Paul de Leeuw, Gordon en Gerard Joling luiden jaar uit

Geplaatst op ma 31 dec 2007 om 11:36

De laatste televisieavond van 2007 staat bol van muziek en amusement. De drie grootste zenders hebben ieder een po- pulaire televisiepersoonlijkheid ingezet om het jaar uit te luiden: Paul de Leeuw op Nederland 1, Gordon op RTL 4 en Gerard Joling op SBS 6. Paul de Leeuw brengt op de eerste publieke zender een oudejaarsaflevering van Mooi! Weer De Leeuw, Gordon presenteert voor RTL 4 The Singing Bee en bij SBS 6 is de registratie van Gerard Jolings concert Stout & Nieuw te zien.

Een overzicht van het programma op oudejaarsavond 2007:

Nederland 1

Op Nederland 1 luidt Paul de Leeuw ook dit jaar het nieuwe jaar in met een feestelijke tweedelige uitzending. “Oude gasten van het afgelopen jaar, nieuwe uitdagingen, wensen en kleine hartenkreten vormen de ingrediënten van de live oudejaarsuitzending“, aldus een woordvoerder van de VARA.

In de feestelijke oudejaarsshow Het TV-Moment van het Jaar: de Vooruitblik om 21.30 uur kijken Matthijs van Nieuwkerk, Marc-Marie Huijbregts en Joost Zwagerman terug op het afgelopen televisiejaar. Patrick Lodiers blikt terug op De Grote Donor Show. Anita Witzier vertelt over het programma Nederland te Koop, waarin ze in de lach schiet bij een doedelzakspeler en Paul Witteman vertelt over wat goed en minder goed ging bij de dagelijkse talkshow Pauw & Witteman.

Na Wim Kan, Freek de Jonge, Lebbis & Jansen en Youp van ’t Hek neemt Jan Jaap van der Wal dit jaar de oudejaarsconference voor zijn rekening. “Scherp, actueel en als het moet confronterend“, aldus de VARA. De oudejaarsconference ‘Onderbewust’ begint om 22.15 uur. Paul de Leeuw is tussen 23.30 en 01.05 uur te zien met het tweede deel van Mooi! Weer De Leeuw.

Nederland 2

Jarenlang voerde Toon Hermans de boventoon met Kerst op televisie. Als eerbetoon aan hem en de avonden die hij de kijker bracht, herhaalt de AVRO vanavond om 21.15 uur het AVRO Toon Hermans Gala. Bekende Nederlandse artiesten als Trijntje Oosterhuis en Chantal Janzen brengen tijdens dit gala de meest dierbare liedjes van Toon ten gehore. Ook grote artiesten als Youp van ’t Hek, André van Duin, Herman Finkers, Karin Bloemen, Paul de Munnik en Brigitte Kaandorp leveren op hun manier een bijdrage aan dit eerbetoon voor de man die hen zo inspireerden.

Andries Knevel brengt om 22.25 uur zijn oudejaarsspecial van Het Elfde Uur. De presentator ontvangt André Rieu, de voltallige Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie onder leiding van fractievoorzitter Arie Slob, topkok Pierre Wind, Antoine Bodar en Johan Huibers. Samen blikken ze terug op het bijna voorbije 2007 en vertellen over hun plannen en verwachtingen voor 2008.

KRO’s Night of the Proms volgt tussen 23.20 en 00.35 uur. Optredende artiesten zijn Donna Summer, Kid Creole and the Coconuts, Macy Dray, Di-rect en de viool virtuoos Roby Lakatos zorgen voor een ontmoeting tussen klassiek en popmuziek.

Nederland 3

Nederland 3 staat op Oudejaarsavond volledig in het teken van de Top 2000. Na de grote slotaflevering van de Top 2000 à Gogo om 19.30 uur, is om 21.10 uur De Top 2000 volgens Veldhuis & Kemper te zien. Remco Veldhuis en Richard Kemper razen door de Top 2000 en komen tot een totaal andere indeling van de lijst.

Popkenner Leo Blokhuis telt vanaf 23.00 uur af naar het nieuwe jaar met de laatste tien liedjes uit de Pop 2000. Bij elk van deze tien hits bezocht Blokhuis een passende gast.”Voor ‘De Top 2000 telt af’ hoef je je gezelschap niet te vergeten. Naar een conference moet je luisteren, hier kun je de clips met een half oog bekijken en bij de opgenomen stukken let je even op.

RTL 4

RTL 4 is de enige zender die op oudejaarsavond haar reguliere vooravond op zender brengt. Om 20.30 uur is het tijd voor André van Duin. “Het is een show rond de beste komiek van Nederland“, legt een zegsman van RTL 4 uit. “Leuke sketches en hilarische momenten uit de theatervoorstellingen André van Duin Jubileumshow en de Nieuwe André van Duin Theatershow passeren de revue.

Gordon is aansluitend om 22.00 uur te zien met The Singing Bee. “In deze swingende RTL 4-show draait het maar om één ding: wie kent de meeste songteksten uit zijn of haar hoofd? De kandidaten krijgen de opdracht om luidkeels door te zingen als de muziek stopt. Het belangrijkste is dan niet hoe er wordt gezongen, maar wát er wordt gezongen“, vertelt de woordvoerder van de televisiezender.

RTL 5, 7 en 8

RTL 5 luidt het jaar uit met een marathon van het populaire programma Joling & Gordon over de vloer. Aansluitend is om 23.00 uur het programma Oud & Nieuw in De Gouden Kooi te zien. RTL 7 zendt Het Beste van Vrienden van Amstel Live! in Ahoy’ uit, terwijl RTL 8 de hoogtepunten van Idols op het scherm brengt.

SBS 6

Op de laatste dag van 2007 trapt SBS 6 de avond af met Lachend het Jaar Uit, een jaarlijks terugkerend programma boordevol fragmenten van Nederlandse cabaretiers. Vervolgens is Guido Weijers om 21.00 uur na het succes van vorig jaar wederom te zien met zijn hedendaagse oudejaarsconference. “De één kiest voor mij, de ander voor Jan Jaap“, vertelt Guido. “Ik zie de conference van Jan Jaap niet als concurrent, want er kan wat mij betreft geen cabaret genoeg zijn. Er zullen mensen zijn die de VARA trouw blijven, maar er zijn er ook genoeg die denken: ‘oh leuk, Guido Weijers op tv’. Wat maakt het dan uit dat het bij SBS 6 is?

Gerard Joling zorgt daarna vanaf 22.15 uur voor een swingende afsluiting van 2007 met Stout & Nieuw, een registratie van het concert dat hij op 27 en 28 december gaf in Ahoy. “Het wordt zeker niet ranzig of ordinair, maar er zitten wel wat pikante tintjes aan“, zegt Gerard. “En de kleding gaat natuurlijk ook helemaal over the top.

Veronica en NET 5

Op Oudejaarsavond schakelt Veronica om 20.30 uur over naar Task Force Uruzgan op kamp Holland in Afghanistan waar ‘onze mannen’ op dat moment het aanbreken van 2008 beleven. Er wordt een live verbinding tot stand gebracht tussen de militairen en hun familie en vrienden in Nederland, zodat zij tijdens de jaarwisseling toch een beetje bij hun dierbaren kunnen zijn.

Op de laatste dag van dit jaar zendt Veronica eveneens een Friends-marathon uit en schakelt de zender vanaf 20.00 uur elk uur live over naar Rotterdam. “Hier vindt hét nieuwjaarsfeest plaats met diverse dj’s en een optreden van Kane.

NET 5 brengt vanavond de films Richie Rich en Who Framed Roger Rabbit.
89 Reacties op “Paul de Leeuw, Gordon en Gerard Joling luiden jaar uit”


 1. KNL

  De marathon van “Joling & Gordon over de vloer” bij RTL vind ik een van de grootste creatieve en/of geestelijke armoedes van de afgelopen jaren. Ik zie dat programma al maandenlang te pas en te onpas voorbij komen, en nu ook nog in een marathon op Oudejaarsavond…. Echt slecht!
  (ik heb het dus niet over het programma zelf!).

 2. elwin

  Inderdaad jammer dat ze het weer in de herhaling gooien, die J&G over de vloer.

  Verder kijk ik vanavond naar Paul de Leeuw! E

 3. Dennis Vaes

  Vanavond geen tv voor mij.
  Ik alles van de top 2000 op.

 4. Anoniem

  Op alle RTL zenders zal de hamsters van Albert Hein de 12 uur brengen.
  Das toch ook mooi verkocht..

 5. mart

  Ga the singing bee kijken al vind ik het jammer dat gordon het presenteerd wat een kwal zeg

 6. thijs

  Ben benieuwd naar Jan Jaap van der Wal, nooit echt een fan van hem geweest. Als het niet leuk is, is er misschien nog een kansje voor RTL4 met Singing Bee, anders gaat RTL4 echt dramatisch scoren vrees ik.

 7. Anoniem

  Singing bee is een hel ( ik was er bij). Alleen al die titel……..

 8. RTLFAN

  RTL 4 gaat vanaf 12 uur over naar de dam in Amsterdam.
  Staatsloterij maakt het feest daar.
  Alleen raar dat ze het nog niet melden

 9. Sandra

  RTL4 heeft ook Knallende Kurken uit de programering gehaald! Hoe dom kun je zijn? Dat programma is al een jarenlange traditie en plots klap zenden ze het niet meer uit. Ik vind het zonde, want ik kijk het ieder jaar. Behalve vorige jaar toen heb ik het gemist omdat ik gezellig na buiten ging. Dit jaar wilde ik het opnemen omdat ik dit jaar weer na buiten ga. En nu komt het niet. Ik baal ervan.

 10. Anoniem

  J&G over de vloer aflevering om acht uur werd al in 2005 op Talpa uitgezonden, vorig jaar werd die ook al uitgezonden en dit jaar dus weer. Ze praaten ook nog over ”Talpa”

 11. Wim H

  RTL geeft de strijd op? Wat een armoede, zeg…..

 12. Anoniem

  Vanavond gewoon bij vrienden, en niet echt televisie kijken denk ik. Als hij wel aangaat gaat hij niet naar Paul de Leeuw (die heb ik nu wel genoeg gezien, en totaal niet origineel). Jan Jaap heb ik eigenlijk pas voor het eerst gezien bij Wie is de Mol?, maar boeit mij niet zo heel erg.

  Terugblikken op het jaar 2007 hoeft van mij ook niet per se, dus ik ga gezellig The Singing Bee kijken (ik weet totaal niet wat ik daarvan moet verwachten…), of Friends (sorry, maar dat blíjf ik gewoon leuk vinden XD), misschien ook nog J&G (omdat ik het eigenlijk nooit echt keek, dus voor mij nog een kans om weer wat afleveringen te bekijken).

  – Singing Bee
  – Friends
  – Joling & Gordon over de vloer

  Wordt mijn avond (als ik daar überhaupt zin en tijd voor heb;D ). Ik denk dat Paul de Leeuw weer hoog zal scoren, samen met Singing Bee, Jan Jaap en Guido. Van deze zal de Singing Bee denk ik wel het laagst halen (denk ik..).

 13. Daan

  Vanavond gewoon bij vrienden, en niet echt televisie kijken denk ik. Als hij wel aangaat gaat hij niet naar Paul de Leeuw (die heb ik nu wel genoeg gezien, en totaal niet origineel). Jan Jaap heb ik eigenlijk pas voor het eerst gezien bij Wie is de Mol?, maar boeit mij niet zo heel erg.

  Terugblikken op het jaar 2007 hoeft van mij ook niet per se, dus ik ga gezellig The Singing Bee kijken (ik weet totaal niet wat ik daarvan moet verwachten…), of Friends (sorry, maar dat blíjf ik gewoon leuk vinden XD), misschien ook nog J&G (omdat ik het eigenlijk nooit echt keek, dus voor mij nog een kans om weer wat afleveringen te bekijken).

  – Singing Bee
  – Friends
  – Joling & Gordon over de vloer

  Wordt mijn avond (als ik daar überhaupt zin en tijd voor heb;D ). Ik denk dat Paul de Leeuw weer hoog zal scoren, samen met Singing Bee, Jan Jaap en Guido. Van deze zal de Singing Bee denk ik wel het laagst halen (denk ik..).

 14. Benny12345

  Ned 1 zal een top avond hebben met Paul
  Rtl4 zal alleen met Singing Bee iets hoger scoren en
  SBS zal denk ik erg tegevallen..

  oftewel:
  Paul: 2.300.000
  Gordon: 1.350.000
  Gerard: 950.000

 15. ronaldo

  sbs6 was vorig jaar de verrassing van oudejaarsavond en versloeg rtl4 toen.

 16. j.

  Paul de Leeuw, Gordon en Gerard Joling luiden jaar uit….

  Of te wel;
  Homo’s luiden het jaar uit ;)

 17. Simon A

  Dit zal het ongeveer wel weer worden!

  De Leeuw1 1.8 miljoen, Tv moment 0.9 miljoen, Vande Wal 1.0 miljoen, De Leeuw2 1.5 miljoen (ned1)
  VV 0.2 miljoen, T.Hermans 0.5 miljoen, ElfdeUur 0.2 miljoen, Night Proms 0.4 miljoen (ned2), Top2000 gem. 0.5 miljoen (ned3)
  Van Duin 0.8 miljoen, SingingBee 1.2 miljoen (rtl4), Joling/Gordon 0.3 milj. , GK 0.3 miljoen (rtl5) Vrienden/Amstel (rtl7) 0.2 miljoen, GDWTS/Idols (rtl8) 0.1 milj.
  GuidoWeijers 1.0 miljoen, G.Joling 0.7 miljoen (sbs), Films (net5) 0.1, Friends 0.2 (veronica)

  PROOOOOOST

 18. michel

  1 nederland1]
  2 sbs6
  3 rtl4
  4 nederland 3
  5 rtl5

  al kan het ook nog anders lopen omdat rtl4 blijkbaar heeft besloten niet tot 24.00 maar tot 3.00 door te gaan met singing bee

  geen knallende kurken dus!

 19. Anoniem

  Ned1:
  PDL – 2 miljoen kijkers
  TV moment – 1.5 miljoen kijkers
  JVDW – 1.7 miljoen kijkers

  RTL4:
  André van Duin – 1 miljoen kijkers
  Singing Bee – 1.5 miljoen kijkers

  SBS6:
  Guido Weijers – 1 miljoen kijkers
  Gerard Joling – 1 miljoen kijkers

 20. Anoniem

  @ Ronaldo

  Ja, SBS6 was de verrassing vorig jaar. Maar nee, SBS6 versloeg RTL4 niet toen. Leer eerst de feiten voordat je onzin gaat lullen.

 21. Frank

  Dat is dan een herhaling Michel…

 22. wim

  post 16, wat wil je hier mee zeggen.

 23. Chiel

  Ned1, SBS6, RTL4, NED3 zal het wel gaan worden. ik hoop echt dat alle RTL zenders gewoon bijna geen kijkers hebben met zo’n bagger programmering. Al is dat cabaretprogramma van SBS natuurlijk ook armoe, net als 7 afleveringen Friends of 2 films. Maar ze zenden wel de hele nacht door muziekconcerten uit, als RTL alweer aan de telebabes zit..

  Paul de leeuw neem ik op, that’s it! Aan een recorder genoeg op oudejaarsavond, moet niet gekker worden :) (cabaret kijk ik wel op DVD)

 24. Gerrit

  Laatste reactie van 2007 voor mij…
  Happy 2008! allemaal!

  PdL 3,0 miljoen kijkers
  Gordon 1,7 miljoen kijkers
  Joling 1,2 miljoen kijkers

  En Guido vind ik zooooo slecht bah! maar wel 1,5 miljoen kijkers denk ik

 25. Nick

  Ned 1:

  PdL 2,4 mil
  TVMVHJ 1,7 mil
  JJVDW 1,8 mil
  PdL 2,5 mil

  RTL 4:

  AvD 750.000
  Singing Bee 1,2 mil

  SBS 6

  GW 1,3 mil
  GJ 1,4 mil

 26. piet

  Singing Bee = echt te gek!

  http://www.youtube.com/watch?v=xUHLLRRbSKM

 27. Mike

  Zo zien de kijkcijfers eruit op oudejaarsavond:

  Paul de Leeuw 2.024.000
  TV moment 1.482.000
  Jan Jaap 1.512.000
  Paul de Leeuw 2.382.000

  RTL 4
  André van Duin 748.000
  Singing Bee 1.028.000

  SBS 6
  Guido Weijers 1.530.000
  Stout & Nieuw 1.201.000

 28. Ronald

  Ik kan me voorstellen dat RTL moeilijk op 4 zenders een top-programmering kan bieden, dat is kannibalisatie op de eigen zenders. Maarja, geldt dat ook niet voor de normale programmering????

 29. GJ

  Ga zeker Singing Bee kijken! Maar hier doen ze het volgens mij anders want Do en Xander zijn teamcaptains…. :S ben benieuwd!

 30. Robie

  Singing Bee is alleen maar leuk met leuke kandidaten en een leuke presentator. Joey Fatone (USA) doet het erg goed en de kandidaten in Amerika zijn lekker (overdreven) enthousiast. Of dat in Nederland lukt met Gordon is nog maar de vraag.

 31. michel

  denk ook herhaling maar zo staat het niet op site van rtl

 32. Anoniem

  Het O/N op de dam in Adam gaat niet door dit jaar.
  Het is verplaatst naar Rotterdam, vlakbij Erasmusbrug.
  Veek optredens en het grootste vuurwerk ooit in Nederland.

 33. Anoniem

  SINGIN BEE WAS VRESELIJK; IK WAS IN DE STUDIO.

  GEMAAKT SPONTAAN.
  ECHT ERRUG!

 34. Robie

  @Anonymous (post 32)

  Er is een Oud en Nieuwfeest in Amsterdam (Dam) en ook in Rotterdam (Erasmusbrug)

  http://www.highprofile.nl/actueel/artikel-5c2fd0262affdcc1.html

 35. Thomas2

  NED 1
  Paul de Leeuw 2.234.000
  TV moment 1.429.000
  Jan Jaap 1.412.000
  Paul de Leeuw 2.419.000

  RTL 4
  André van Duin 921.000
  The Singing Bee 1.591.000

  SBS 6
  Guido Weijers 1.433.000
  Stout & Nieuw 1.008.000

  Fijne oudjaarsavond :D

 36. RTL FAN

  RTL4 zend vanaf 12 uur uit vanaf de dam tot 2 uur met knallende keurken er door heen.
  Website RTL klopt niet
  Zie ook nu.nl waar het gemeld wordt

  En veronica doet verslag van Rotterdam.
  Hoop voor ze dat het vuurwerk te zien is wordt nu steeds mistiger in Rotterdam

 37. Chiel

  Dan stond het wel op de rtl4 site en op teletekst.

 38. Maja

  Vanavond Singing Bee kijken, hoewel? de enige echte singing Bee that’s me, Javier Guzman had ik opgenomen en ga ik zien en Kane.
  Allemaal een gezellig uiteinde, met of zonder televisie.

 39. Alex

  Madonna’s Live in London Confessions Tour. De Vara communiceert dit slecht, maar het is te zien op NL3 01:40.

  Get together.

 40. Exxon

  Ik ga naar vrienden, we zijn met een hele ploeg die muziekdvd’s hebben opstaan, heb thuis aan één recorder genoeg, wil wel eens kijken naar de Singing Bee.

  De Singing Bee is toch zeker niet eenmalig?

 41. Chiel

  Als ze de cijfers morgen zien wel :lol:

 42. Peter

  Heel rtl4 wordt eenmalig, het aftellen is begonnen wanneer luxemburg, het management in Nederland eens gaat afstraffen voor dit wanbeleid.

  Maar goed oud en nieuw zonder tv is goed genoeg ;-) Zolang er maar wat drank is :D. Een goed 2008 voor iedereen.

 43. Exxon

  Hahaha .. :D

  Ben ook wel blij dat er zo weinig voor mij op TV is, heb toch geen kans om het te gaan kijken, maar ben wel heel benieuwd naar de cijfers morgen.

 44. Martin

  Knallende kurken is nu al tussendoor te zien!

 45. dannytje

  @post 40
  aantal afleveringen: 1
  er is maar 1 aflevering besteld staat op de site van endemol dus het is eenmalig

 46. Anoniem

  Wat een zielige vertoning bij RTL’s boulevard om als een gek reclame te maken voor Andre v. Duin vanavond.
  Nou ik ga voor Paul de Leeuw.l

 47. Thom

  Knallende Kurken is nu inderdaad in de reclames te zien ;)

 48. Basd v.d Kimme

  Had dus de vraag hoe het kan dat er een oudejaarsloterijshow
  is terweil er is geroepen dat de staatsloterij geen tv programma’s meer
  maakt.De oudejaarsloterij is namelijk ook een onderdeel van de staatsloterij dus hoe zit dat precies?

 49. Sandra

  Knallende kurken is tijdens de reclame’s te zien. Nu ben ik alleen dus wél verplicht wil ik knallende kurken zien, om de hele avond RTL te kijken.

 50. Chiel

  Opnemen? En het is natuurlijk wel heel triest dat je RTL kijkt voor de promo’s…

 51. tosti

  1. Nederland 1
  2. Rtl 4
  3. Rtl 5/Sbs6

 52. Anoniem

  oud jaar de leeuw paul de leeuw het je sinterklaasje gerard jansen poes mamma papa liedje

 53. tosti

  Het format van Singing Bee is goed, GORDON verpest de show

 54. RTLFAN

  Volg nu de DAM ook live via het internet
  link

 55. Anoniem

  simpele liedjes; slecht dat de zangers vanaf de autocue zingen; kijken constant er op

 56. Anoniem

  Singing Bee was enig! ik heb echt genoten! :D

 57. Valentein

  Wat een af-grij-sul-luk programma. Er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Waarom in eerste ronde alleen nummers en geen namen van de kandidaten? Slechte zanger (met pet) in het koortje. Geluid kon beter. Gordon die buiten adem leek de hele tijd, en slechte stem had. Heb hem niet 1 nood zuiver horen zingen zelf. Rol van captains Do & Xander was ondergeschikt en soms onduidelijk. Het stond me tegen, het hele programma. Het jaartallen noemen bij elk liedje ging me ook tegen staan op een gegeven moment. 10 Keer liever Just the Two of Us, dan Singing Bee in de vorm zoals vanavond. Marc Klein Essink heeft lachend op de bank gezeten denk ik.

  Benieuwd of de Staatsloterij er zelf tevreden mee is ….

 58. Jeffrey

  Dat jaartallen noemen zit in het format, check youtube daarvoor. Gordon ging teveel over de top met zijn beledigingen en de liedkeuze was relatief eenvoudig. Vond het vooral jammer dat de show zo ontzettend gerekt werd.. Kortom bijslijpen en in het voorjaar op de buis.

 59. Anoniem

  GELUKKIG NIEUWJAAR!

  WAT EEN WAARDELOOS PROGRAMMA IS SINGING BEE!!!!

 60. singing bee

  singing bee is geflopt door GORDON.

 61. RobbieBoy

  Singing bee was leuk juist

 62. Theo's teeveetalk

  Bob ik wens je een ongelofelijke goed 2008 en veel geluk en gezondheid voor jou en iedereen die je lief is.
  Bedankt voor je fantastische weblog het afgelopen jaar.
  En ik kijk uit naar het komende jaar MC!!
  Thanx man!!

 63. BIN LADEN VERMOORD

  Klik op mijn naam voor alle info

 64. wim

  gisteren een top uitzending van Paul de Leeuw.

 65. Anoniem

  Ik heb twee Amerikaanse uitzendingen van The Singing Bee gezien die waren beter dan deze, het duurde gewoon te lang en die ”captains” stonden er bijna voor niks. Hoop dat de gewopne uitzendingen, als die er komen althans beter zijn

 66. 'GJ

  singing Bee was TOP! heel erg leuk programma!

  Op Regio 22 draaide ze een ‘dvd’ van een haardvuur de hele avond dus niemand kan het slechter hebben gedaan…op joling na dan :P

 67. Wim H

  Website van kijkonderzoek uit de lucht???

 68. Jeroen

  Helemaal eens met Anonymous! Het duurde veels te lang! En de graphics zagen er ook echt niet uit! Hopelijk komt het er wat beter uit te zien bij de reguliere afleveringen van Singing Bee want de Amerikaanse versie is veel vlotter, goed tempo en ziet er mooier uit.

  En nog een gelukkig nieuwjaar allemaal! =D

 69. Anoniem

  Wim het duurt lang met laden, hij doet het wel gewoon

 70. winnie

  top 2000 a gogo was erg leuk daarna gezellig een spel gedaan met vrienden. Singing Bee hebben we na 12 uur gekeken en we hebben gezellig mee gezongen, we vonden het erg leuk, alleen Gordon af en toe wat minder.

 71. anne

  hey wanneer komen de kijkcijfers? het duurt zo lang……………

 72. Anoniem

  Waardeloos programma dat Singing Bee, hoefde je bij Idols al niet echt te kunnen zingen, bij Singing Bee is dat helemaal niet belangrijk en het valse gekwezel van de kandidaten heb je na een paar keer wel gezien… wat ook duidelijk opviel is dat het decor nogal wat kleiner en compacter is dan de Amerikaanse versie waar het decor er echt professioneel uitziet…. nee, ik hoef dit niet elke week te zien, en zeker niet met Gordon

 73. winnie

  Het gaat volgens mij ook niet echt om het zingen, het gaat om de gezelligheid om met z’n allen stukjes van liedjes te zingen, net zoals eerst bij “het gevoel van” op ned 1, dat was ook altijd erg leuk.

 74. Anoniem

  wat een slecht, rommelig gemaakt, ‘grappig’ programma van Gordon.

  Wanneer heft Gordon OOIT een hit gehad als presentator???

 75. Anoniem

  het schijnt dat sbs een zak geld naar de SKO aan het brengen is.. hierna worden ze gepubliceerd!

 76. Peter

  Wie produceerde singing bee eigenlijk. Want we wijzen hier vaker naar de zender dan de producent. Terwijl de zender gewoon inkopen doet bij een producent. Ik heb het niet gezien de klok ging even aan op de PO, want rtl heeft er een potje van gemaakt en zowel figuurlijk als letterlijk waren er en zullen er geen knallende kurken zijn daar….

 77. Anoniem

  Andre Van Duin was zoals voorspeld geheel een herhaling van een herhaling die al eens was herhaald…..

  Beste RTL, je kunt de sketches wel opnieuw gaan monteren in een andere volgorde maar het BLIJFT materiaal wat al 4x op tv is geweest en dus ERG goedkoop om zo groots op prime time op Oudjaarsavond mee te komen… pas begonnen met TV maken of zijn we een beetje aan het Alzheimeren? Te zielig voor woorden….. dan hád je als RTL wat nieuwe programma’s in de planning voor oudjaarsavond en die komen dan te vervallen omdat RTL wil laten zien waar ze ook al weer het beste in is, HERHALEN…..

  Het gegarandeerd tegenvallende kijkcijfer is jullie van harte gegund als dit het enige is wat je op zo’n avond kunt bedenken, nu maar hopen dat de hoge bazen er net zo tevreden mee zijn als jullie zelf… De Van Westerlootjes wens ik voor 2008 veel succes met hun nieuwe baan maar het lijkt me beter dat dit niet opnieuw bij een TV station is want daar weten ze écht te weinig van af…

 78. Anoniem

  Leuk programma Singing Bee! Erg gezellig met Gordon, ben benieuwd naar de komende uitzendingen :)

 79. ruben

  WAAR BLIJVEN DIE KIJKCIJFERS NU??????

 80. Anoniem

  @Post 75
  Wat een onzin dat eeuwige gerucht alsof SBS voor de kijkcijfers zou MOETEN betalen om nog een beetje te scoren, ik bedoel, RTL heeft absoluut geen moeite gedaan een goede oudjaarsavond neer te zetten, als je als SBS nog niet kunt winnen van de vierde herhaling van Van Duin dan zou dat heel raar zijn, Nederland 1 wordt sowieso de winnaar, bij SBS scoort met name Guido Wijers maar daar hoeven ze SKO echt niet voor te betalen hoor…. RTL heeft vrijwillig afstand gedaan van welke topscore dan ook bij de kijkcijfers en middels haar programmering aangegeven hier niet langer in geïnteresseerd te zijn…

 81. wim

  wel post 77, hieruit blijkt maar weer eens dat deze zender gewoon schijt aan de kijker heeft.
  Het, zelfde geld voor de reacties waarom RTL dit jaar geen jaar overzicht van het nieuws heeft.
  Al moet ik er wel bij vermelden dat als ik z’n nieuwsrubriek ik had het ook wel achterwege zou laten.

 82. Anoniem

  ENDEMOL produceerde isnging bee; weer een ingekocht, niet zelf ontwikeld format.

  ARMOEDE. slecht uitgevoerd, terwijl je alleen maar naar het origineel op tape hoeft te kijken.

 83. Anoniem

  Paul was niet op dreef te lang te flauw ,Gordon ios niet op zij plaats bij Singing Bee wat te lang was.

 84. Simon A

  @Wim

  RTL heeft weldegelijk een nieuwsjaaroverzicht, alleen niet meer op de oubollige manier zoals het al 100 jaar gedaan wordt, maar de laatste week van het jaar dagelijks een blok van 20 minuten op RTLZ (7), de nieuwszender van Nederland!
  Het helpt wel eens om door te zappen!

  na 24:00 uur : Top2000 concert was erg leuk, SingingBee ook, vdWal matig en de Leeuw soms goed, soms drama

 85. dramna queen

  pdl duurde gewoon te lang

 86. Bas v.d Kimme

  Nou vond de Oudejaarsloterijshow echt geen bal aan,
  overigens is de postconieuwjaasshow wel helemaal top.

 87. Bas v.d Kimme

  858.000 kijkers volgens de SKO.
  Niet echt heel hoog maar goed denk
  dat rtl hier nog blij mee mag zijn want
  het is hoger dan ik had vewacht.

 88. Esther

  Komt er een herhaling van The singing bee?
  Op internet word hij namelijk niet geplaatst toch?

 89. K. Woord

  singing bee is op zich een akelig programma maar de prof. zangers en zangeressen zijn kanjers , ik heb nog nooit ergens hun namen gezien ,mag best ben er trouwens heel benieuwd naar

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.