Dierenpolitie op de bres voor verwaarloosde dieren

Ieder jaar krijgt de Dierenbescherming tienduizenden meldingen van dierenleed binnen, variërend van klein leed tot grootschalige mishandeling of verwaar- lozing. Veel dieren leven in slechte omstandigheden. In de Dierenpolitie, vanaf vanavond bij de EO op Nederland 2, worden inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gevolgd, die dagelijks oog in oog staan met deze harde realiteit. In de eerste aflevering van Dierenpolitie krijgt inspec- teur Dick Duyzer een melding binnen.

Hij krijgt te horen dat er op een boerderij in de provincie Utrecht de dieren op grote schaal verwaarloosd worden. “Wat hij aantreft is niet met een paar woorden te beschrijven“, aldus een woordvoerster van de EO. “Paarden tot hun bovenbenen in de poep, lammetjes dood in de wei, hier moet iets gebeuren! Samen met politie en een dierenarts probeert hij uit alle macht de dieren een beter onderkomen te geven.

Inspecteur Taffy Daniel gaat naar een drugspand waar een rottweiler dagenlang op het balkon zou zitten. Er is geklaagd over geluidsoverlast. Ook krijgt ze een melding over een hond die dagen lang aan een tafelpoot zou vastzitten. Bij aankomst bij het gezin blijkt echter veel meer aan de hand te zijn.

Dierenpolitie is vanaf vanavond zes weken lang om 19.25 uur te zien op Nederland 2.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen