758.000 kijkers voor Eurovisie Dansfestival


De kijkcijfers van zaterdag 1 september 2007 (SKO)

Eurovisie Dansfestival (TROS, Ned1, 21:00) – Het Nederlandse danspaar Alexandra Matteman en Redmond Valk is zaterdagavond twaalfde geworden tijdens het eerste Eurovisie Dansfestival. Het festival, gehouden in Londen, werd gewonnen door het paar uit Finland. Jussi Väänänen en Katja Koukkula zijn blij met hun overwinning. “We hebben niet zo’n goede reputatie met het songfestival“, zei de danser na afloop in De Telegraaf. Finland won slechts één keer het Songfestival.

Het publiek stemde via televoting op de winnaars. Alleen van de Grieken kreeg het Nederlandse danspaar de volle twaalf punten. Net als bij het ’traditionele’ songfestival zijn het weer buurlanden die op elkaar stemden. Portugal en Spanje gaven elkaar twaalf punten en Engeland en Ierland stemden op elkaar. De Nederlandse punten gingen naar Finland (12) en Oekraïne (10). Lucille Werner en dansspecialist Cor van de Stroet presenteerden het dansfestijn, dat door 758.000 kijkers (madl: 13.9%) bekeken werd. “Top vijf moet zeker lukken voor het Nederlandse paar“, zei ze zaterdag voor de uitzending nog vol vertrouwen.

Joling en Gordon over de vloer (RTL5, 20:29) – Nederlanders willen dat Gerard Joling of zangeres Hind Nederland volgend jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Dat blijkt uit een onderzoek van de site Songfestival.web-log.nl onder meer dan 1350 songfestivalfans. 15% van de stemmers kiest voor Gerard Joling als ideale kandidaat om Nederland te vertegenwoordigen. Hij deed dit al eerder in 1988: met het nummer Shangri La eindigde hij toen als negende. Voormalig Idols-finaliste Hind volgt Joling in de uitslag op de voet met 12% van de stemmen. Het volgende Eurovisie Songfestival wordt in mei 2008 gehouden in Servië. Een herhaling van Joling en Gordon over de vloer met Gerard Joling werd zaterdagavond door 419.000 kijkers (madl: 7.8%) bekeken bij RTL 5.

Het beste idee van Nederland (SBS6, 20:01) – Henkjan Smits en Tooske presenteer- den zaterdagavond de tweede aflevering van Het beste idee van Nederland. Het uitvindersprogramma is voor Henkjan de eerste grote klus voor SBS 6, naast zijn werkzaamheden voor Shownieuws. “Ik vind het leuk om gehoord te worden, het grote publiek toe te spreken“, vertelde Henkjan onlangs in De Telegraaf. “Al hoeft dat niet per se voor de camera. Toen ik bijvoorbeeld nog voor een platenmaatschappij werkte, ging ik behalve voor een góéde plaat veel meer voor een góúden plaat. Want dat betekent dat je de massa hebt bereikt. Zonder camera zou ik niet gek worden, want ik zie het niet als een meerwaarde van mijn persoon. Ik zie het gewoon als heel erg leuk werk. Bedrijven zien dat anders. Die boeken een workshop van mij vaak omdat ik een bekend hoofd heb. En aan het eind van de dag zijn ze verbaasd dat ze ook nog wat van mijn lezing hebben geleerd. En dat is minstens zo bevredigend.” Het beste idee van Nederland werd door 873.000 kijkers (madl: 16.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen