Dancing on Ice en Sterren dansen op het IJs van start

De ijsdansoorlog barst vanavond met het starten van Dancing on Ice op RTL 4 en Sterren dansen op het IJs op SBS 6 los. Beide programma’s brengen één dag voor de echte start een wildcard- show. Dancing on Ice gaat in een één uur durende uitzending op zoek naar een onbekende Nederlander die vanaf vrijdag de schaatsen onder mag binden en bij Sterren dansen op het IJs strijden vijf bekendheden, waaronder Patty Brard, om een plek in het programma.

Beide ijsdansprogramma’s beleven volgens RTL 4 en SBS 6 een bijzondere opening. “We krijgen sowieso donderdag een hele spectaculaire opening die zijn weerga niet kent“, aldus Tina Nijkamp van SBS 6. “Daar zijn we heel druk mee bezig samen met het bedrijf van Reinout Oerlemans en daarna gaan vijf bekende Nederlanders hun kunsten vertonen om alsnog te proberen om vrijdag mee te schaatsen.

John Williams, die samen met Martijn Krabbé het duo ‘Miami Ice’ vormt, heeft zin in Dancing on Ice. “Het wordt een hele leuke, verrassende show“, aldus John. Martijn: “Beide ijsdansshows hebben enorm veel overeenkomsten. Er zijn ook hele duidelijke verschillen. En het is aan de kijker om te beoordelen wat ze nou het leukste vinden.

Quinty Trustfull is één van de deelnemers aan Dancing on Ice. “Ik durf de strijd wel aan hoor. We hebben gewoon de leukste mensen. Wij hebben leukere mensen dan SBS. Dat durf ik eerlijk te zeggen“, aldus Trustfull in De wereld draait door. Gerard Joling, presentator van Sterren dansen op het IJs, reageert: “Dat heeft ze vast gezegd omdat ze nooit een goed programma bij SBS 6 heeft gekregen denk ik. Maar dat maakt helemaal niet uit. Ik vind dat wij de leukste mensen hebben.

Om het kandidaatschap van Dries Roelvink was heel wat te doen. Zelfs producent Reinout Oerlemans trok naar de ijsbaan om Dries te overtuigen. Of het een stuk minder leuk zou zijn zonder Dries, weet Joling niet. “Wat een moeilijke vraag. Ik heb wel zoiets van: het is gewoon goed dat hij meedoet. Het is een enorme strijd om die mensen bij elkaar te halen. De redactie van Eyeworks is er idioot van geworden.

Gerard, die zelf ook graag Winston Gerschtanowitz, Prins Maurits en Giel Beelen in zijn show had gezien, presenteert het programma opnieuw samen met Nance. Martijn en John vormen het duo ‘Miami Ice’. “Vind ik wel heel geestig. Ik heb dat gisteren gezien even met die foto. Dat vond ik er heel goed uitzien. En als je dan die foto van mij en Nance ziet, dan heb ik wel zoiets van: dit is wel zoals het moet zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen