Henkjan Smits tekent contract bij SBS 6

Henkjan Smits heeft een driejarig contract getekend bij SBS 6. Dat meldt een woordvoerder van de zender vandaag. Smits wordt juryvoorzitter in het nieuwe muziekprogramma So you wannabe a popstar? met Nance en Gerard Joling. Ook zal de zelfbenoemde talentscout en- kele keren per week de vroege editie van SBS Shownieuws presenteren. Bovendien krijgt hij in de toekomst ook nog andere programma’s bij de zender. Daarover is op dit moment nog niets bekend.

Henkjan is erg blij met zijn overstap naar SBS 6: “Ik bewonder het ondernemersschap van SBS 6 en wil me bij de zender graag ontwikkelen tot een veelzijdige presentator. Uit de gesprekken die ik heb gevoerd, blijkt dat SBS 6 me deze kans wil bieden. Maar allereerst ga ik aan de slag als juryvoor-zitter van So You Wannabe a Popstar dus de bekende Nederlanders zijn gewaarschuwd!

SBS 6 is blij met de komst van Henkjan. “Henkjan heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een absolute tv-persoonlijkheid waar je niet meer om heen kan“, aldus programmadirecteur Eric van Stade. “Ik vind het erg leuk dat hij het juryvoorzit- terschap van So You Wannabe a Popstar op zich neemt, maar ben nog blijer dat we hem kunnen verwelkomen als nieuwe presentator bij SBS 6. Ik ben er van overtuigd dat de zender met Henkjan een nieuwe toppresentator in huis heeft gehaald!

In So You Wannabe a Popstar gaan bekende mannen en vrouwen, die niet of nauwelijks kunnen zingen, de strijd met elkaar aan om uit te maken wie van hen de beste popster is. Daarbij gaat het niet alleen om hun zangkunsten, maar ook om hun uitstraling op de bühne. Geholpen door professionele coaches treden de BN’ers in een wekelijkse strijd live op om de gunst van de kijker. De winnaar verdient een platencontract. So You Wannabe a Popstar is vanaf 16 maart te zien bij SBS 6.

Smits was de afgelopen jaren te zien bij RTL 4. Daar was hij drie seizoenen lang de juryvoorzitter van Idols en onlangs was hij nog te zien als jurylid in de talentenjacht X Factor. Bovendien verving hij Albert Verlinde regelmatig als presentator van RTL Boulevard. In september gaat een nieuw seizoen van Idols van start, verklapte jurylid Jerney Kaagman onlangs. Henkjan Smits zal hier waarschijnlijk niet in te zien zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen