‘Barbara maakt Voetbal Insite bedroevend’

[img=234,190 left]http://www.rtl.nl/sport/rtl_sport/components/tvprogramma/voetbalinsite/images/234x186_Derksen_Barend.jpg[/img]Johan Derksen, voetbaldeskundige van het RTL 7-programma Voetbal Insite, haalt opnieuw uit naar Voetbal Insite-presentatrice Barbara Barend. In oktober 2005 zei Derksen al dat hij ‘de lesbische dochter van Frits Barend‘ ‘onnodig’ vindt. Nu beweert hij dat het niveau van Voetbal Insite is gezakt door de komst van Barbara Barend, die de naar Talpa vetrokken Wilfred Genee opvolgde.

Nu Barbara Barend het presenteert, is het niveau bedroevend“, aldus Derksen. “Dat is onze eigen schuld, want programmaleider Jaap Hofman en ik hebben haar zelf uitgezocht. Het probleem is dat Barbara heel graag wil mee kwekken.

Ook vindt Derksen dat Barbara teveel interviewvragen aan haar gasten stelt. “Zo komt er van discussi?ren weinig terecht. Eigenlijk zou er iemand anders moeten komen, maar ze heeft dankzij haar slimme vader een driejarig contract.” De voetbaldeskundige vindt wel dat Barend ‘hard werkt en ook wel bijleert’. “Ze moet alleen nog ontdekken dat er ook buiten Amsterdam wordt gevoetbald. Als het over Ajax gaat, moet je een dweiltje op haar stoel leggen, want dan wordt ze vreselijk opgewonden. Maar andere clubs zeggen haar kennelijk niet zoveel.

Barbara zegt zich er niet zoveel van aan te trekken van de opmerkingen van haar collega. “Het is niet mijn manier om zo met collega’s om te gaan“, vertelt Barbara. “Maar ik heb het juist steeds meer naar mijn zin bij Voetbal Insite, en krijg ook steeds vaker leuke reacties uit de voetballerij. Ik vind de uitspraken een beetje zielig, en verder wil ik er geen tijd aan verspillen. Ik hecht alleen aan de mening van mensen die ik belangrijk vind. (..) Iedereen wil mijn baan hebben, en dat kan ik me goed voorstellen. En gelukkig heb ik nog drie jaar lang een contract, haha.

Een woordvoerder van RTL wil niet zeggen of Johan Dersken aangesproken wordt op zijn uitlatingen. “De uitlatingen zijn voor zijn rekening“, aldus de woordvoerder. “Wij zijn in ieder geval wel heel blij met Voetbal Insite, ?n met Barbara Barend. We vinden dat ze het goed doet, en hopen dat ze het nog lang blijft doen. Overigens denk ik dat je de woorden van Derksen met een korreltje zout moet nemen, hij staat nu eenmaal bekend om zijn kruidige uitspraken.” De programmaleiding van RTL is nu plannen aan het maken voor een dagelijks uitzending van Voetbal Insite ten tijde van het WK. [u]GPD[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen