vanavond om 21.15 uur het AVRO Toon Hermans Gala. Bekende Nederlandse artiesten als Trijntje Oosterhuis en Chantal Janzen brengen tijdens dit gala de meest dierbare liedjes van Toon ten gehore. Ook grote artiesten als Youp van ’t Hek, André van Duin, Herman Finkers, Karin Bloemen, Paul de Munnik en Brigitte Kaandorp leveren op hun manier een bijdrage aan dit eerbetoon voor de man die hen zo inspireerden.

Andries Knevel brengt om 22.25 uur zijn oudejaarsspecial van Het Elfde Uur. De presentator ontvangt André Rieu, de voltallige Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie onder leiding van fractievoorzitter Arie Slob, topkok Pierre Wind, Antoine Bodar en Johan Huibers. Samen blikken ze terug op het bijna voorbije 2007 en vertellen over hun plannen en verwachtingen voor 2008.

KRO’s Night of the Proms volgt tussen 23.20 en 00.35 uur. Optredende artiesten zijn Donna Summer, Kid Creole and the Coconuts, Macy Dray, Di-rect en de viool virtuoos Roby Lakatos zorgen voor een ontmoeting tussen klassiek en popmuziek.

Nederland 3

Nederland 3 staat op Oudejaarsavond volledig in het teken van de Top 2000. Na de grote slotaflevering van de Top 2000 à Gogo om 19.30 uur, is om 21.10 uur De Top 2000 volgens Veldhuis & Kemper te zien. Remco Veldhuis en Richard Kemper razen door de Top 2000 en komen tot een totaal andere indeling van de lijst.

Popkenner Leo Blokhuis telt vanaf 23.00 uur af naar het nieuwe jaar met de laatste tien liedjes uit de Pop 2000. Bij elk van deze tien hits bezocht Blokhuis een passende gast.”Voor ‘De Top 2000 telt af’ hoef je je gezelschap niet te vergeten. Naar een conference moet je luisteren, hier kun je de clips met een half oog bekijken en bij de opgenomen stukken let je even op.

RTL 4

RTL 4 is de enige zender die op oudejaarsavond haar reguliere vooravond op zender brengt. Om 20.30 uur is het tijd voor André van Duin. “Het is een show rond de beste komiek van Nederland“, legt een zegsman van RTL 4 uit. “Leuke sketches en hilarische momenten uit de theatervoorstellingen André van Duin Jubileumshow en de Nieuwe André van Duin Theatershow passeren de revue.

Gordon is aansluitend om 22.00 uur te zien met The Singing Bee. “In deze swingende RTL 4-show draait het maar om één ding: wie kent de meeste songteksten uit zijn of haar hoofd? De kandidaten krijgen de opdracht om luidkeels door te zingen als de muziek stopt. Het belangrijkste is dan niet hoe er wordt gezongen, maar wát er wordt gezongen“, vertelt de woordvoerder van de televisiezender.

RTL 5, 7 en 8

RTL 5 luidt het jaar uit met een marathon van het populaire programma Joling & Gordon over de vloer. Aansluitend is om 23.00 uur het programma Oud & Nieuw in De Gouden Kooi te zien. RTL 7 zendt Het Beste van Vrienden van Amstel Live! in Ahoy’ uit, terwijl RTL 8 de hoogtepunten van Idols op het scherm brengt.

SBS 6

Op de laatste dag van 2007 trapt SBS 6 de avond af met Lachend het Jaar Uit, een jaarlijks terugkerend programma boordevol fragmenten van Nederlandse cabaretiers. Vervolgens is Guido Weijers om 21.00 uur na het succes van vorig jaar wederom te zien met zijn hedendaagse oudejaarsconference. “De één kiest voor mij, de ander voor Jan Jaap“, vertelt Guido. “Ik zie de conference van Jan Jaap niet als concurrent, want er kan wat mij betreft geen cabaret genoeg zijn. Er zullen mensen zijn die de VARA trouw blijven, maar er zijn er ook genoeg die denken: ‘oh leuk, Guido Weijers op tv’. Wat maakt het dan uit dat het bij SBS 6 is?

Gerard Joling zorgt daarna vanaf 22.15 uur voor een swingende afsluiting van 2007 met Stout & Nieuw, een registratie van het concert dat hij op 27 en 28 december gaf in Ahoy. “Het wordt zeker niet ranzig of ordinair, maar er zitten wel wat pikante tintjes aan“, zegt Gerard. “En de kleding gaat natuurlijk ook helemaal over the top.

Veronica en NET 5

Op Oudejaarsavond schakelt Veronica om 20.30 uur over naar Task Force Uruzgan op kamp Holland in Afghanistan waar ‘onze mannen’ op dat moment het aanbreken van 2008 beleven. Er wordt een live verbinding tot stand gebracht tussen de militairen en hun familie en vrienden in Nederland, zodat zij tijdens de jaarwisseling toch een beetje bij hun dierbaren kunnen zijn.

Op de laatste dag van dit jaar zendt Veronica eveneens een Friends-marathon uit en schakelt de zender vanaf 20.00 uur elk uur live over naar Rotterdam. “Hier vindt hét nieuwjaarsfeest plaats met diverse dj’s en een optreden van Kane.

NET 5 brengt vanavond de films Richie Rich en Who Framed Roger Rabbit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen