Carlo Boszhard sloeg Deal or no Deal af

Carlo Boszhard en Irene Moors vormen al jaren een succesvol televisieduo. Ieder een eigen weg inslaan doen de bekende RTL 4-gezichten niet graag en aanbiedingen van andere omroepen hebben ze dan ook laten lopen. “In de loop der jaren zijn we beiden wel door andere omroepen gevraagd, onder meer door Talpa“, vertelt Carlo in het AD. “John de Mol wilde me hebben voor Deal or No Deal. Had ik leuk gevonden, maar ik ben bij Irene gebleven.” Hun duo is heel belangrijk, zegt Irene.

Irene Moors: “Ons duo is dus zo belangrijk dat we onze carrière er op afstemmen. Samen kunnen we oud worden op tv. Los van elkaar, dat weet je maar niet. Met zijn tweeën zijn we unieker dan alleen. (..) Samen zijn we sterker dan alleen. We hebben alletwee wel eens Life Cooking alleen gedaan. Dat is helemaal niet leuk.

Carlo noemt Irene “een ontzettend mooie, leuke vrouw“. “Ik zou met niemand anders een duo willen zijn. Natuurlijk heb ik vorig jaar met Chantal Janzen de Staatsloterij Show gepresenteerd, omdat zij nu eenmaal beter kan dansen en zingen. Maar dat is nooit een bedreiging geweest voor ons. Wij zijn gewoon samen. Of je het leuk vindt of niet: wij zijn Carlo en Irene.

Het maakt de tv-presentator niet uit dat ze daardoor volledig afhankelijk zijn van elkaar. “Ik wil met haar grijs worden bij omroep MAX“, aldus Carlo in het dagblad. Irene: “Nee, bij RTL!” Carlo: “Mijn collega heeft gelijk.

Carlo Boszhard verwacht nog een aantal jaar Life and Cooking te doen. “Rond ons 45ste verdwijnen we een jaar of twee van tv. Om glorieus terug te keren“, verwacht Carlo. Irene: “Ik denk dat er altijd wel een plekje vrijblijft voor een duo aan een tafel. Met een programma er omheen. Op de late avond. Een keer in de week. Live. Geen Barend Van Dorp, maar weer lekker luchtig. Dan hebben we de ochtend, middag en avond gedaan. Zo willen we onze tv-carrière afsluiten.

Life and Cooking is op de zondagmiddag nog altijd succesvol. De groots opgezette Carlo en Irene Show werd in 2004 minder succesvol dan verwacht. “Het ging niet mis. De eerste twee afleveringen hebben we enorm moeten zoeken naar de juiste vorm. We kregen geen kans meer om het goed te maken“, vindt Irene. “Toen zijn we afgeslacht in de pers, alles aan ons was slecht.”

Carlo vult aan: “Juist in die periodes kan ik enorm om Irene lachen. Dan lezen we elkaar door de telefoon reacties van het internet voor waarin we met de grond gelijk worden gemaakt. Dan gieren we het uit.

Toch zou Irene het prettig vinden om eens een programma te krijgen dat zich wereldwijd al heeft bewezen. “We hadden bijvoorbeeld graag Idols willen doen.

Carlo: “Dan gaan de lichten aan en gaat het bij wijze van spreken vanzelf. We kunnen goed van niets iets maken. Daarom worden we nooit gezet op programma’s die al iets zijn. Maar we kennen heus ook onze beperkingen. De grootste is natuurlijk dat we een stijl hebben die je óf leuk vindt óf verschrikkelijk. Veel mensen zien in ons twee voortdurend gierende presentatoren die elkaar geweldig vinden.

Het hele interview is te lezen in het Algemeen Dagblad (link).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen