Rat van Fortuin van start bij BNN

Ruben Nicolai is vanavond te zien in de eerste aflevering van de nieuwe BNN-quiz Rat van Fortuin, rond 21.30 uur op Nederland 3. In iedere aflevering strijden vier kandidaten voor een flinke zak met geld of spectaculaire prijzen. Om een kans te maken op een plaats in de finale moeten de kandida- ten allerlei vragen beantwoorden. De omstandigheden waaronder de quizvragen moeten worden beantwoord zijn lastig.

De kandidaten van Rat van fortuin zijn bloedfanatiek“, vertelt Ruben Nicolai bij TVgids Online. “Net als bij andere tv-spelletjes moeten ze vragen beantwoorden, in dit geval nog niet eens hele moeilijke. Er is echter één ‘maar’: om die vragen te kunnen beantwoorden en die prijs de studio uit te krijgen, moeten ze echt tot het uiterste gaan. Drie nummers van Marco Borsato noemen is op zich niet zo moeilijk, maar als je tegelijkertijd door een enorme worstelaar wordt opgetild, blijkt het een stuk lastiger. Of als de knop waar je op moet drukken behoorlijk onder stroom staat.

De winnaar van het spel moet zijn gewonnen prijs nog wel de studio uit krijgen. “Die vijfduizend euro of die auto heb je niet zomaar. Zo mag de laatst afgevallen kandidaat bij elk fout antwoord van de finalist een koplampje intikken of een ruitenwissertje afbreken. En vijfduizend euro is leuk, maar de briefjes zijn wel geplaatst in verschillende – werkende – broodroosters. Dan wil je wel héél snel een vraag beantwoorden, anders zie je het geld voor je ogen verbranden.(Foto: Nick van Ormondt)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen