Henkjan Smits wil bij RTL 4 blijven jureren

Henkjan Smits, waarvan dinsdag bekend werd dat hij een driejarig contract heeft getekend bij SBS 6, wil graag blijven jureren in programma’s als Idols en X Factor bij RTL 4. Dat zegt Henkjan in RTL Boulevard. RTL-directeur Fons van Westerloo heeft daar geen probleem mee. “Ik heb Fons nog gesproken en hij zegt: ‘Het is nog helemaal niet gezegd dat jij geen Idols of X Factor meer gaat doen. Ik zeg: ‘Nou graag’, want ik ben er hele- maal niet klaar meer, alleen wil ik meer.

Jureren in Idols en X Factor vindt Henkjan niet genoeg. “Ik geef al anderhalf à twee jaar aan aan RTL dat ik jureren ontzettend leuk vind, maar ik wil meer. En ook meer dan af en toe Albert Verlinde vervangen bij RTL Boulevard, hoe leuk ik dat ook vind.

Bij SBS 6 zal Henkjan Smits enkele keren per week te zien zijn in Shownieuws. “Ik vind het ontzettend leuk om te presenteren. Ik doe heel veel dingen voor bedrijven en dat vind ik leuk en ik had het gevoel van: waarom zou ik dat niet doen? Zeker nu met de X Factor. Ik zit daar duidelijk meer als tv-man dan als platenman blijkbaar en toen dacht ik: ik wil meer. Maar SBS wist vreemd genoeg niets van mijn ambities en die heeft mij zelf benaderd. Ik ging er naar toe en ik voelde me daar meteen ontzettend welkom, een soort warm bad waar ik binnenkwam.

Henkjan vindt het vooral ‘heel spannend’ dat hij een grote liveshow mag presenteren voor SBS 6. Wat het precies gaat worden is nog onbekend, “want SBS 6 heeft een aantal opties lopen en heeft zelf nog geen beslissing genomen wat voor show het wordt, maar het wordt een grote liveshow“, aldus Henkjan.

Een persvoorlichter van RTL 4 wenst Henkjan veel succes bij de concurrent: “Hij heeft goed werk voor ons gedaan. We wensen hem al het goeds en succes en krijgt bij de concurrent vast iets wat wij hem niet kunnen bieden. Henkjan was een jurylid en niet zozeer een a-ster zoals Robert ten Brink of Wendy van Dijk. We waren nog in overleg, maar we hebben de kans niet meer gekregen om verder te praten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen