Eyeworks breidt uit naar Brazilië

Geplaatst op vr 30 nov 2007 om 10:12

Televisieproducent Eyeworks breidt haar activiteiten uit naar Brazilië. Met ingang van 1 januari 2008 opent het bedrijf van Reinout Oerlemans een productiekan- toor in Sao Paolo, dat zal worden geleid onder supervisie van Diego Guebel, CEO Eyeworks Cuatro Cabezas. Dat laat een zegsman van Eyeworks vandaag weten. Eyeworks-directeur Reinout Oerlemans is erg blij met deze uitbreiding: “Deze uitbreiding naar Brazilië betekent dat we met Eyeworks nu zijn vertegenwoordigd in 12 landen.”

Reinout Oerlemans ziet veel nieuwe kansen. “Met het huidige succes in Zuid-Amerika als een van de toonaangevende producenten in Argentinië en Chili zien we grote mogelijkheden de rijkelijk gevulde Eyeworks catalogus ook naar Brazilië te brengen. Met CQC is de eerste opdracht al binnen en ik ben ervan overtuigd dat we daar een vliegende start mee zullen maken. Dat programma is een begrip in Zuid-Amerika.

Het eerste programma dat voor de Braziliaanse markt zal worden geproduceerd is Caiga Quien Caiga (CQC). CQC is een wekelijks nieuwsoverzicht met een eigenzinnige, ironische en vooral humoristische benadering. “Het programma wordt door Eyeworks met veel succes geproduceerd in Argentinië, Spanje, Chili, Italië, Frankrijk en Israël met marktaandelen oplopend tot 40%“, aldus een zegsman. “Het succesvolle programma bewijst wederom zijn waarde na eerder al als breekijzer te hebben gefungeerd voor Eyeworks op de Argentijnse, Chileense en Spaanse markt.

Eyeworks werd in 2001 opgericht door Oerlemans en heeft thans productievestigingen in 12 landen, op 4 verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma’s en formats van Eyeworks worden in meer dan 50 landen over de hele wereld uitgezonden.

Internationale succesformats zijn onder meer Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son. Meest recente succes is het zelf ontwikkelde Beat the Blondes dat is verkocht in 16 landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië. (Foto: Kippa)
14 Reacties op “Eyeworks breidt uit naar Brazilië”


 1. De weblog van Helmond

  Ik blijf het knap vinden hoe dat bedrijf zo snel de wereld verovert. Zou Balkenende dat bedoelen met de VOC-mentaliteit? ;-)

 2. René[vanGee]

  Nee hoor Reinout heeft om Joop als Baasje en adviseur, dat helpt je verder e wereld in.

 3. Grobber

  Het maakt niet uit wie Reinout als adviseur heeft, hij fikst het toch maar met zijn doorzettingsvermogen.

 4. René[vanGee]

  “hij fikst het toch maar met zijn doorzettingsvermogen.”

  Nou het is voornamelijk de poen van baasje Joop

 5. insider

  Ik heb gehoord dat Joop er na zijn deelname verder geen geld in heeft gestopt; ze doen het daar toch echt zelf bij eyeworks!

 6. Anoniem

  kijk renee daar kan jij nog iets van leren
  hij heeft doorzettingsvermogen jij niet
  jij hangt hier de gehele rond reactie’s uit te lokken
  met je niets zeggende reactie’s

 7. Johan

  Lees het bericht eens GOED:

  Eyeworks OPENT een kantoor in Brazilie.
  Is geen geld voor nodig; is pure ondernemersgeest.

  stelletje azijnpissers hier….

 8. David

  Is het miereneuker of mierenneuker!

 9. Anoniem

  @Johan

  Voor het openen van een kantoor is wel geld nodig. Wat een onzin om te zeggen dat het niet zo is. En natuurlijk is er ook ondernemersgeest voor nodig. Een mening met azijn pissen verwarren is wel een beetje dom he?

  @insider

  Ze hangen het ook niet graag aan de grote klok om begrijpelijk redenen.

  @Anonymous

  Goeiemorgen mari

 10. mari

  post 6 is niet van mij

 11. kees de wit

  tja goed voor 70 miljoen euro
  hoe dan ook ik denk dat joop heel goed gezien heeft dat
  joop van de ende productions nog lang niet klaar was (met de komst van endemol)
  en dat de echte mensen achter Joop en nu achter Arnie
  het succes waren en zijn
  1 maal hiep hiep hoera voor JOOP

 12. !#Michael#!

  Best nog wat ‘hit’-formats in de portefuille van Eyeworks!

 13. Hoeraaaaaaaaaaa

  Go Reinout mensen ik ben blij daar kom ik vandaan als Eyeworks later programmas uit Brazilie hier naar toe haalt dan zullen mensen genieten van wat televisie te bieden heeft en niet van die stom soaps ONM of programmas als baby wil is wet

 14. ME

  Kees de wit begin maar eens met jou bek houden jou reactie slaat nergens op, ga iets nuttigs doen jou reactie noem ik weblogvervuiling stom koe

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.