Fons van Westerloo: ‘Dancing on Ice te serieus’

Geplaatst op za 27 jan 2007 om 12:20

Fons van Westerloo denkt dat de lagere kijkcijfers van Dancing on Ice te wijten zijn aan de toon van het programma. De makers nemen het iets te serieus, aldus Van Westerloo. Sterren dansen op het IJs van concurrent SBS 6 is voorlopig de winnaar van de ijsdansoorlog met RTL 4. “Het is een BBC-format dat wij gekocht hebben gewoon en daar wordt gedaan alsof het om iets gaat, zal ik maar zeggen“, aldus de directeur van RTL Nederland in De wereld draait door.

Volgens Van Westerloo mist Dancing on Ice wat vrolijkheid. “Er zitten ook Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra in. Ik denk dat ze het iets te serieus nemen. En bij SBS 6 maken ze er een beetje een potje van en Gerard Joling is gewoon gek aan het doen. Maar wie een beetje de gelikte show wil kijken moet bij ons komen.”

De RTL-baas heeft wel aangegeven dat het wat gezelliger mag in Dancing on Ice. “Het is wel zo dat Bart in ’t Hout, de algemeen programmadirecteur, en ik dan de volgende dag bellen en dan zijn we heel erg bedroefd met z’n tweeën een tijdje. En dan komen we wel tot de conclusie dat het misschien wel wat leutiger kan. Dat proberen ze, maar dat was vorige week nog niet gelukt. Ik zeg: dat kan wel wat vrolijker.

Het programma van de buis halen is geen optie, aldus Van Westerloo. “Voor zo’n programma heb je natuurlijk geduld. Dat gaat gewoon door tot het einde.” Ook een verhuizing naar zaterdag is voor hem geen mogelijkheid. “Nee. Dan geef je het te snel op en wij hebben op zaterdag het grote programma X Factor. Ik denk dat je dat niet moet doen. Nu moeten we gewoon volhouden en blijven proberen.

Ook de soap Goede tijden, slechte tijden kampt met lagere kijkcijfers. Waar de soap in voorgaande seizoenen vaak over de twee miljoen kijkers scoorde, bedraagt het gemiddelde aantal kijkers tegenwoordig zo’n 1,4 miljoen. Fons van Westerloo maakt zich geen zorgen. “Dat zijn van die programma’s die jaren lopen en dan komt er altijd weer een moment dat ze wat nieuws moeten bedenken. Ik zou het bijna niet kunnen bedenken meer eerlijk gezegd, want alles is wel langs geweest. Nee, dat scoort nog heel hoog. 1,6 miljoen mensen kijken elke avond om acht uur. Lijkt mij niet gering.

Jarenlang was RTL 4 de marktleider onder de televisiestations. Sinds Nederland 1 vorig jaar is veranderd in de grote amusementszender van de Publieke Omroep, is daar verandering in gekomen. Ook dat is geen reden tot zorg, aldus Fons van Westerloo. “Onze doelgroep is 20 tot 49 jaar. Daar zijn wij veruit marktleider in. En als je zes jaar en ouder doet is Nederland 1 de marktleider. Maar bij de commerciële omroep is het nou eenmaal zo, dat de adverteerder echt niet geïnteresseerd is in mensen boven de vijftig jaar als het om commerciële televisie gaat.

De RTL-baas denkt dat de adverteerders daar geen ongelijk in hebben. “Ze zeggen eigenlijk het volgende: als iemand Coca Cola drinkt z’n hele leven, dan zal hij op z’n vijfenvijftigste niet meer naar Pepsi gaan. Dan is hij merktrouw en niet beïnvloedbaar meer. Dat zegt de adverteerder. Wij volgen gewoon de adverteerder. Als de adverteer- der zegt: ‘Wij moeten meer oudere mensen hebben’. Wat dacht je? Onmiddelijk morgen gaan we programma’s maken. Wij zijn een commerciële omroep.
64 Reacties op “Fons van Westerloo: ‘Dancing on Ice te serieus’”


 1. Theo

  De opmerking van Fons dat GTST dagelijks nog 1,6 miljoen scoort sloeg ook nergens op.
  Ja met de kijkcijfers van 2005 in de hand zou het kloppen ;)

 2. EL-G

  maar hij heeft opzich wel weer gelijk dat in de 17 jaar dat GTST nu bestaat ze wel vaker las hebben gehad met dalende kijkcijfers.

 3. Eveline

  Nou, met de kijkcijfers die Dancing on ice gisteravond behaalde zou ik als ik Fons was toch serieus overwegen de dure show toch naar bijvoorbeeld donderdag te verplaatsen. In de hoop dat het dan beter scoort. Ik hoor in mijn omgeving dat mensen naar allebei de shows willen kijken maar dan toch kiezen voor Sterren dansen op het ijs en dan af en toe zappen naar Dancing on ice. Dat doe ik ook. Ondanks dat D.O.I is een leuke en mooie show is, vind ik de SBS show wat gezelliger.
  De RTL gaat echt niet meer beter scoren met deze kijkcijferdaling. Ook lijkt het me nu nog een kans om te kijken of het programma uberhaupt kan scoren op een ander moment. Op deze manier weet je dat niet en voorspel ik dat dit gelijk het einde van Dancing on ice is. Dus Fons, sleutel niet aan de inhoud maar aan de uitzendtijd. Daar zit het probleem lijkt mij!

 4. Talpafan.nl

  RTL 4 herhaalt te veel vind ik. Baantjer, Grijpsta en de Gier, Mijn vrouw jou vrouw, In Holland staat een huis enz enz.

  Jammer, ze krijgen het zwaar met SBS zo.

 5. Maaike

  GTST scoorde gisteren 1.183.000 kijkers, dat kun je weinig anders dan dramatisch noemen (dat ligt overigens niet alleen aan GTST zelf maar ook het feit dat er na GTST ’s avonds weinig fatsoenlijks te zien is bij RTL).

  Het wordt dat de RTL-leiding zich eens een paar dagen op de hei terugtrekt om een nieuwe koers uit te zetten i.p.v. zoals Fons nu doet de kop in het zand te steken.

 6. MediaFlandria

  Ik dacht dat ‘Dancing On Ice een format was van ITV.
  http://dancingonice.itv.com/

 7. M@rk-Bred@.

  Het is erg kinderachtig van Fons van Westerloo om SBS zo naar beneden te halen. Hij heeft SBS zelf grootgemaakt…RTL heeft gewoon zijn beste tijd gehad…! Net als veel van hun presentatoren…en kan die Froukje de Both ook van het scherm. Het kind heeft totaal niks gepresteerd. Alles wat ze doet flopt!
  Gewoon een muts!

 8. Michael*

  Ze mogen van mij dat hele SBS kliek gelijk afvoeren dat daar nu de leiding heeft. Sinds hen de leiding hebben, gaat het alleen maar bergafwaarts met RTL4. Het had niet zo gemogen! :evil:

 9. Anoniem

  Wat een oplichter die man.
  Hij lult maar raak en iedereen trapt erin.

  Hij maakt grove fouten op dit moment.

 10. Ivo

  @Anonymous
  Het is maar zeer de vraag hoe lang de aandeelhouders van RTL nog in Fons zijn praatjes trappen.
  Lage kijkercijfers >> lage reclameinkomsten >> lage winst –> Fons exit

 11. Linda

  Het viel me op dat hij niet goed op de hoogte is.

  1. DOI is van ITV en zeker niet van de BBC
  2. GTST 1.6 is ± 1.3
  3. Hij kent zn eigen RTL sterren niet eens, hij sprak over een dame van camping life die meedoet met DOI hmmm dat is dus een kerel
  4. Hij wist niet eerder wie Endemol heeft gestrikt voor DOI

  Waar is hij mee bezig…. Kom op Fons een beetje meer bezieling vanuit je toren….waar is de pioniersmentaliteit ipv angstig copy en angstig hazen gedrag…..

 12. Televisiefreaks

  Wat kijkcijfers betreft kan ik mij nog heugen dat in de jaren ‘90 het zeer weinig voorkwam dat GTST onder de 2 miljoen kijkers dook. Het was het eerste programma waarvan ik kijkcijfers overschreef van Teletekst en hier met kleurenpotlood een grafiek op papier van maakte.
  In de tijd dat Veronica en SBS6 bij het zenderaanbod kwamen zag je GTST iets inzakken naar 1,8 miljoen kijkers gemiddeld. Toen viel op dat de quiz Denktank op Veronica rond de 500.000 kijkers weg wist te snoepen om 20.00 uur. (hetzelfde doet Tien nu met Deal or No Deal) Een hele grote dip kwam voor GTST in 1999 toen de RTL family op Veronica het succesvolle eerste seizoen van Big Brother pal tegenover GTST plaatsten. 1,5 miljoen kijkers bleven er toen over voor GTST. Gelukkig plaatste de RTL family Big Brother later op het tijdstip van 19.00 uur, zodat het aantal kijkers weer aantrok naar de 1,8 miljoen gemiddeld voor GTST.
  Eigenlijk is dit huidige seizoen van GTST het eerste waarvan ik zie dat de kijkcijfers echt een enorme dip vertonen ten opzichte van de voorgaande jaren. Was het voorheen uniek wanneer GTST tussen de 1 miljoen en 1,5 miljoen kijkers scoorde (dat gebeurde vaak alleen bij een aflevering op 1e kerstdag), nu zie je dat het met enige regelmaat voorkomt.

 13. Ivo

  GTST scoorde twee seizoenen geleden nog zo’n 2,1 mln kijkers gemiddeld, vorig seizoen was dat al gedaald tot 1,7 mln en dit seizoen ligt het gemiddeld tot nu toe op zo’n 1,4 mln. Vervelend is echter dat de cijfers vooral de laatste zes weken in een duikvlucht zijn geraakt, terwijl januari normaal gesproken veruit de beste maand voor GTST is. Als je cijfers op dit moment ziet, dan vraag ik me af hoe ver het nog gaat zakken in de traditioneel zwakke maanden mei en juni. Onder de 1,0 mln vrees ik.

 14. Arend

  Dancing zakt door Ice !

 15. Televisiefreaks

  @ Ivo: Het is pertinent onjuist als je gaat beweren dat GTST 2 seizoenen terug nog op gemiddeld 2,1 miljoen kijkers zat. En onder de 1 miljoen kijkers zal het de komende tijd niet komen, daarvoor heeft GTST echt teveel fans. Dat het aantal kijkers wat tegen valt heeft alles met het weer maken. Zolang de duiven niet van het dak afvriezen in de avond blijft het aantal kijkers lager in deze tijd van het jaar. Het moet eens goed gaan vriezen, zodat iedereen met een warme chocomel voor de buis gaat zitten. ;-)

 16. Theo

  GTST zat vorig jaar rond deze tijd gemiddeld op 1,6
  Dat was in 2005 nog 1,9 en in 2004 nog 2 miljoen.
  Dit seizoen zien we steeds vaker 1,4 a 1,3 miljoen op de teller.
  Nederland is de soap na 17 jaar gewoon beu en moe.
  RTL4 heeft echter geen alternatief.
  Een nieuw programma wat spontaan 1,4 miljoen mensen gaat trekken is in deze dagen praktisch niet meer te ontwikkelen.
  Dus blijft het doormodderen met nieuwe karakters en nieuwe verhaallijnen die waarschijnlijk ook niet gaan zorgen voor meer kijkers.
  Ik heb het al vaak geroepen.
  Aan lange termijn visie hebben ze bij RTL nog nooit gedaan.
  (bij andere zenders trouwens ook amper)
  Dat breekt ze nu gigantisch op.
  RTL krijgt de komende 2 jaar nog veel meer klappen te incasseren, mark my words.

 17. [dannyºlinkers).nl

  @Arend:
  Zo’n opmerking slaat nergens op.
  Dansen zakt door ijs???
  Een opmerking als Sterren Zakken door het IJS klopt nog wel, maar misschien kan je beter Dancing Under Ice zeggen.

 18. Televisiefreaks

  @ Theo: En ook jij zit er naast met de kijkcijfers die je noemt over GTST. Vorig rond deze tijd zat GTST hoger dan gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. Op 2 januari 2006 haalde de best bekeken aflevering van dat jaar zelf 2,1 miljoen kijkers. Ga aub niet met cijfers strooien als je niet zeker weet of ze ook juist zijn.

 19. Theo

  Ik heb het niet over de best bekeken uitzending toen er toevallig trouwerijtje in de serie zat. :?
  Ik heb het over gemiddelden.
  Zoek het anders nog eens even rustig na op het internet voordat je anderen bekritiseert met kromme cijfers, omdat ze aan je heilige koetje GTST komen.

 20. Dayslover

  @Televisiefreaks: Laten we wel wezen, vorig jaar zag ik de dip al aankomen toen de 3000ste aflevering geloof ik na de kliffhanger heel weinig kijkers scoorde met de dood van Valerie. Terwijl zulke afleveringen normaal veel hoger scoren, deed deze het amper. Dat jaar was gewoon dramatisch slecht, en dit jaar doet het het nog slechter. 2 Seizoen geleden deed het het nog redelijk, maar 3 seizoenen terug piekte de soap nog als nooit te voren.

  GTST zal best wel weer betere tijden krijgen, dat hebben alle soaps. In de USA dalen de soaps ook al jaren.

 21. Televisiefreaks

  @ Theo: Noem dan een betrouwbare link waar zwart op wit staat dat GTST vorig jaar 1,6 miljoen kijkers gemiddeld behaalde in januari.

  Quote: Zoek het anders nog eens even rustig na op het internet voordat je anderen bekritiseert met kromme cijfers, omdat ze aan je heilige koetje GTST komen.

  Ik kijk inderdaad al sinds jaar en dag naar deze soapserie. En ook bekijk ik al jaren kijkcijfers. En wanneer jij of anderen hier cijfers gaan noemen die wel heel ver naast de waarheid zitten heb ik zoiets van noem dan geen cijfers.

 22. MartijnK

  Ik heb sterk het gevoel dat GTST “storywise” gezien nu heel boring is en dat het niet langer sprankelend is. Inderdaad, alles heeft de revue gepasseerd, inclusief de bizarre verhaallijnen….de soap is “growing stale” en dan zijn er ook nog de concurrerende programma’s die goed scoren…dus die snoepen makkelijker kijkers weg bij GTST.
  Overigens, de cast samenstelling…..is dat wel representatief, als je kijkt naar de doelgroep waar RTL graag op wilt richten? Ik dacht dat er tegenwoordig iets teveel jongeluitjes in zitten, van leeftijd 15-17 jaar….
  Hoe dan ook, producers kunnen evengoed sleutelen aan het cast en aan de stijl van verhaal vertellen. Dat gebeurt vaker in Amerika met de soaps, alleen al om kijkers terug te halen….

 23. Televisiefreaks

  Laat eens wat vrouwen reageren hier over GTST. Die reageren vast heel anders. :-)

 24. Rinze

  Naja over GTST ga ik niets zeggen, daar is het wel vaker gebeurt dat de kijkcijfers naar beneden gingen en daarna weer opkrabelden, dat zal nu ook wel weer gebeuren. DOI is idd een afgaand glijspektakel, er moet idd aan de uitzendatum worden gesleuteld dus zet het om mij part op donderdag, of je blijft gewoon op vrijdag uitzenden en je neemt je verlies. Ik hoop een ding wel en dati s dat fons zijn lesje nu geleerd heeft samen met de rest van de RTL NL leiding want ze gaan hier natuurlijk erg hard onderuit. Fons heeft SBS zwaar overschat denk ik zo en als ze verstandig waren geweest dan hadden ze het voorlopig bij X-Factor gelaten en dan in setpember of zow weer een nieuw seizoen DOI maargoed daar is niet voor gekozen. Ik weet wel zeker dat de RTL Group in Luxenburg op dit moment RTL NL scherp in de gaten gaat houden want ik weet wel zeker dat ze “not amused” zijn dat Fons en de rest van zen vrinden hier zo’n grote fout hebben gemaakt. Fons zal zich de komende maanden echt moeten gaan bewijsen en anders dan kon het wel eens heel erg snel exit zijn voor Fons. Ik denk zelf dat het voor RTL NL goed zou zijn dat Fons en Bart in het hout op zouden stappen. Ze zijn teveel vastgeroest in hun beleid en een frisse wind door het bedrijf zou erg goed zijn. Hij mag dan geniaal zijn want hij heeft zowel SBS binnen een paar jaar schuldenvrij gekregen en heeft meegeholpen met het uitbouwen van de zender en ook RTL heeft hij veel gebracht maar ik denk dat het tijd voor hem wordt dat ie samen met bart gaat vissen ofzow.

 25. Simon

  “Ze zeggen eigenlijk het volgende: als iemand Coca Cola drinkt z’n hele leven, dan zal hij op z’n vijfenvijftigste niet meer naar Pepsi gaan.”

  Slaat nergens op :P

  Ik drink gewoon wat in de aanbieding is :)

 26. Chiel

  Nee, wat je ma haalt drink je Simon :)

 27. Jan

  Ik heb me behoorlijk geïrriteerd aan Joost Zwagerman bij De wereld draait door. Hij vond het nogal vreemd dat RTL de adverteerder dient. Is deze man niet helemaal bij zijn verstand of zo? Ieder bedrijf dat voor het grootste deel leeft op verdiensten uit advertenties past zich aan aan de wensen van de adverteerder.

 28. René[van Gee]

  @Jan

  Ook als commerciele omroep kun je grenzen stellen aan het bedienen van de adverteerder. het lijkt er nu steeds meer op dat de adverteerders de dienst uit maken bij RTL en dat kom de programmering niet ten goede.

 29. Theo

  @Jan
  Helemaal waar.
  Ik irriteerde me ook mateloos.
  Vooral de opmerking dat de PO alle programma’s kan maken die ze willen omdat ze niet naar adverteerders hoeven te kijken.
  Komt die Zwagerman van Mars ofzo??
  Waarom is het pretnet NED1 ontstaan dan??
  Toch echt om de adverteerders tegemoet te komen.
  En het profiel van NED3 is helemaal opgezet om meer adverteerders in het jongerensegment binnen te halen.
  Als je je dan op wilt werpen als deskundige, zorg dan ook dat je weet waar je over praat.
  Helaas is Zwagerman net zo’n soort deskundige als Jan Mulder ;)

 30. René[van Gee]

  @Theo,

  Zwagerman heeft gewoo gelijk. De publieke omroep kan gewoon leuke programma’s maken en als die goed bekeken worden dan komen de adverteerders vanzelf.

 31. Theo

  @Televisiefreaks.

  GTST zakt al voor het vierde jaar gemiddeld met zo’n 200.000 kijkers in per seizoen.
  Dit is al het vierde jaar dat dat aan de gang is.
  Vorig jaar zijn hier al uitgebreide discussies gevoerd (ten tijde van al die incestverhaallijnen) omdat het inzakte naar 1,6 miljoen.
  Een zwart op wit overzicht kan ik je niet aan helpen, omdat dat soort gegevens redelijk fragmentarisch terug te vinden zijn.

  Waarom is er trouwens geen goede database van alle programma’s en alle kijkcijfers vanaf 1970 ofzo??
  Daar is het internet toch ideaal voor.
  Volgens mij registeert SKO ook niet langer dan 3 jaar.
  Er zijn overal encyclopys voor, en voor alle hits heb je hitdossier, hele filmsites waar je op jaar kunt zoeken, maar om kijkcijfers terug te vinden heb je een speurhond nodig.

 32. BBC

  Dancing On Ice is oorspronkelijk begonnen op de BBC onder de naam Stricly Ice Dancing, aangezien het een spin off was van Stricly Come Dancing.
  De BBC heeft het echter bij 1 special gelaten, en ITV heeft het programma verder ontwikkeld.

 33. Theo

  @Rene

  De PO programma’s worden eerst getoetst door een netmanager of ze wel in aanmerking komen.
  Bij die toets wordt ook zeker gekeken of het programma in een commercieel segment valt.
  De ruimte om programma’s te maken die amper kijkers genereren is bij de PO inmiddels ook erg klein.
  De VPRO moest vorig week weer niet voor niets zijn late night programma afblazen.
  Kortom wat wij PO noemen is gewoon commercie wat van 2 walletjes vreet.

 34. Coco

  SBS heeft het format ook verder ontwikkeld met Holiday on Ice, dus wat Fons zegt is lariekoek. Ik zeg niet dat ze de eerste waren, maar ze hebben er wel een eigen draai aangegeven en die werkt gewoon beter. Met Bart in t Hout als programmadirecteur, wat wil je, die helpt RTL langzaam aan naar z’n malle moer.

 35. René[van Gee]

  “De PO programma’s worden eerst getoetst door een netmanager of ze wel in aanmerking komen.”

  Die toets bepaald of zo een programma binnen de ‘kleur’van de zender past en heeft niets met commercie te maken. Daardoor kunnen ook programma’s die geen groot publiek trekken worden gemaakt.|

  Het stoppen van de late night show “De staat van verwarring” had een andere reden en komt weer terug als “De spek en bonenshow”

 36. Theo

  Rene dream on

 37. René[van Gee]

  @Theo

  Dat heeft niets met dromen te maken hoor Theo maar meer met realiteitzin op basis van de bekende gegevens.

 38. Jan Willem

  NEE! Dancing on Ice is niet te serieus! Vorige week was het heel onserieus en dat was een bout uitzending! Deze keer was weer serieuzer, en dit was gewoon goed! Leuk zo!

 39. Theo

  Joost…….. ben jij dat ……… Joost??

 40. René[van Gee]

  @Theo
  “Joost…….. ben jij dat ……… Joost?? ”

  Maakt dit deel uit van de polemiek of zijn je medicijnen uitgewerkt? :lol:

 41. Televisiefreaks

  @ Theo: Quote: Waarom is er trouwens geen goede database van alle programma’s en alle kijkcijfers vanaf 1970 ofzo??
  Daar is het internet toch ideaal voor.
  Volgens mij registeert SKO ook niet langer dan 3 jaar.
  Er zijn overal encyclopys voor, en voor alle hits heb je hitdossier, hele filmsites waar je op jaar kunt zoeken, maar om kijkcijfers terug te vinden heb je een speurhond nodig.

  Daar sla je inderdaad de spijker mee op z’n kop. Het zou mooi zijn wanneer de SKO op hun website een kijkcijferarchief gaat beheren. Daar zou ik (en vele anderen) uren in rond snuffelen. En dan kunnen we in kijkcijferdiscussies meteen de cijfers van de SKO site erbij halen ipv zomaar getallen noemen, waar iedereen zich hier schuldig aan maakt. ;-)

 42. Theo

  @Rene

  Verder dan een vitaminepil kom ik niet hoor.

  Maar ik had echt even het idee dat ik met Joost Zwagerman in discussie was, die met zijn naieve instelling nog steeds gelooft
  dat onze PO zijn ziel niet ingeruilt heeft voor kijkcijfers en marktaandelen ter meerdere eer en glorie van de Ster die de
  rol vervuld van koning, keizer & admiraal op NED1-2 & 3.

  Maar ik merk dat er nog steeds mensen zijn die zijn mening delen.
  Ach het is een mening, zoals je gemerkt heb deel ik um niet, maar ik zal hem respecteren.

  Ik ga lekker uit eten en daarna nog even op zuip.
  Ik wens U allen een fijne zaterdagavond :D

 43. René[van Gee]

  @Theo

  Even nog want anders vervallen we in herhaling.

  Natuurlijk, adverteerders zullen best van invloed zin op het programmeren van programma’s door de zendercoördinator maar in ieder geval niet inhoudelijk zoals bij de commerciele omroepen wel het geval is.

 44. Anoniem

  Fons helpt die zender naar de klote.

 45. Frits

  Het gezegde “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”, is blijkbaar kompleet wereldvreemd voor dat hypocriete enge linkse mannetje Joost Zwagerman. Alsof je bij de PO alle vrijheid hebt, wanneer Matthijs van Nieuwkerk plotseling rechtse taal zou gaan bezigen in DWDD dan zullen ook zijn broodheren hem dat niet bepaald in dank afnemen en heeft hij binnen no time zijn laatste goed belegde boterhamtje bij de PO gegeten.

 46. Muziekfan

  Kijkt Theo nooit naar NED1? Ja, is mijn antwoord, hij kijkt naar MWDL , P&W,
  En toch NED1 afkraken.
  Wist niet dat ie naar DWDD kijkt :) :P

 47. Jorzz

  FINALE XFACTOR VERSCHOVEN NAAR 24 Februari 2007!

  Op 24 februari is de finale van XFactor en de Uitslag van XFactor is er op DEZELFDE avond om 22:30, na Lotto Weekend Miljonairs! Dat kan dus goede cijfers betekenen, omdat het op dezelfde avond is!

 48. Bil

  ehhhhhhhh……….oek maar x factor balt me voor geen hol of zit ik hier dan in de vekeerde kamer……..oke dan probeer ik het hier naast :(

 49. Jorzz

  Waarom reageer je dan?

 50. Daphne

  6 x twee en halve minuut voor de liedjes en daarmee een show van anderhalf uur maken….aaaaggghhh!

 51. [dannyºlinkers).nl

  @Bil:
  Je zit hier blijkbaar in de verkeerde kamer!
  Ga maar naar Tante Taart ofzo!

 52. Sebas

  Dancing On Ice wordt nu onder die titel uitgezonden door ITV. Echter, Dancing On Ice in NL is een afgeleide van de BBC ijsvariant van Strictly Come Dancing, Stricly Come Iceskating/Dancing On Ice, dat door de BBC als eenmalige weekendshow is uitgezonden. Het is dus een BBC concept.

 53. poppie

  @ sebas
  lul niet man op de aftiteling staat dat het een granada format is en dus niet van de bbc. Granada heeft het gejat van de bbc. want ook de bbc biedt aan zenders een ice skating format aan.

 54. ohboy

  Als RTL handig is zetten ze doi op woensdag of donderdag neer.
  Denk woensdag het beste is dan zitten er meerdere dagen tussen de grote shows en de films lopen nu ook niet alleen de sport verder op de zenders is een probleempje..

  Tevens lijkt het mij dat ze eens een mooie goede opening neer zetten.
  Dat herhalen van beelden.. zap zap..
  En de studio mogen ze ook wel eens verwisselen voor iets groots deze is echt te klein en nu bleek ook nog eens dat ze het ijs niet goed konden houden…

  En op de vrijdag zou ik de nieuwe Comedy serie zetten die ze nu aan het opnemen zijn in amsterdam.
  Mogelijk helpt dat weer iets..

  GTST kan weer meer kijkers krijgen als ze 1min voor 8 eens beginnen en niet na 10min een reclameblok in starten.
  Ook de herhaling van de dag er voor kan er volgens mij wel uit hoe onm het doet met die intro lijkt me ook wel iets…

 55. Micha

  RTL moet nu echt zijn zenders flink gaan aanpassen. meer eigen productie op RTL4 en veel meer programma’s op een avond zoals Nederland 1 ook heeft. RTL5 meer goeie series en shows. RTL7 s’avonds doorgaan met nieuws.
  En voordat ze dit zouden kunnen doen, ook de vormgeving spectaculaire veranderen

  Voorbeeld: Dancing On Ice op Vrijdag liveshow: 20:30 – 22:00 uur
  22:00 uur – 22:05 uur nieuws
  22:05 uur – 22:30 uur programma
  22:30 uur – 23:00 uur 4 in het land
  23:00 uur – 00:00 uur talkschow
  00:00 uur – 00:10 uur nieuws

  Zaterdag:

  20:00 uur – 21:00 uur: Lotto weekend miljonairs
  21:00 uur -21:30 uur: uitslag Dancing on Ice
  21:30 uur – 23:00 uur: X Factor
  23:00 uur – 23:15 uur: nieuws
  23:15 uur – 00:45 uur: film

 56. Micha

  Dus ik blijf erbij dat ze de avond helemaal moeten omgooien. want het is al jaren zo dat er na 20:30 uur , 1-2 of 3 programma’s te zien zijn maar ze kunnen ook een sucsesvol concept van nederland 1 overnemen om meerdere programma’s te maken/programmering van een half uur en dan meer variatie te hebben. Want er staat zeker 4 jaar al van 20:30 uur – 22:30 uur een film op RTL4 die om het jaar worden herhaald. (goedkoop, maar niet effectief) Ik vind dus de programma van de publieke omroepen leuker om naar te kijken. Terwijl ik het RTL Nieuws 10 keer beter vind dat het NOS Journaal. Dus RTL zou zich nog meer moeten specialiseren in meer uitzendingen op RTL4 en misschien non-stop nieuwskanaal te gaan maken

 57. Chiel

  Q: 22:00 uur – 22:05 uur nieuws
  22:05 uur – 22:30 uur programma
  22:30 uur – 23:00 uur 4 in het land
  23:00 uur – 00:00 uur talkschow

  Om 22.00 uur nieuws? Dus midden in een aflevering CSI, Jouw vrouw mijn vrouw, baantjer… TOP! En nóg een talkshow op dat tijdstip: slim! :?

  Q: Want er staat zeker 4 jaar al van 20:30 uur – 22:30 uur een film op RTL4 die om het jaar worden herhaald. (goedkoop, maar niet effectief)

  Niet effectief? Film kost geen drol en er kijken 800.000 mensen naar, en in de herhaling ook nog eens 800.000 mensen en naar de derde… M’n punt lijkt me duidelijk ;)

 58. Simon

  Q: Niet effectief? Film kost geen drol en er kijken 800.000 mensen naar, en in de herhaling ook nog eens 800.000 mensen en naar de derde… M’n punt lijkt me duidelijk

  Diegen bedoelt denk ik dat het niet goed is voor een imago van een zender, een film zo vaak herhalen.

 59. René[van Gee]

  Theo

  Lees voor het gemak even dit artikel link in de Telegraaf van vandaag. Volgens mij is het dan wel duidelijk.

 60. Jorzz

  Eindelijk stijgt XFactor weer iets en komt bijna bij de 1,6 miljoen uit, terwijl dat er vorige week 1,4 waren. Sterren dansen [p het ijs; De uitslag scoorde 4.000 kijkers minder en staat op 984.000 kijkers. Verder staat er veel schaatsen…

 61. Anoniem

  @Theo – Met 1,5 miljoen kijkers lijkt me niet dat Nederland GTST beu is. Wat ik wel denk is dat een heel groot deel ‘gewoonte kijker’ is. Verplaats het nu naar (bv) SBS6 of Tien en je houdt misschien 50% over. Beide zenders zouden met die 800.000 kijkers om 8 uur overigens heel blij zijn :-)

 62. Micha

  @chiel… wie zegt dat programma’s als: ”jouw vrouw mijn vrouw” en ”csi” op hetzelfde tijdstip zouden blijven als nu. Donderdagavond: 20:30 – 21:00 uur=comedy. 21:00 uur – 22:00 uur: CSI

 63. sjaak

  over goede tijden: als ze eerst de reclame veranderen. B.V. alleen voor en na de uitzending. het duurt immers maar ongeveer 22 minuten. het is toch van de zotte.

 64. cora

  mensen mensen wat een gezeur allemaal, en tot 49 jaar, de vergrijzing komt eraan dus alleen maar meer oudere mensen komen erbij, dus de programma;s hoeven niet aangepast te worden maar wel programma,s met meer inhoud. en een soap is een soap hoe stom ook mensen blijven er toch naar kijken. dancing on ice eigen schuld, er zit geen sfeer onpersoonlijk, koud vooral op het ijs. wordt niet goed gepresenteerd,korte muziek er schort daar veel aan. sbs5 kunnen jullie niet na doen, het zit in je of niet. en het is net als met een vrouw je moet het wel spannend houden, anders gaat ze naar een ander. doei fijne dag verder

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.