883.000 kijkers voor Missers


De kijkcijfers van dinsdag 31 juli 2007 (SKO)

Missers (AVRO, Ned1, 21:42) – Het nieuwe programma Missers, een serie van zeven weken over medische fouten, ging dinsdagavond met 883.000 kijkers (madl: 17.0%) van start op Nederland 1. “Nog voor de eerste uitzending op tv is geweest, fulmineren in VARA TV Ma- gazine al drie artsen tegen het program- ma. Ze zetten mij neer als sensatiejour- nalist“, vertelt presentator Pieter Jan Hagens. “Ik vind het hilarisch, maar het geeft wel aan welk gevoel er onder sommige medici leeft.

Het was volgens Jan Hagens geen zware zoektocht om kandidaten te vinden. Hij vervolgt in het AD: “We hebben spotjes uitgezonden in mijn radioprogramma Hagens op de middag en ik heb een column in de Avrobode. Dat leverde bij elkaar veel reacties op. Op basis daarvan zijn we verder gaan zoeken, want we wilden voorbeelden waaruit naar voren zou komen hoe het anders zou kunnen in de toekomst. Ook wilden we weten welke vragen je als patiënt kunt stellen aan een specialist om fouten bij de behandeling of ingreep zoveel mogelijk te vermijden. Van tevoren vroeg ik me echt af wat er boven water zou komen, en of dat een serie zou rechtvaardigen. Ik was verbaasd over de ernst en diversiteit van de zaken.

De Gouden Kooi (Tien, 20:01) – Het omstreden televisieprogramma De Gouden Kooi verhuist naar een nieuwbouwwijk in Roosendaal. Althans, dat doet een bord bij de werkzaamheden aan een nieuw gebouw geloven. Daarop kondigt RTL4 aan de locatie van het programma naar Roosendaal te verplaatsen: ‘Talpa is overgenomen door RTL 4. Daarom komt De Gouden Kooi nu hier’. Naast zittende bewoners als Terror Jaap, Slinkse Huub en Stoeipoes Amanda komt ook ene ‘Creepy Ted‘ in de Gouden Kooi. BN/DeStem deed navraag bij RTL Nederland, maar die weet van niets. Bij de afdeling projectontwikkeling van bouwonderneming BVR weten ze er echter meer van af, meldt het dagblad. Medewerkers zwaaien op deze manier hun vertrekkende collega Ted uit, die het bedrijf verlaat, maar privé in Roosendaal naar de Dussenlaan verkast. “Buurtbewoners die zich bij het uitlaten van de hond rot zijn geschrokken, kunnen dus gerust ademhalen“, schrijft de krant. De Gouden Kooi werd dinsdagavond door 375.000 kijkers (madl: 8.8%) bekeken bij Tien.

CSI Miami (RTL5, 20:33) – De Amerikaanse politieserie CSI Miami wordt wereldwijd beter bekeken dan het oorspronkelijke programma Crime Scene Investigation. Dat weet ook Jorja Fox, die Sara Sidle speelt in CSI. “Imitatie is toch de beste vor van vleierij?“, verelt Jorja Fox in Televizier. “Eerlijk gezegd waren we in het begin best bang voor de spin-offs. CSI was net lekker bezig en toen kregen we al concurrentie. En nog wel van collega’s! Niet iedereen was dan ook blij met de komst van de andere CSI-series. Maar onze cast en crew is hierdoor wel betrokken en bescheiden gebleven.” CSI leert de kijker continu bij over de forensische wetenschap. “Eén van de dingen waar ik vroeger nooit bij stilstond, waren hotelkamers. Ik had me nooit gerealiseerd dat logees hun sporen achterlaten. Letterlijk overal.” CSI Miami werd dinsdagavond door 468.000 kijkers (madl: 9.9%) bekeken bij RTL 5. De uitzending op RTL 4 werd vrijdag door 763.000 kijkers (madl: 15.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen