1,7 miljoen kijkers voor De Reünie

Geplaatst op ma 29 okt 2007 om 10:08


De kijkcijfers van zondag 28 oktober 2007 (SKO)

De Reünie (KRO, Ned1, 20:23) – Rob Kamphues haalt alweer voor het vierde seizoen herinneringen op met klassen in De Reünie. Het kost de redactie van het goed bekeken programma veel tijd om de uitzending voor te bereiden. “Onze reünieklas bevat altijd achttien personen, maar dat is een selectie uit een grotere groep“, vertelt eindredacteur Boudewijn Schoewert. “Niet iedereen die we benaderen, wil meewerken. De voorbereiding voor één aflevering kost ons maanden.

De makers gaan pas draaien als er minstens drie mensen in de klas zitten met een goed verhaal. “Meestal zijn er wel meer, maar er zitten altijd een paar tussen die er op het laatste moment emotioneel toch niet aan toe blijken te zijn“, vertelt presentator Rob Kamphues. “Of er zijn mensen die gewoon niet leuk zijn voor de camera. Ik heb bijvoorbeeld een godsgruwelijke hekel aan mensen die niets van zichzelf durven te laten zien, maar wel willen zwelgen in aandacht. Die kom je soms tegen en dan laat ik ze even raaskallen om het gesprek dood te laten bloeden. Dat knippen we er later dan wel uit.” De Reünie werd zondag door 1.658.000 kijkers (madl: 21.8%) bekeken.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS6, 21:26) – De openingsaflevering van het nieuwe seizoen Peter R. de Vries misdaadverslaggever stond zondagavond volledig in het teken van de raadselachtige verdwijning van Germa van den Boom in 1984. Aagje van den Boom, moeder van Germa, heeft gemengde gevoelens over de uitzending. “Wat is blij? Aan één kant wel, want we willen dolgraag dat de verdwijning opgelost wordt. Maar het geeft ook weer nieuwe spanningen. Er zijn mensen die ons vragen waar we 23 jaar na dato nog aan beginnen“, vertelt Aagje in het Brabants Dagblad. “We hopen dat het oplevert dat Germa uiteindelijk gevonden wordt. Maar die hoop is minimaal. Mijn man en ik denken dat mensen die al 23 jaar zwijgen dat nog wel een tijdje kunnen.” Peter R. de Vries werd zondag door 1.369.000 kijkers (madl: 20.1%) bekeken na afloop van Wegmisbruikers (1,1 miljoen kijkers).

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:34) – Dit jaar beschikten voor het eerst sinds mensenheugenis alle drie de genomineerde programma’s over genoeg kwaliteiten om in principe ook in aanmerking te kunnen komen voor een Zilveren Nipkowschijf, de jaarlijkse prijs voor televisiemakers van de Nederlandse televisierecensenten. Dat oordeelt televisierecensent Hans Beerekamp. Gooische Vrouwen was één van de genomineerden. “In haar derde seizoen evenaart de vileine dramaserie Gooische Vrouwen minstens het niveau van het Amerikaanse voorbeeld Desperate Housewives“, vindt Beerekamp. “Dat komt mede door de verrijking met schitterende bijrollen van onder meer Beppie Melissen als een Jordanese schoonmoeder en Leopold Witte als de schutterige ex van de onvolprezen kakmadam Annet Malherbe, maar vooral door de medewerking van scenarioschrijvers Joan Nederlof (Hertenkamp) en Frank Houtappels ( ’t Schaep met de 5 Pooten).” Gooische Vrouwen werd zondagavond door 1.464.000 kijkers (madl: 19.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
40 Reacties op “1,7 miljoen kijkers voor De Reünie”


 1. Anoniem

  propaganda

 2. Marcel

  Gooische Vrouwen was echt weer een superaflevering!

  Volgens mij heeft DWDD alleen DE RING gewonnen omdat ze er vlak voor nog een uitzending hadden en daarbij verteld hebben dat je op ze kon stemmen voor de ring!

 3. Grobber

  Gaan wij vandaag verder zeuren over wie de ring had moeten winnen

 4. arjan

  VERONICA PRIMA HALLOWSEEN WEEKEND. PRIMA KIJKCIJFERS 6,5 ZONDAG, ZATERDAG 5,7.

  GOED GEDAAN HOOR.

 5. johan

  En wederom staat het RTL zes uur nieuws niet in het lijstje…..

 6. Echte Johan

  Tuurlijk staat RTL Nieuws er niet in, dat manipulatieve gedrocht neemt toch niemand meer serieus.
  Het journaal in Noord Korea kan daar nog een puntje aan zuigen

 7. Johan

  Wat een droevige reactie. Kennelijk dachten bijna een miljoen kijkers daar gisteravond anders over….

 8. Maarten

  @Johan post 7,
  Ik denk dat Echte Johan het heeft over SKO en niet over het RTL nieuws.

 9. ARJAN

  prima KIJKCIJFERS VOOR WEGMISBRUIKERS 1.149 , PETER DE VRIES 1.369

  PRIMA SBS 6 HOOR.

  ALWEER PRIMA WEEKEND VRIJDAG EN ZATERDAG E ZONDAG

  SBS GROEP PRIMA GEDAAN HET WEEKED

  VOLGEND JAAR VOETBAL IS SBS-GROTER DAN RTL GROEP MET 4 ZENDERS SLECHT HOOR RTL , HAHAHAHAHHAHHA

 10. Hans Zonderland

  @Arjan, beetje jammer zo’n reactie. HEt gaat niet om zenders.

 11. Feder

  Inderdaad, een mooie score voor Peter R. de Vries. De afleveringen hadden de afgelopen jaren meestal zo’n 800.000 kijkers. Dan is 1,369 miljoen kijkers behoorlijk veel!

 12. Grobber

  Arjan waarom is het zo belangrijk dat SBS groter wordt? Je kijkt toch naar een programma wat jij leuk vindt en daar geef je een reactie op.
  Ik vind het totaal onbelangrijk wie wat uitzend als ik het maar leuk vind.
  Soms denk ik ook wel eens dat een bepaalde groep, die hier veel reacties geven, de godsganze dag voor de buis hangen en verder totaal geen sociaal leven hebben.

 13. Heman

  Weet iemand wat het percentage zou zijn voor RTL zonder het voetbal?

 14. BB

  @Heman – Van de tekenfilm serie ? Heb je dat zwaar ook ? Ik heb dat cijfer niet, lijkt mij ook niet relevant. En het lijkt me ook niet te berekenen. Als je het namelijk weglaat krijg je een scheef beeld omdat RTL dan in dat tijdsvak 0% marktaandeel zou behalen. Dat kan natuurlijk niet. Je zou eventueel 7x dagaandeel kunnen nemen -zondag competitie. Dan dat gemiddelde aanhouden voor het gat op de zondag en dat dan weer in het totaal berekenen. Maar dan krijg je wel een heel erg “speculatief Rene van Dammen-achtig” cijfer.

 15. Anoniem

  en waarom mediacourant blijft reactie 1 wel staan van mij maar niet die ene daarvoor, waarin ik iedereen oproep niet te gaan reageren op kijkcijfers omdat ze niet relevant zijn.

 16. Craig

  Arjan ben je met verlof uit het Pieter Baan Centrum ofzo? Get a life.

  En inderdaad het RTL Nieuws van 18:00 mist in de top 15.

 17. henk

  Arjan je bent bijna net zo zielig als al die rtlfans.

 18. Heman (herman)

  @BB, ik wilde dat graag weten omdat nu toch wel duidelijk is dat RTL het op zondag van het voetbal moet hebben. Zou je dat weghalen (dat wilde ik dus bekijken) dan blijkt er weinig over. Stel dat je er een programma in terugzet van 7/800.000 kijkers (wat ook niet slecht is?). Hoe is dan de stand? Ik ben een volhouder.

 19. arjan

  hi maandag altijd vrij, slecht weer wat moet je anders????

 20. henk

  Ga je toch belspelletjes kijk op SBS 6

 21. Tjeerd

  @henk

  Die snapt hij waarschijnlijk niet vanwege het voor hem te hoge niveau

 22. ano-niem

  1 tegen 100 bijna weer een miljoen kijkers.. sbs doet het ook heel goed met 1,3 miljoen kijkers voor peter R de vries.
  herhaling de lama’s 600.000
  nickelodeon en jetix ook veel kijkers.. de hele dag zo rond de 200.000 kijkers!

 23. Sandra

  Blijft RTL4 nou dat programma van Wendy Helpt herhalen op zondag? Of was dat alleen omdat het vrijdag zo slecht scoorde? Hoewel het gisteren ook slecht bekeken was. Zo scoort RTL4 op twee avonden minder goed.

 24. Anoniem

  @Sandra

  Tja dat programma moet kosten wat het kost doorgaan na zoveel ophef en promotie. 2 Keer slechte cijfers is ook een een record, Toch?

  De cijfers zijn niet belangrijk voor de kijkers die kijken. Het gaat erom dat die er iets aan vinden.

 25. henk

  Inderdaad laten we de kijkcijfers gaan negeren en uitgaan na wat leuk is of het nou de po is of de co, of er moet een concurent komen van de SKO.

 26. evert

  topcijfers voor de reunie, nog hoger dan vorig jaar

 27. Marijke

  http://zonestad.hyves.nl/ de hyve over de nieuwe serie Zone Stad

 28. Belg

  Goede cijfers voor zone stad, niet?

 29. David

  Ik vond de cijfers van Wendy van gisteren eigenlijk wel tegenvallen. Volgens mij was het vorige week een stuk hoger. Helaas voor RTL zal dat dus betekenen dat mensen het gewoon niet leuk vinden, en dat het dus niet zo zeer aan de SBS concurrentie ligt op vrijdag. Want zowel op vrijdag als op zondag zijn de cijfers gedaald. Ben inderdaad benieuwd of ze dit gewoon zo blijven doen, of dat er toch verschuivingen komen.

 30. bluffy

  @ david:kijkcijfers vallen altijd terug bij de 2e aflevering, das normaal.

 31. henk

  @Belg

  Valt nog wel mee, Maar komt denk ik door de tijd, wel het 3e proggramma op dat tijdstip, na Spuiten en Slikken en Heel Holland helpt

 32. henk

  Wat vinden jullie trouwens van Draadstaal, het satirische proggramma van de VPRO ik vind het een stuk beter dan Koefnoen, alleen een kut tijd om 12 uur vrijdag,

 33. David

  @Henk:

  Erg leuk en zeker leuker dan Koefnoen, de lol is er daar wel een beetje vanaf.

  Alleen ook zeker een kuttijd, ik mis het dan ook vaak helaas.

 34. tvkijker

  ben benieuwd hoelang sbs nog in de top 3 meegaat, mensen moeten het toch ondertussen ook zat zijn?

 35. Anoniem

  @tvkijker, dat kunnen we ons ok afvragen over RTL en de publieke omroep.

 36. tvkijker

  312 kijkers voor een herhaling van de club van sinterklaas op jetix!!!

 37. Simon

  Gooische Vrouwens was echt fantastisch gisteren!

  Verder goede cijfers voor de Spongebob top 100 op Nickelodeon, 3,9% madl over de hele dag (ter vergelijking: RTL8 had 1,9 en NED2 3,3%). Ook de andere jeugdzender Jetix scoorde gisteren goed, om 17:50 scoorde De Club van Sinterklaas boven de 300.000 kijkers!

 38. Maurits

  Gooische vrouwen is indd heel erg goed je merkt het als Frank Houtappels meeschrijft vind ik.. Schreven Nederlof en Houtappels de vorige seizoenen niet mee?

 39. winnie

  Veel miljoenen cijfers gisteren! Waarom staat het 6 uur nieuws van RTL4 er niet bij? Staat ook niet bij sko er staat daar wel 5 keer het NK schaatsen apart vermeld (boven het miljoen), dat is ook raar want het was toch gewoon 1 lange uitzending s’middags!!

 40. james

  Zeg Media Courant, hoe zit het met bronvermeldingen? Komen stukken citaten uit het stukje over De reunie niet uit Avrobode?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.