Witteman pleit voor drie gefuseerde netten

[img=300,204 left]http://www.planet.nl/upload_mm/2/5/3/Paul-40902.onlineBild.jpg[/img]Paul Witteman pleit op het weblog ‘De nieuwe reporter’ voor een publieke omroep met drie netten die ieder een eigen sfeer hebben. De omroepen op ieder net zouden moeten fuseren volgens de VARA-presentator. De gefuseerde omroepen komen vervolgens onder het bestuur te staan van een samengestelde directie.

De directie speelt in de visie van Witteman een belangrijke rol. “Deze stelt een schema samen op grond van een tevoren vastgelegd charter“, aldus Witteman in ‘De nieuwe reporter’.

Witteman vervolgt: “De programma?s die worden gemaakt moeten voldoen aan de voorwaarden die daarin staan vermeld. Op Net 1: het gevoel, op Net 2 het amusement, op Net 3 het verstand.

De publieke omroep wordt wat Witteman betreft reclamevrij en krijgt een vastgesteld bedrag uit de omroepbijdrage. “De omroepen, die privaat blijven bestaan, houden toezicht op de uitvoering van het charter en hebben de mogelijkheid de directeur te ontslaan wanneer die in gebreke blijft.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen