‘Drie SBS-zenders behalen historisch resultaat’

De SBS-groep heeft met de drie zenders NET 5, SBS 6 en Veronica afgelopen maand een historisch resultaat geboekt. “Niet eerder behaalden de zenders van SBS een gezamenlijk marktaandeel van 29,5% (20-49 jaar)“, aldus een zegsman van de zendergroep. “Hiermee scoorde SBS niet alleen haar beste maand ooit, de zendergroep eindigde de maand op gelijke hoogte met de vier RTL-zenders. De Publieke Omroep behaalde in augustus een marktaandeel van 21,7% (20-49 jaar).

SBS 6 was in augustus de best bekeken zender in de voor commerciële omroepen belangrijke doelgroep (20-49 jaar). “Niet eerder behaalde de familiezender in augustus een marktaandeel van 14,6% of hoger“, aldus de persvoorlichter. “De zender scoorde ook bijna haar beste maand ooit, alleen in juni 2001 deed SBS 6 het nog beter. De keuze om een deel van de nieuwe programmering al in augustus van start te laten gaan, bleek opnieuw de juiste te zijn. Het weekendamusement met So You Wannabe A Popstar en Het Beste Idee van Nederland ging uitstekend van start en was direct marktleider in de betreffende tijdvakken.

De serie-avonden op dinsdag en donderdag staan volgens SBS 6 als een huis. “En ook de nieuwe vooravond ziet er veelbelovend uit met vanaf 19.00 uur de vroege edities van Hart van Nederland en Shownieuws, om 20.00 uur gevolgd door het nieuwe Trauma Centrum. Opvallend is dat SBS 6 in vergelijking met augustus vorig jaar op de maandag, woensdag en vrijdag nagenoeg gelijke marktaandelen scoort en zich op de overige vier dagen flink heeft verbeterd wat leidt tot dit prachtige resultaat.

Veronica heeft de beste maand ooit achter de rug, aldus SBS. “Met een ongekend hoog marktaandeel van 7,7% (20-49 jaar) verraste de explosief groeiende zender vriend en vijand. De 7,7% betekende een verbetering van 2 procentpunt ten opzichte van augustus vorig jaar (5,7%). Op de zondag na scoorde Veronica op alle dagen beter dan augustus vorig jaar wat het resultaat des te mooier maakt. Uitschieters zijn en blijven de maandagavond met Navy NCIS en Numb3rs en de woensdagavond met opnieuw Navy NCIS, Criminal Minds, maar ook Day Break en Alias. Ook de auto-avond op vrijdag blijft het goed doen en tenslotte had Veronica in augustus vele topfilms in de programmering staan die voor hoge marktaandelen zorgden.

NET 5 wist zich volgens de woordvoerder eveneens sterk te verbeteren ten opzichte van augustus 2006. “Met een marktaandeel van 7,2% (20-49 jaar) eindigde de zender afgelopen maand 1,1 procentpunt hoger dan augustus vorig jaar (6,1%). Ook bij NET 5, waar vanaf dit weekend vele nieuwe programma’s van start gaan, kwam de groei in augustus 2007 niet door slechts een paar goed scorende programma’s tot stand. De zender deed het, op de woensdag na -waar het marktaandeel nagenoeg gelijk bleef-, op alle andere dagen aanmerkelijk beter dan vorig jaar augustus.

De zegsman vervolgt: “De nieuwe serie Ugly Betty ging uitstekend van start en ook de nieuwe afleveringen van Men in Trees, What About Brian en Desperate Housewives wisten hun vaste groep kijkers weer direct aan zich te binden.”

Nederland 1 was in augustus de grootste zender in de doelgroep 6 jaar en ouder met een marktaandeel van 18.0 procent. SBS 6 volgde met 13.6 procent en RTL 4 sluit de top drie af met 13.0 procent aandeel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen