147.000 kijkers voor RTL FilmDe kijkcijfers van zondag 5 februari 2006 (SKO)

[hr][img=210,190 left]http://www.rtl.nl/films/rtlfilm/components/images/logo_210x186.jpg[/img][u]RTL Film (RTL5, 16:31)[/u] ? RTL 5 zond gisterenmiddag de eerste aflevering van het door Ren? Mioch geproduceerde RTL Film uit. De uitzending werd door [u]147.000 kijkers (madl: 4.6%)[/u] bekeken. Op de vraag waarom filmprogramma’s het in Nederland zo moeilijk hebben, zegt hij bij de AVRO: “Ik heb anders al een enorme carri?re achter de rug dankzij film, dus zo slecht gaat het niet. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Het is wat hapsnap allemaal. Dat komt omdat omroepen niet meer bereid zijn te investeren. Als je een programma na een of twee seizoenen weer afkapt, dan ben je je publiek kwijt en moet je de volgende keer weer helemaal opnieuw beginnen.

Het komt ook omdat het filmpubliek een heel specifieke doelgroep is. Zenders maken liever een programma voor een miljoenenpubliek dan voor een paar honderdduizend liefhebbers.” Hij geeft aan dat de toon van RTL Film ‘positief’ is, maar als de film slecht is “dan wordt de toon licht kritisch“. Mioch, die denkt dat de film ‘Brokeback Mountain’ op 5 maart de belangrijkste Oscars weg gaat kapen, is zelf niet te zien in het programma. Hij zegt dat RTL Film daarvoor niet het juiste format heeft.

[hr][u]Rome (SBS6, 21:30)[/u] – Rome begon enkele weken terug een miljoenenpubliek met de dubbele startaflevering van deze dramaserie. Intussen scoort de serie wekelijks rond de 800.000 kijkers. Gisteren werd een aflevering door [u]830.000 kijkers (madl: 10.5%)[/u] bekeken. Polly Walker speelt Atia (link) in de serie. Atia laat geregeld haar gewaden vallen om elke keer een treetje hoger op de maatschappelijke ladder te komen. ‘Ogen dicht en neuken maar’, luidt het lotto vak actrice Polly Walker dan ook. “Het waren heel andere tijden, andere omgangsvormen“, aldus Walker onlangs in Veronica Magazine. “Daar kun je nu eigenlijk helemaal niet over oordelen. Een vrouw als Atia zou nu misschien als immoreel bestempeld worden, maar ik zie haar als een vrouw die er alles aan doet om zichzelf en haar familie in leven te houden. Hoe zou je anders kunnen overleven als alleenstaande moeder in het Romeinse Rijk? IK ben natuurlijk geen historica, maar ik weet wel dat elke periode in de wereldgeschiedenis zo zijn heldinnen heeft. Atia maakt het beste van haar leven met de beperkte mogelijkheden die ze heeft. Ik bedoel, in die tijd had je als vrouw geen enkele macht. Maar door haar seksuele aantrekkingskracht te gebruiken, trekt ze wel aan de touwtjes van allerlei invloedrijke mannen. Ik denk dat ze een heel goede politica was geweest.

[hr][u]De rijdende rechter (NCRV, Ned1, 21:08)[/u] – Mieke van der Weij is gisteren zoals iedere week te zien in het NCRV-programma De rijdende rechter, waarin burenkwesties worden beoordeeld door rechter Frank Visser. De NCRV-presentatrice gaf dit weekeinde een interview in het AD, waarin ze zegt een gezond leven te leiden. “Ik loop al jaren elke week hard, samen met een vriendin. Ik moet mezelf uitlaten, net als een hondje. Kom ik helemaal doorbloed weer thuis en dat vind ik erg prettig. Van nature heb ik namelijk een lage bloeddruk, met bijbehorende koude handen. Grafhanden, zegt mijn zus altijd. Daarnaast ga ik nog anderhalf uur naar yoga. Vooral voor mijn rug. Met 1.82 meter heb je snel rugklachten. Ik heb het idee dat yoga goed helpt, al kun je dat nooit bewijzen. Alcohol is mijn enige ondeugd. Ik drink bijna elke dag een paar glazen wijn. Niet excessief, maar soms denk ik: het mag wel minder. Anderzijds: extreem gezond leven voegt volgens mij niet zoveel toe aan je leven. Roken doe ik ook al niet meer, en toen ik het deed was het niet veel. Ik heb gewoon niet zo de neiging om verslaafd te raken. Mijn eetpatroon is ook voorbeeldig. ?s Morgens vers grapefruitsap en yoghurt met muesli. In de kantine van de TROS eet ik meestal een rolmops. Ik zorg elke dag dat ik ruimschoots aan mijn groenten en fruit kom. Kant-en-klaar of frituur eet ik nooit en van chocolade of vette koekjes houd ik niet. Een doos bonbons staat bij mij in de kast oud te worden. Vreselijk, toch?

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen