1,7 miljoen kijkers voor De Reünie


De kijkcijfers van zondag 28 oktober 2007 (SKO)

De Reünie (KRO, Ned1, 20:23) – Rob Kamphues haalt alweer voor het vierde seizoen herinneringen op met klassen in De Reünie. Het kost de redactie van het goed bekeken programma veel tijd om de uitzending voor te bereiden. “Onze reünieklas bevat altijd achttien personen, maar dat is een selectie uit een grotere groep“, vertelt eindredacteur Boudewijn Schoewert. “Niet iedereen die we benaderen, wil meewerken. De voorbereiding voor één aflevering kost ons maanden.

De makers gaan pas draaien als er minstens drie mensen in de klas zitten met een goed verhaal. “Meestal zijn er wel meer, maar er zitten altijd een paar tussen die er op het laatste moment emotioneel toch niet aan toe blijken te zijn“, vertelt presentator Rob Kamphues. “Of er zijn mensen die gewoon niet leuk zijn voor de camera. Ik heb bijvoorbeeld een godsgruwelijke hekel aan mensen die niets van zichzelf durven te laten zien, maar wel willen zwelgen in aandacht. Die kom je soms tegen en dan laat ik ze even raaskallen om het gesprek dood te laten bloeden. Dat knippen we er later dan wel uit.” De Reünie werd zondag door 1.658.000 kijkers (madl: 21.8%) bekeken.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS6, 21:26) – De openingsaflevering van het nieuwe seizoen Peter R. de Vries misdaadverslaggever stond zondagavond volledig in het teken van de raadselachtige verdwijning van Germa van den Boom in 1984. Aagje van den Boom, moeder van Germa, heeft gemengde gevoelens over de uitzending. “Wat is blij? Aan één kant wel, want we willen dolgraag dat de verdwijning opgelost wordt. Maar het geeft ook weer nieuwe spanningen. Er zijn mensen die ons vragen waar we 23 jaar na dato nog aan beginnen“, vertelt Aagje in het Brabants Dagblad. “We hopen dat het oplevert dat Germa uiteindelijk gevonden wordt. Maar die hoop is minimaal. Mijn man en ik denken dat mensen die al 23 jaar zwijgen dat nog wel een tijdje kunnen.” Peter R. de Vries werd zondag door 1.369.000 kijkers (madl: 20.1%) bekeken na afloop van Wegmisbruikers (1,1 miljoen kijkers).

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:34) – Dit jaar beschikten voor het eerst sinds mensenheugenis alle drie de genomineerde programma’s over genoeg kwaliteiten om in principe ook in aanmerking te kunnen komen voor een Zilveren Nipkowschijf, de jaarlijkse prijs voor televisiemakers van de Nederlandse televisierecensenten. Dat oordeelt televisierecensent Hans Beerekamp. Gooische Vrouwen was één van de genomineerden. “In haar derde seizoen evenaart de vileine dramaserie Gooische Vrouwen minstens het niveau van het Amerikaanse voorbeeld Desperate Housewives“, vindt Beerekamp. “Dat komt mede door de verrijking met schitterende bijrollen van onder meer Beppie Melissen als een Jordanese schoonmoeder en Leopold Witte als de schutterige ex van de onvolprezen kakmadam Annet Malherbe, maar vooral door de medewerking van scenarioschrijvers Joan Nederlof (Hertenkamp) en Frank Houtappels ( ’t Schaep met de 5 Pooten).” Gooische Vrouwen werd zondagavond door 1.464.000 kijkers (madl: 19.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen