Winnares ‘Hollands Next Top Model’ steelt pinpas

Kim Feenstra, de winnares van het RTL 5-programma Hollands Next Top Model, is door de politierechter in Groningen veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur wegens diefstal. Dat meldt De Telegraaf. Het model stal vorig jaar een pinpas, waarmee ze vervolgens bij een geld- automaat 500 euro opnam. Dit bedrag moet ze van de rechter terugbetalen aan de gedupeerde. Feenstra won in het programma een contract bij model- lenbureau Max Models. Het bureau was ervan op de hoogte.

Eigenaresse Inger Vendelmans van Max Models laat weten dat de veroordeling geen gevolgen heeft. “We hebben inmiddels zware gesprekken gevoerd en geven haar nog een kans. Dit meisje heeft zware jaren achter de rug, maar heeft nu eindelijk de mogelijkheid een toekomst op te bouwen.” Volgens Vendelmans werd pas halverwege het programma duidelijk dat het model een verleden heeft. “Ze heeft het ons toen op eigen initiatief verteld“, aldus de eigenaresse.

Ook RTL was op de hoogte van de misstap van het model. “Wij hebben er destijds met Kim over gesproken en zij heeft toen spijt betuigd“, aldus een woordvoerder. “Daarnaast was ze ten tijde van Holland’s next top model nog niet veroordeeld, dus wij zagen geen reden haar uit het programma te houden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen