1,6 miljoen kijkers voor X Factor


De kijkcijfers van zaterdag 27 januari 2007 (SKO)

X Factor (RTL4, 20:01) – Jurylid Marianne van Wijnkoop is vereerd met haar plek in X Factor. “Toen ze me belden dat ik erin zat, voelde ik me erg blij en tevreden. Ik zie het als een soort erkenning van mijn ‘complete oeuvre’“, aldus Van Wijnkoop in Televizier. Ze heeft enorm veel ervaring in de wereld van theater en musical. Als castingconsultant werkt ze voor Joop van den Ende. Sinds de start van X Factor combineert ze haar werk bij Van den Ende met het coachen van haar kandidaten in X Factor. Marianne coacht de zanggroep X6.

Marianne: “Nou, ik moet zeggen, dat valt me op dit moment heel zwaar. Want X Factor neemt nu minstens vier dagen per week in beslag. Dat komt ook doordat ik de groepen onder mijn hoede heb. Die vragen toch om veel meer styling en coaching dan de solisten die Henk Temming en Henkjan Smits onder handen hebben.” De 67-jarige Dorine kreeg zwaar commentaar te verduren. Volgens Henkjan Smits zingt Dorine ‘niet zo goed’ en Marianne noemde haar ‘niet de beste zangeres’. “Ik zit gewoon echt met een klereherrie in mijn hoofd en in de zaal“, aldus Dorine. “Ik bedoel daarmee dat ik alle bijgeluiden hoor in de zaal, maar dat ik mezelf dan niet hoor. Ik vind echt dat ik beter kan. Maar door al het lawaai er omheen vind ik dat de kleur van de stem niet goed naar voren komt. Ik vind dat overigens ook van de andere acts.” X Factor werd zaterdag door 1.574.000 kijkers (madl: 22.9%) bekeken.

Parla (KRO, Ned2, 21:14) – Bram Moszkowicz doet aangifte tegen Jort Kelder wegens smaad en laster. Volgens Moszkowicz heeft Kelder vrijdag in een radioprogramma uitlatingen gedaan die ver over de schreef gaan. De advocaat zal Kelder tevens langs civielrechtelijke weg aanpakken. Moszkowicz heeft een advocaat in de arm genomen, meldt het ANP. De aangifte zal maandag worden gedaan. Volgens Moszkowicz heeft Kelder hem onder meer “maffiamaatje” genoemd en gezegd dat hij “koffers met zwart geld” aanneemt. Moszkowicz en Kelder liggen al enige tijd met elkaar overhoop. Kelder meent dat Moszkowicz volstrekt ongeschikt is als advocaat van Willem Holleeder, omdat hij in het verleden is opgetreden als raadsman van de in 2004 doodgeschoten vastgoedmagnaat Willem Endstra. Deze zou een van de slachtoffers zijn geweest van de vermeende afpersingspraktijken van Holleeder. Kelder zegt in een reactie niet onder de indruk te zijn van de aangifte. Hij vindt dat hij met recht een principiële discussie aanzwengelt, omdat Moszkowicz in zijn ogen een dubbel belang dient. “Hij is de ex-advocaat van Endstra en hij heeft een belang bij Holleeder. Nu begint hij een soort pr-charmeoffensief door mij aan te klagen terwijl hij zich moet verantwoorden bij de Deken. Het is voor mij een fatsoenskwestie. Waarom dien je Holleeder, terwijl je eerder Endstra diende?“, aldus Kelder. Jort Kelder trok zaterdag 310.000 kijkers (madl: 4.3%) met zijn KRO-discussieprogramma Parla.

Roué Verveer: R.I.P. (VARA, Ned3, 22:31) – De Surinaamse Roué Verveer was zaterdag te zien in de uitzending R.I.P, een speciaal voor tv gemaakte compilatie van zijn theatershows Uit het Niets en Eigen Vermogen. Manager Peter Rijsewijk is ‘heel erg trots’ dat Roué Verveer het heeft weten te schoppen tot de door de Vara geselecteerde groep cabaretiers. “Voor theaters en bedrijven die ons van schnabbels kunnen voorzien is het heel belangrijk dat ze iets tastbaars, een beeld van iemand hebben. Je grappen schijnen in één keer veel beter te zijn als je met je snuit op tv bent geweest“, aldus Verveer bij de GPD. Kathleen Warners is als hoofd amusement verantwoordelijk voor de cabaretuitzendingen. “De Vara legt de lat hoog, ze zijn meerdere keren naar zijn huidige show gaan kijken om te zien of hij er klaar voor is. Roué’s vorige management had al eerder geprobeerd hem op tv te krijgen maar toen vonden ze dat hij nog meer moest groeien. Het is trouwen alleen maar goed dat ze zo integer zijn, want het kan nadelig uitpakken voor je carrière als je te vroeg op tv bent. Gelukkig waren we het er nu allemaal over eens dat dit het juiste moment is.” Roué Verveer: R.I.P werd door 435.000 kijkers (madl: 6.9%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen