Westrik presenteert Medical Detectives op NET 5

Geplaatst op di 31 jul 2007 om 12:04

Merel Westrik presenteert dit najaar Medical Detectives op NET 5. De docu- mentairereeks richt zich op geweldsde- licten en toont hoe een forensisch team een bijdrage levert aan het vinden van de dader(s). Merel Westrik is onder andere bekend van AT5, waar zij werkt als nieuwslezeres. Bij NET 5 maakt zij de overstap van regionale naar landelijke televisie. “Ik ben erg enthousiast over mijn samenwerking met NET 5“, vertelt Westrik, die vanaf 22 augustus te zien is in Medical Detectives.

De geweldsdelicten waarop Medical Detectives zich concentreert zijn meestal moord. Sommige afleveringen zijn echter gebaseerd op uitbraken van ziektes of op andere natuurgerelateerde fenomenen. Vrijwel altijd komt het forensisch team erachter wat de oorzaak is en levert het een cruciale bijdrage aan het vinden van de daders. Vaak leiden kleine aanwijzingen tot de oplossing van zaken.

De reeks wordt gepresenteerd door Merel Westrik. Merel is programmamaker en nieuwslezeres bij AT5. Als programmamaakster is ze medeverantwoordelijk voor ‘Kort Amsterdams’, een programma dat korte portretten toont van bijzondere mensen en gebeurtenissen in de stad. Merel maakt de overstap naar landelijke televisie, maar zal ondertussen blijven werken voor de Amsterdamse zender.

Westrik is blij dat ze voor Net 5 mag werken. “De zender past goed bij mij en dat maakt het extra leuk om ervoor te werken. Op de middelbare school werd ik geïnspireerd door een oom die werkzaam was als technisch rechercheur en ik wilde zelf lange tijd naar de politie-academie. Dat ik nu een programma ga presenteren dat zich in de arena van de politiewereld afspeelt maakt het voor mij extra interessant.

Medical Detectives met presentatrice Merel Westrik is vanaf woensdag 22 augustus wekelijks rond de klok van 22.30 uur te zien op NET 5.
10 Reacties op “Westrik presenteert Medical Detectives op NET 5”


 1. Anoniem

  Gaap…. elke zender gaat nu medisch!… gaaap….. lekker orgineel…..

 2. !#Michael#!

  @ Anonymous

  Die gehele medical-hype is anders wel ontstaan met het mega succesvolle Grey’s Anathomy. Wat een pareltje in de Net5 programmering is! Samen met Desperate Housewifes en Lost een van de peilers van de zender!

  Dus Net5 is aardig orgineel en een trent setter op dit medische gebied!

 3. Flippo

  Off-topic: Nogmaals jammer dat Marilou moet stoppen met TV Makelaar. Zit nu naar een herhaling te kijken (hoe kan het ook anders bij RTL) en ze doet het toch wel erg leuk…

 4. ronaldo

  SBS 6 scoort met MI in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar!

  DINSDAG 31 JULI 2007

  Zenderaandelen Boodschappers 20-49 jaar
  18:00-24:00 uur Bron: SKO

  RTL 4 12,8 % SBS6 17,5 %
  RTL 5 10,8 % NET5 8,9 %
  RTL 7 6,8 % VERONICA 5,5 %
  RTL nederland 30,4 % SBS 32,0 %

  NED 1 10,4 % TIEN 5,7 %
  NED 2 3,6 %
  NED 3 3,5 %
  PUBLIEKEN 17,5 %

  TOP 5 Kdh Zender

  1 Hart van Nederland 8,0 % SBS6
  2 Medical investigation 7,9 % SBS6
  3 Journaal 20 uur 7,0 % Ned 1
  4 Shownieuws 7,0 % SBS6
  5 House M.D. 6,4 % SBS6

  Totale kijkdichtheid 27,5 %
  1% kijkdichtheid is 37.930 Boodschappers 20-49 jaar

 5. Mike

  4 programma’s van SBS6 in de Top 5 (20-49) SUPER!! M.I. is echt een hitserie, net als House trouwens. Daar kan RTL nog wat van leren.

 6. Robin

  @ Mike: In Nederland is M.I wel een succes, terwijl in Amerika er maar 20 afleveringen, en 1 seizoen gemaakt en uitgezonden, door tegenvallende kijkcijfers.

 7. Anoniem

  SBS bestempeld alles als een hitserie.

 8. Sander

  Ja leuk is dat voor dat het uitgezonden is noemen ze het al een hitserie dat is vooral grappig wanneer er na die leuke uitspraken bijna niemand kijkt.

 9. Craig

  Gaaap NET5 wat een bagger zender…

  Elke serie verneuken ze.

 10. Sander

  @ craig

  Wel een beetje mee eens maar goed Expeditie Robinson was altijd het enige wat echt goed scoorde op Net 5. En ik vind Peking Express geweldige tv.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.