Van Erven Dorens boos op Nieuwe Revu

Geplaatst op wo 28 jun 2006 om 7:43Talpa-presentator Beau van Erven Dorens is boos op de Nieuwe Revu. Dat meldt De Telegraaf. Beau weigert nog langer columns voor het blad te schrijven. Aanleiding daarvoor is het artikel ‘Het drama Talpa’, dat vorige week gepubliceerd werd door Revu. Het artikel is bij Beau het verkeerde keelschat ingeschoten en daarom neemt hij deze week afscheid van zijn lezers in zijn laatste column.

Hij schrijft daarin: “Ik hef mijzelf op als columnist van Nieuwe Revu en wat zou het heerlijk zijn als alle journalisten van dit blad aan mij een voorbeeld zouden nemen. God, bevrijd ons van dit zure, ideaalloze, alles de grond inschrijvende, kleinburgerlijke volk, in wiens aangezicht elke hoop vervliegt. Ik kan niet meer schrijven voor dit blad. Ik zal niks missen, behalve de hoop op verbondenheid met de lezer.


30 Reacties op “Van Erven Dorens boos op Nieuwe Revu”


 1. Frank

  Ik vond het juist een topartikel in Revu!
  En in de lijn van de inhoud er van zegt Beau -met veel lawaaiierige woordjes- zijn medewerking op. Beau, woog de beloning die je vervolgens van je baas kreeg voor dit geblaf op tegen het schijten op het bord waar je van gegeten hebt?

 2. Theo

  Mensen die niet tegen kritiek kunnen hebben altijd iets heel zieligs, zeker als die mensen er zelf niet voor terugdeinzen om in hun eigen column anderen te betitelen als kutwijf en meer van dergelijke beschaafde superlatieven.
  Beau is een klein kind die het damspel omkieperd omdat hij niet tegen z’n verlies kan.
  Nieuwe Revu kan tevreden zijn, ze zijn op een simpele manier af van een B-columnist wiens mening er toch al nooit toe deed.

 3. René

  Goeie reactie van Beau. Ik had precies hetzelfde gedaan.
  Het ging niet zo zeer om het artikel, maar meer om de toon wat Beau irriteerde.

 4. Sukkel

  Hij had beter kunnen schrijven ”
  “Ik hef mijzelf op als medewerker (columnist) van Talpa (Nieuwe Revu) en wat zou het heerlijk zijn als alle medewerkers (journalisten) van Talpa (dit blad) aan mij een voorbeeld zouden nemen. God, bevrijd ons van dit zure, ideaalloze, alles de grond inschrijvende, kleinburgerlijke volk, in wiens aangezicht elke hoop vervliegt. Ik kan niet meer werken (schrijven) voor dit Talpa (blad). Ik zal niks missen, behalve de hoop op verbondenheid met de lezer.“

 5. Fred

  @ Theo
  Ik had het niet beter kunnen verwoorden. We missen niets en persoonlijk vond ik zijn columns toch al niet bijzonder.

 6. Babs

  Begrijpelijke zet, maar ik had echter gewoon ontslag genomen zonder al dat drama er gelijk weer omheen. OF ik had een column geschreven met enkel en alleen cijfers die Revu heeft gepubliceerd vergeleken met wat de waarheid was.

 7. René

  Maar goed. Het beschrijven van het mogelijke debacle Talpa door Nieuwe Revue is alleen maar ja je kop in het zand steken voor je eigen teloorgang.

  Het blad is niet meer wat het geweest is. Daar komt nog bij dat het veel te duur is en vaak “geruchten” voor “waar” aanneemt zonder zelf onderzoek te doen. We moeten gewoon eerlijk zijn. Dit soort bladen hebben, met of zonder Beau, geen enkel bestaansrecht meer. En zeker niet voor de prijs dit dit flutblaadje kost.

 8. Talpafan.nl

  Maar Beau`s gezicht wordt aan de Nieuwe Revu gekoppeld, dit artikel is gewoon een artikel om te scoren met zo`n kop. Kan met voorstellen dat als jou werkgever zo wordt afgeschilderd. Zou ik ook ontslag nemen.

 9. marco

  Ach beau , wie mist hem nou.
  Hij gaat steeds verder de goot van vergetelheid in.

 10. The Real Flippert

  Ik zie die foto van Bo en ik moet subiet naar de plee om eens flink te baggeren…man, man, man.

 11. cruise

  Wat een onzin. In het gewraakte artikel wordt ook ingegaan op de successen van Talpa. Dus het is mijns inziens helemaal geen eenzijdig artikel, laat staan dat het Talpa de grond in heeft geschreven.

 12. Martijnjdd

  @Cruise: Inderdaad, het artikel was goed geschreven. Punten van kritiek die in het artikel stonden zijn ook meermalen hier besproken. Ik vond alleen de kop nogal overdreven vergeleken met hun eigen inhoud van het artikel. Die kop dekte niet de lading van het volledige artikel en geldbedragen werden genoemd n.a.v. de mening van Fons van Westerloo. Dat was niet zo sterk.
  Daarintegen was de analyse heel helder en werden mogelijke punten van verbetering genoemd plus een aantal succesnummers van de zender.

  Behoorlijk overtrokken reactie van Beau die hiermee Talpa en zichzelf opnieuw schade toebrengt.

 13. Erwin

  Ik geef hem groot gelijk dat hij zijn medewerking stopzet door het schrijven van een wekelijkse column. Ik vind dat Nieuwe Revu steeds zieliger worden.

 14. Altere

  Hij had idd. in zijn column juist dan tegen het artikel in moeten gaan en idd. dan in zijn column zijn gelijk halen …

 15. Tim

  Beau is toch einde verhaal, wat kan hij nou echt? Alleen Boulevard is een succes geweest alle andere programma’s die hij maakte flopte, of behaalde niet het verwachten resultaat.

  – Alles voor de Kijkcijfers
  – Big Brother
  – Beaullywood
  – Beau Late Night
  – Beau Talkshow
  – NSE
  – Film Feestje

 16. Jorzz

  Vind Beau zijn besluit een beetje overdreven. In dat stuk staan ook de positieve dingen van Talpa in, maar Beau ziet alleen de negatieve punten. Het gaat bij Beau alleen om de bekendheid denk ik… Of om het geld.

 17. Karel

  Ubermietje is die beau, als hij ballen had gehad dan had hij die revu gewoon van serieuze repliek gedient, maar wat doet meneer, hij stopt rent weg.
  Tuurlijk, met Talpa komt het heus wel goed, en de hoofdoorzaak ligt hem niet in hun creative kracht maar in de diepe zakken van John, en daar valt Beau blijkbaar ook voor.

 18. Karel

  hij moet blijkbaar ook aan z’n pensioen denken

 19. Zure Beau

  Wat een zure vent ben je geworden Beau!

  Zelfs stagaires van de school van journalistiek weten mij te vertellen hoe het er bij de Revu aan toe gaat dus doe nou niet zo kinderachtig want je wist van te voren bij wat voor blad je ging werken.

  Stop met dat gezeik en ga iets nuttigs doen. Tip: je ontslag bij Talpa indienen (-;

 20. René

  Stage lopen bij Revu is vragen om moeilijkheden voor de toekomst wanneer er bij serieuse media gesolliciteerd moet worden.
  Zielig voor de jongens en meiden van de school voor Journalistiek. Geen toekomst in het vak op die manier.

 21. Talpafan.nl

  Beau heeft net een comedy gemaakt dus die neemt echt geen ontslag bij Talpa.

 22. Chiel

  Als die comedy OOK flopt, en z’n programma met Spijkerman…
  Maar het komt vast allemaal goed :)

 23. René

  Jullie maken je denk ik ten onrechte druk over Beau. Alleen de dingen die Beau publiekelijk doet lijken te floppen. Zijn Compagnonschap met Reinout en zde zaken die hij met de Mol op de achtergrond doet leggen Beau heus geen windeieren hoor.

  Ik denk dat het durf is wat Beau doet en het is knap dat hij telkens maar weer de kracht weet te vinden om dingen proberen tot een succes te maken. menig ander zou allang het bijltje erbij neer hebben gegooid.

 24. Wous

  Beau was vanochtend bij GIEL op de radio… Hij zei gewoon iets anders te willen, exacte uitspraken weet ik niet, vast wel ergens te vinden

 25. Anoniem

  De Talpa-comedy met onder meer Beau van Erven Dorens gaat Man en Paard heten. Van Erven Doren speelt hierin (zichzelf?) een uitgerangeerde tv-presentator. Als laatste middel om zijn carriere te redden richt hij een societyblad op: Beau.
  Andere rollen worden gespeeld door Ruben van der Meer, Miryanne van Reeden en Vivienne van den Assem. Er worden voorlopig 5 afleveringen gemaakt. De opnamen zijn afgelopen week begonnen. (Tvtoekomst/Medialog)

 26. Jordy de Mol

  Zou kunnen werken…Beau heeft wel zelfspot en dat kan ik waarderen!

  D66 STEUNT REST COALITIE NIET (bron: rtlnieuws.nl)!

  Toch jammer dat Lousewies geen lijsttrekker is geworden, ze heeft ook nu weer mooi gesproken. Go D66!

 27. Jordy ||

  Wat heeft dat dan voor ’n gevolgen, nu D66 de coalitie e.d niet meer steunt?
  Valt het kabinet en wordt er een nieuwe regering opgezet? Of treden alleen de D66 ministers af?

 28. Talpafan.nl

  Het kabinet moet gewoon blijven, dan met zijn alle de verkiezings strijd in!!

 29. Jordy ||

  En als het kabinet valt, dan komt er toch ook een streep door alle veranderingen in het omroepbestel ?

 30. Willemijn

  Wat een onwijze drol die bo. Christus te Paard wat een lulkoek. Heeft ie waarschijnlijk met zwaar klassieke muziek op de achtergrond en wapperende gordijnen geschreven terwijl hij wenend met een opengeslagen badjas door zijn huis draalde. Mooooi ! Je kan je toch haast niet voorstellen dat iemand zulke prachtige woorden zomaar vanachter een computer verzint. “God, bevrijd ons van dit zure, ideaalloze, alles de grond inschrijvende, kleinburgerlijke volk, in wiens aangezicht elke hoop vervliegt. Ik kan niet meer schrijven voor dit blad. Ik zal niks missen, behalve de hoop op verbondenheid met de lezer” hahahahahahaha wat enn onwijze dikke vette drol die bo. Schijten op het bord waarvan je lang gegeten hebt en dan zelf wel alles en iedereen in de zeik mogen nemen maar na een klein beetje kritiek tegen het plafond vliegen. Patetisch vervelend en misselijkmakend mannetje is die BO.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.