SBS 6 gaat voor het marktleiderschap

Programmadirecteur Tina Nijkamp van SBS heeft zichzelf tot doel gesteld om SBS 6 de marktleider onder de Nederlandse televisiezenders te maken. Dat zegt Nijkamp zelf in de GPD-bladen. “Dat is niet iets wat je in twee maanden tijd realiseert, maar het zou mooi zijn en we zijn op de goede weg“, vertelt ze. “We hebben het afge- lopen jaar veel nieuwe programma’s succesvol geïntroduceerd bij SBS 6. Dat was soms best spannend.

Op de donderdagavond heeft SBS 6 bijvoorbeeld voor het eerst een serieavond geïntroduceerd met House en The Ghost Whisperer. “Ik heb wel even wakker gelegen van de vraag of dat zou gaan werken. Binnenkort gaan we trouwens ook de succesvolle Amerikaanse dramaserie Jericho uitzenden.” Toch zijn er ook verbeter- punten. Er zijn natuurlijk altijd dingen die beter kunnen. De vooravond bijvoorbeeld. Medisch centrum, de vroege editie van Hart van Nederland en Shownieuws zijn prima programma’s, maar ik zou graag zien dat ze nog iets meer kijkers trekken.

Wendy van Dijk vetrok vorig jaar bij SBS 6. Volgens Tina geen groot verlies. “Het vertrek van Wendy en ook Robert ten Brink is opgeklopt door de media. De buitenwereld sprak van een klap, wij niet. Bij SBS 6 is iedereen even belangrijk. Wendy maakte acht uitzendingen per jaar van Hart in aktie, Cilly Dartell en Milika Peterzon trekken al vanaf het begin van SBS avond aan avond massa’s kijkers met Hart van Nederland. Daar hoor je nooit iemand over. Ik heb er geen seconde minder om geslapen. Niet dat het leuk is dat Wendy weg is, begrijp me niet verkeerd. Maar zij wilde na negen jaar iets anders en daar kan ik vrede mee hebben.

Gerard Joling is op dit moment de grote ster bij SBS 6. Hij presenteert niet alleen Shownieuws, maar is ook de presentator van het succesvolle Sterren dansen op het IJs. “Ik ben dol op Gerard, niet alleen als presentator, maar ook als mens. Hij past heel goed bij SBS. Het zou fantastisch zijn om hem exclusief onder contract te hebben. En ja, hij doet ook nog een programma met Gordon bij Tien. Het is niet anders. Ik ben ook niet zo bezig met de concurrentie. Ik hou niet van kinnesinne, allemaal gedoe dat alleen afleidt. Bij SBS gaan we liever uit van onze eigen kracht.

SBS 6 komt eind maart met So you wannabe a popstar. Tien begint op 11 maart met Just the two of us. Na de ijsoorlog, lijkt nu de zangoorlog aan te breken. “IJsoorlog, zangoorlog. Ik begrijp dat het lekker bekt in de publiciteit, maar zelf zie ik het niet zo. In het najaar is gebleken dat twee ijsdansshows best naast elkaar kunnen bestaan, net zoals er ruimte is voor meerdere dramaseries of nieuwsprogramma’s. Ik heb nooit begrepen waarom RTL ook zo nodig op vrijdagavond moest ijsdansen. Het was ónze avond. Wat dat betreft is de overwinning niet meer dan verdiend.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen