Startdata weekendamusement SBS 6 bekend

Geplaatst op wo 25 jul 2007 om 17:45

De startdata van het weekendamuse- ment van SBS 6 zijn bekend. Vanaf vrijdag 17 augustus zijn de audities van talentenjacht So You Wannabe A Popstar te zien. Hierin krijgen deze keer onbekende Nederlanders de kans de nieuwe popster van ons land te worden. Het programma wordt gepresenteerd door Nance en Gerard Joling en is wekelijks van 20.30 tot 22.30 uur te zien. Op zaterdag 25 augustus start SBS 6 met de amusementsshow Het Beste Idee van Nederland.

Afgelopen weekend werden in Apeldoorn de eerste audities van So You Wannabe A Popstar gehouden. Duizenden mensen van alle leeftijden en in allerlei muziekgenres presenteerden zich aan het castingteam in de hoop door te mogen naar de volgende ronde. Het castingteam is samengesteld uit betrokkenen van de eerste serie van So You Wannabe A Popstar, waarin bekende Nederlanders de strijd aangingen om de nieuwe popster van Nederland te worden. Maurice Wijnen (jurylid), Martijn Schimmer (producer en coach van finalist Sacha Visser) en Erik Hulzebosch (winnaar) hebben deskundig de eerste selectie in de zoektocht naar een nieuwe popster verricht.

De vakjury wordt op een later moment bekend gemaakt. Ook de kijkers thuis hebben uiteraard weer een stem in het kiezen van de winnaar, voor wie een platencontract klaar ligt.

Tooske Ragas en Henkjan Smits presenteren iedere zaterdagavond om 21.30 uur de groots opgezette show Het beste idee van Nederland, waarin ruim 2500 uitvinders strijden om hun idee in productie te krijgen. Ruim 2500 uitvinders schreven zich de afgelopen maanden in voor de voorrondes van het programma. Hier mochten zij hun idee presenteren en zo proberen door te dringen tot de volgende ronde, de live shows.

De beste uitvinders zijn inmiddels geselecteerd en zij mogen hun idee in de live uitzendingen presenteren aan de vakjury – bestaande uit Bernd Schneider, Han Brezet, Manon Navarro en Erland Bakkers – en de kijkers thuis. Het winnende idee zal daadwerkelijk in productie genomen worden.
15 Reacties op “Startdata weekendamusement SBS 6 bekend”


 1. thijs

  Ik weet nog wel wat het beste idee op veronica haalde qua kijkers, dat lag tussen de 100.000 en 200.000 kijkers dus ik weet echt niet of dat nou zo’n succes wordt.

 2. Robin

  Het is een leuk format, Beste idee van..

 3. !#Michael#!

  @ Thijs

  Maak er maar 250/350 duizend van en verder, moet dit concept op SBS6 wel naar het miljoen kunnen zeker als SYWBAP een succes(je) word …

 4. piet

  RTL trilt op zijn grondvesten!

 5. MARI

  de winter camping opent zijn deuren

 6. Bea

  @Piet: Inderdaad, als nederland net een talentenjacht achter de rug heeft start Idols pas

 7. Danny - Digitaal Media.nl

  @MARI
  Wat ben je toch weer flauw ;)

 8. mari

  @danny

  moet jij zeggen:)

 9. piet

  Ja hoor Bea! Mensen nemen die amateuristische rotzooi echt wel serieus! En waar haal je de vergelijk met Idols vandaan! Kwalitatief gezien kan het daar echt niet aan tippen hoor… een schaatser als jurylid…. ga fietsen!

 10. mari

  @danny

  als er iemand altijd commentaar heeft op sbs6 ben jij het wel
  maar ik doe ook graag mee want het is bras wat ze uitzenden

 11. Bea

  @piet:
  Nee, kwalitatief natuurlijk niet.. maar de mensen kijken wel ;)

 12. Jeffrey

  Ik verheug me er nu al op :)

 13. Potje Pindakaas

  @Piet: Nee Gordon in de jury is lekker proffesioneel

 14. Atmos

  Straks hebben we een zomer stop van 3 weken net zoals de meeste werkende mensen :)
  Slimme zet van SBS om dan al te beginnen ben benieuwd of Idols het aandurft om gelijk te beginnen zou geen goede zet zijn, met het ijsdrama nog in de achterhoofd.

 15. Potje pindakaas

  Idols zal qua kijkcijfers beter zijn, maar goed wel slim om van SBS het eerder te starten. Nou maar inderdaad hopen dat RTL het er niet tegenover zet. Dat zou nu ook gewoon kinderachtig zijn

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.