Westrik presenteert Medical Detectives op NET 5

Merel Westrik presenteert dit najaar Medical Detectives op NET 5. De docu- mentairereeks richt zich op geweldsde- licten en toont hoe een forensisch team een bijdrage levert aan het vinden van de dader(s). Merel Westrik is onder andere bekend van AT5, waar zij werkt als nieuwslezeres. Bij NET 5 maakt zij de overstap van regionale naar landelijke televisie. “Ik ben erg enthousiast over mijn samenwerking met NET 5“, vertelt Westrik, die vanaf 22 augustus te zien is in Medical Detectives.

De geweldsdelicten waarop Medical Detectives zich concentreert zijn meestal moord. Sommige afleveringen zijn echter gebaseerd op uitbraken van ziektes of op andere natuurgerelateerde fenomenen. Vrijwel altijd komt het forensisch team erachter wat de oorzaak is en levert het een cruciale bijdrage aan het vinden van de daders. Vaak leiden kleine aanwijzingen tot de oplossing van zaken.

De reeks wordt gepresenteerd door Merel Westrik. Merel is programmamaker en nieuwslezeres bij AT5. Als programmamaakster is ze medeverantwoordelijk voor ‘Kort Amsterdams’, een programma dat korte portretten toont van bijzondere mensen en gebeurtenissen in de stad. Merel maakt de overstap naar landelijke televisie, maar zal ondertussen blijven werken voor de Amsterdamse zender.

Westrik is blij dat ze voor Net 5 mag werken. “De zender past goed bij mij en dat maakt het extra leuk om ervoor te werken. Op de middelbare school werd ik geïnspireerd door een oom die werkzaam was als technisch rechercheur en ik wilde zelf lange tijd naar de politie-academie. Dat ik nu een programma ga presenteren dat zich in de arena van de politiewereld afspeelt maakt het voor mij extra interessant.

Medical Detectives met presentatrice Merel Westrik is vanaf woensdag 22 augustus wekelijks rond de klok van 22.30 uur te zien op NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen