Max Westerman vertrekt bij RTL Nieuws

Verenigde Staten-correspondent Max Westerman (48) vertrekt na vijftien jaar bij RTL Nieuws. Dat meldt het ANP. De bekende verslaggever vindt het “tijd om iets anders te gaan doen, om nieuwe plannen uit te werken, mijn grenzen te verleggen“. Hij wil onder meer een boek gaan schrijven over zijn ervaringen en langere televisieprogramma’s gaan maken dan de twee minuten-items waar RTL Nieuws hem nu logischerwijs aan houdt.

Westerman is van plan voorlopig in New York te blijven wonen. “Ik ben vier keer uit die stad vertrokken, maar er ook altijd weer teruggekeerd. Ik denk dat ik altijd wel met n been in New York blijf staan, al kom ik de laatste tijd met steeds meer plezier terug in Nederland voor een bezoek.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws: “We vinden het erg jammer dat Max weggaat, maar we snappen dat hij de bakens wil verzetten. Max heeft met zijn geheel eigen manier nieuwstelevisie gemaakt, die gerust trendsettend mag worden genoemd.

De verslaggever neemt per 1 augustus afscheid en zal tot die tijd zijn opvolger inwerken. Wie Westerman gaat opvolgen als correspondent, is nog onbekend. In de afgelopen periode waren er wel vaker momenten dat de langst dienende Nederlandse tv-correspondent in de VS overwoog de bakens te verzetten. “Vijftien jaar is een hele rit, waarin je steeds moet proberen jezelf te vernieuwen. Telkens wanneer ik dacht te stoppen gebeurde er weer iets, waardoor ik zomaar weer twee jaar verder was. Ik heb vier presidentsverkiezingen verslagen, het proces tegen O.J. Simpson gedaan, de Monica Lewinsky-affaire, de oorlogen in Afghanistan en Irak en de orkaan Katrina. Maar de meeste indruk op mij maakten uiteraard de aanslagen op 11 september 2001.” ANP

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen