SBS 6 met datingshow voor verminkte mensen

SBS 6 werkt aan een datingprogramma voor mensen met verminkte gezichten. Dat meldt de Volkskrant. Mensen die mee willen doen moeten wel ‘vrij erg’ verminkt zijn volgens een woordvoerder van SBS 6. De zender is op zoek naar kandidaten met bijvoorbeeld zeer zware brandwonden op het gezicht of mensen die door omstandigheden beide ogen missen. “Als onze kandidaten over straat lopen, wor- den ze door 80 procent van de mensen nage- keken“, laat de woordvoerder weten.

Op 20 februari worden de deelnemers op SBS 6 gepresenteerd in de eerste aflevering van Liefde op het tweede gezicht. Geïnteresseerde kijkers kunnen op de oproep reageren. Het aantal reacties bepaalt het verdere programmaverloop. SBS is niet bang voor een ‘freakshow’. “Nee hoor. Het wordt geen aapjes kijken. Dit wordt integer gemaakt“, aldus de zegsman in Volkskrant. “Als je het format van Over mijn lijk van BNN op papier zou zien, komt het heel cru over. Maar als je het op tv ziet, wordt het als heel mooi ervaren. Deze mensen hebben gewoon heel veel moeite een partner te vinden. Daar gaan wij ze bij helpen. Bovendien zetten we ons hiermee in voor de acceptatie van mensen met een aandoening in het gezicht.

SBS zegt inmiddels een paar kandidaten te hebben gevonden, maar zoekt er nog meer. De zender zegt zich niet te kunnen voorstellen dat niemand op de oproepen zal reageren. “Op het moment dat je verminkte mensen de gelegenheid biedt om echt te laten zien wie ze zijn, zijn er altijd kijkers die zich aangetrokken voelen.

Kandidaten kunnen zich aanmelden via [email protected].

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen